Şimdi Ara

Şehitlik Ne Demektir? Her Ölen Asker,Polis Şehit Mi Olur???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
27.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dinen Şehitlik ne demektir? Nasıl şehit olunur?
    Ayağı kayıp düşüp ölen asker polis şehit sayılır mı?
    mesela haberlerde izledim bir astsubayı evinde öldürmüşler. Şehit sayılmadı diye bir süür yaygara yapıyorlardı medya kuruluşları.
    Şehitlik mertebesi hakkında neler biliyoruz/biliyorsunuz?

not:lütfen googleden uzun uzun yazıları yapıştırmayın buraya.onlar muhtemelen okunmuyor buraya yazılınca.elden çıkma zihinden dökülme bilinenden yola çıkılarak yazılan metinler olursa daha ilgi çekeceğini ve işe yarayacağını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 28 Şubat 2007; 17:43:36 >

• bence şehit benim bildiğim ülke için savaşırken ölen kişilere şehit denir.düşmanla svaşırken ülkesi için ölenlere şehit denir.
  • ülkesi için savaşırken ölenlere şehit denir o dediğin adamda bence niye öldürdüler ona bağlıdır mesela evine hırsırz girer adam onu yakalamaya çalışır adam öldürür şehit sayılmaz ama adamı ülkesi için yararlı işler yaptı diye öldürüyosa bence şehittir
  • bence kişinin niyeti önemlidir adam ülkesini seviyor ama Allah a inanmıyorsa yada ülkesini çok seviyor ama çok günahkar bir hayatı varsa o zaman ne olacak

ayrıca ülkesi için sadece müslümanlar savaşmıyor müslüman olmayan ülkenin askerleri ne olacak

biz burdan kimin gerçekten şehit olduğunu bilmemiz bence imkansız Allah en iyisini bilir
  • şehit allah yolunda ölenlere denir.vatanı koruyan adam keyfine korumuyo vatanı,korumasının amacı hayatını, dinini (islamiyeti) özgürce yaşayabilmektir.

yolda yürürken öldürülen bi polis veya asker şehit olamaz.nöbet sırasında veya çatışma öldürülse şehit olur.

bunlar benim fikirlerim.
  • Bir insan ister çatışmada ister sosyal hayatta.. Adalet icin İnsanlık için Allah için İyilik için yani kısaca Hak için ölmüşse o insana Şehit denir.. Onun mertebesi şehitdir.. Tabiki şehit olmak için Müslüman olmak lzm..
  • Neden bir kaynağa bakmıyor da sadece fikir yürütüyorsunuz böyle bir konuda?

Aklıma bir şey geldi.
    Askerdik,bizim ismi cismi gerekmez yüksek komutanlardan birinin bir minik köpeği vardı.
    Bir hafta sonu komutan garnizona köpeği ile beraber gelmişti.Bir ara ortalık karıştı.Her yerde bir hareketlilik göze çarpıyordu.Meğer bizim komutanın iti kaybolmuş.Garnizon ayağa kalktı.Neden sonra hayvan bulundu.Bizim biraz saf iyi niyetli bir arkadaş vardı.Şöyle bir laf etmişti de herkesi güldürmüştü:
    "İyi ki bulundu ben de anayola falan çıkıp bir tırın otobüsün altında kalıp ŞEHİT oldu diye korkmuştum."
    Oğlum köpekten şehit olur mu dedik.
    "Paşanın iti değil mi bal gibi olur" demişti.
    Kulakları çınlasın.

İşi bu noktaya getirmemek lazım sizce de öyle değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buyur kaynak burda

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ (170) Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler,Rableri katında Allah'ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler.

şehitlik için Allah yolunda ölmek gerekiyor yukardada yazdıgım gıbı bence kişinin niyeti önemli adam askerde hayatını kaybediyor ama Allah a inanmayan birisiyse o adam şehit olmaz

madem sen askerde ki bir anınını anlatmışssın bende anlatayım

askerin birisi tugayda namaz kılmak için abdest alır namaz kılarken komutanı gelir burda Allah da benim peygamberde benim der ve adama namaz kıldırmaz şimdi böyle bi komutan çatismada ölse acaba şehit olur mu ben o askerin yerinde olsam o komutanı orda

quote:

Orjinalden alıntı: Aktifbilgi

Neden bir kaynağa bakmıyor da sadece fikir yürütüyorsunuz böyle bir konuda?

Aklıma bir şey geldi.
    Askerdik,bizim ismi cismi gerekmez yüksek komutanlardan birinin bir minik köpeği vardı.
    Bir hafta sonu komutan garnizona köpeği ile beraber gelmişti.Bir ara ortalık karıştı.Her yerde bir hareketlilik göze çarpıyordu.Meğer bizim komutanın iti kaybolmuş.Garnizon ayağa kalktı.Neden sonra hayvan bulundu.Bizim biraz saf iyi niyetli bir arkadaş vardı.Şöyle bir laf etmişti de herkesi güldürmüştü:
    "İyi ki bulundu ben de anayola falan çıkıp bir tırın otobüsün altında kalıp ŞEHİT oldu diye korkmuştum."
    Oğlum köpekten şehit olur mu dedik.
    "Paşanın iti değil mi bal gibi olur" demişti.
    Kulakları çınlasın.

İşi bu noktaya getirmemek lazım sizce de öyle değil mi?

• Şehitlik dini bir terimdir.

HAK yolda ölen ve öldürülenlere denir.

Şehitliğin Kısımları vardır.

Düşmana karşı vatanı korurken öldürülen birisi şehit olurken.
    Geçimi yolunda çalışırken ölen ve ya öldürülen de şehit olabilir.

Fakat şehitelrinde makam farklılığı vardır.

Örneğin savaşda düşman tarafından işkenceyle öldürülen bir şehitle
    birliğine giderken kaza yapıp ölen bir şehit arasında fark vardır.

Şehitlik için iman lazımdır.

o yüzden kimsenin hakiki manada şehit olduğu tam bilinemez.
  • mesela o semra mıdır nedir bi kadın vardı terminetör diye yarışmalara katılan onun oğlu uyuşturucudan ölmüştü benim oğlum şehit oldu diye ağlıyo du bu sizce şehitlere ayıp olmaz mı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaYDoGaN

mesela o semra mıdır nedir bi kadın vardı terminetör diye yarışmalara katılan onun oğlu uyuşturucudan ölmüştü benim oğlum şehit oldu diye ağlıyo du bu sizce şehitlere ayıp olmaz mı???

onun demesiyle mi oluyo sanki,şehitlik mertebesi Allah ın takdiridir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Şehitlik ne demektir? Nasıl şehit olunur?
    mesela haberlerde izledim bir astsubayı evinde öldürmüşler. Şehit sayılmadı diye bir süür yaygara yapıyorlardı medya kuruluşları.

Güzel kardeşim,
    O Astsubay’ımız asker olduğu için evine baskın yedi.

Görev yeri korunduğu için, lojmanda da kalamadığı için en korumasız ve savunmasız yeri olan evinde evlatlarının, hanımının gözleri önünde şehit düşürüldü.

O Astsubay’ımız Türk Bayrağı için adil olmayan ve de kabullenilmeyecek bir kalleşliğe mahkûm bırakıldı. Onun üzerinden bir kesimler farklı mesajlar iletmek istediler;
    Size, en mahreminizde, sizin topraklarınız üzerinde istediğimizi yapabiliriz demek istediler.

Askerlik bir meslek değildir.
    Askerlik mukaddes bir görevdir. Kimisi bunu kısa dönemde tamamlar kimisi bunu uzun dönemde tamamlar kimisi ise yaşamının tamamını görevine adar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Şehitlik ne demektir? Nasıl şehit olunur?

Güzel kardeşim,
    O Astsubay’ımız asker olduğu için evine baskın yedi.

Görev yeri korunduğu için, lojmanda da kalamadığı için en korumasız ve savunmasız yeri olan evinde evlatlarının, hanımının gözleri önünde şehit düşürüldü.

O Astsubay’ımız Türk Bayrağı için adil olmayan ve de kabullenilmeyecek bir kalleşliğe mahkûm bırakıldı. Onun üzerinden bir kesimler farklı mesajlar iletmek istediler;
    Size, en mahreminizde, sizin topraklarınız üzerinde istediğimizi yapabiliriz demek istediler.

Askerlik bir meslek değildir.
    Askerlik mukaddes bir görevdir. Kimisi bunu kısa dönemde tamamlar kimisi bunu uzun dönemde tamamlar kimisi ise yaşamının tamamını görevine adar.

Bir şey demedim hocam zaten buna. Bilmiyorum ki bilmediğim için öğrenmek için soruyorum.
    Mesela bi ara bi plis helikopteri düşmüştü. Elektrik tellerine takılıyor ve düşüyor normal görev esnasında. Ve ölen polisler şehit oldu deniliyor. Mesela bunlar da şehitlik kapsamına girer mi? Şehit sayılırlar mı?
    Kısacası kimler nasıl ölürse şehitlik mertebesine yükselir?
    Mesela suda boğularak ölen şehit olur derler. Ne kadar doğru yanlış bilmiyorum.
    Ama öğrenmek istiyorum. Ve bilmeyen bir çok arkadaş olduğuna da eminim

• Benim bu hususta genel ve de kesin söylemlerde bulunmaya dini ilim olarak maalesef yetkim yok.

İnandıklarım ise;
    Askerin de Polisin de görevi bellidir.

Doğrudan ya da dolaylı olarak bu görevlerini yerine getirirler.
    Bir Polis helikopteri tellere takılarak düşmüştür. Peki, o helikopter niçin havalanmıştır?
    Sanırım helikopterle keyfi olarak bir gezintiye çıkılmamıştır.

Yani; bir görev içerisindedirler. Dediğim gibi dolaylılık arz edebilir.
    İmanlı olan ve de inancı doğrultusunda içinde şüphe bulunmadan ölümü tatmışlarsa…

Yine de yaratan bilir...
  • bence bunu burda bizim tartismamizin pek bir anlami yok, en iyisini Allah bilir
  • Elbet de Allah bilir. Bunda hepimiz hemfikiriz. Farklı bi fikir beyan edemeyiz zaten. Ama ben biraz öğrenmek, yorumlayarak bir şeyler çıkarmak istedim.
    Yani normal günlük görevlerinde bile olsalar bir polisin normal bir sebepten ölmesi yahut helikopterinin düşüp polisin ölmesi şehtliğini geçerli kılar mı
    Bilemiyorum
    Sanırım en iyisi konuda uzman bir yere,müftülüğe falan danışmak olacak
  • "Kim Allah'ın adı daha yüce olsun diye çarpışırsa;o kimse Allah yolundadır...." (Buhari:İlim 45;Müslim,İmare 150)

"Allah,bütün kalbiyle şehit olmayı isteyen kişiyi yatağında ölse bile,şehitler derecesine ulaştırır." (Müslim:İmare 157)

Hadis-i Şerifler
  • Kanun önünde kimler şehittir bu belli...

Ama gerçekte kimler şehittir, sadece Allah bilir...
  • bunu bilmek neden önemli ki ?
    ölürken şehit olabilmek içn mi ( ki bu durumda kasıt şehit olmak olduğundan yine amaca ulaşılmamış olur)
    yoksa vefaat edenin arkasından ne kullanacağımızdan mı?
    ki bu defada her ölenin iyi yada kötü arkasından bir fatiha uygun düşmez mi zaten?
    Neticede bu kavram bence bizi pek ilgilendirmeyecek Allah katındaki rütbeler bunlar bize sadece her ölenin arkasından ( tabi bazıları hariç ) bir Fatiha kalıyor onuda esirgemezsek sorun çözülüyor
  • Allah Rızası için Dini veya Ülkesi için ölenlere şehit Denir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.