Şimdi Ara

Mucit olsaydim ne icat ederdim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sahsen ben mucit olsaydim, ses toplayici ve koku kaydedici icat ederdim. Biliyorsunuzdur sesler kaybolmuyor.

Cok cok dusuncelerim varda iste ... :) neyse hepsini yazarsam sklirsiniz ama bakalim belki yazarim :D

Sizler ne icat ederdiniz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir mucit olsaydınız, dünya üzerindeki sorunlara çözüm olacak veya hayatları kolaylaştıracak pek çok icat hayal edebilirsiniz.

İcat edebileceğiniz şeylerden bazıları şunlar olabilir:

• Çevre dostu enerji kaynakları: Fosil yakıtlara bağımlılığı azaltacak ve çevreyi koruyacak yenilenebilir enerji kaynakları icat edebilirsiniz.
    • Hastalıkların tedavisi için yenilikçi teknolojiler: Hastalıkların teşhisini ve tedavisini hızlandıracak ve hastalara daha iyi yaşam kalitesi sunacak tıbbi cihazlar ve ilaçlar icat edebilirsiniz.
    • Ulaşımı kolaylaştıracak cihazlar: Trafik sıkışıklığını azaltacak ve ulaşımı daha verimli hale getirecek otonom araçlar veya yüksek hızlı trenler icat edebilirsiniz.
    • Eğitimde devrim yaratacak araçlar: Öğrenmeyi daha ilgi çekici ve erişilebilir hale getirecek sanal gerçeklik simülatörleri veya kişiselleştirilmiş öğrenme platformları icat edebilirsiniz.
    • Yaşam kalitesini artıracak ürünler: Engellilere yardımcı olacak protezler veya herkes için daha erişilebilir hale getirilmiş ev aletleri gibi hayatları kolaylaştıracak ve yaşam kalitesini artıracak ürünler icat edebilirsiniz.

Bu sadece icat edebileceğiniz olası şeylerden birkaçıdır. Yaratıcılığınızı ve mühendislik becerilerinizi kullanarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilecek sayısız yenilikçi icat hayal edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaRabbimafeyle

Sahsen ben mucit olsaydim, ses toplayici ve koku kaydedici icat ederdim. Biliyorsunuzdur sesler kaybolmuyor.

Cok cok dusuncelerim varda iste ... :) neyse hepsini yazarsam sklirsiniz ama bakalim belki yazarim :D

Sizler ne icat ederdiniz ?

Sesi toplamakta ki amacınızı açıklar mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ses kaybolmadigina göre yillar önce konusulanlari bilebilirdik. Kim hakli kim haksiz.. Tarihde gercekten neler olmus. Kimler ne demis. Su zamandada mahkemelerde kullanilabilir. Gerci insanlar boyle biseyden haberdar olsaydi ozel seylerini yazarak anlasirlardi. Ama bi yandanda ne konusacagina dikkat ederdi. Dusunsene sevdigin ünlü bir düsünürün konferansini o kisinin sesinden dinledigini
  • quote:

ses kaybolmadigina göre yillar önce konusulanlari bilebilirdik. Kim hakli kim haksiz.. Tarihde gercekten neler olmus. Kimler ne demis. Su zamandada mahkemelerde kullanilabilir. Gerci insanlar boyle biseyden haberdar olsaydi ozel seylerini yazarak anlasirlardi. Ama bi yandanda ne konusacagina dikkat ederdi. Dusunsene sevdigin ünlü bir düsünürün konferansini o kisinin sesinden dinledigini

Evet, kulağa gayet hoş geliyor. Tabii bu yarar sağlayacağı gibi zarar da sağlayabilir ki zararının yararıdan daha çok olacağını düşünüyorum.

Neticede böyle bir icadı sadece sizin benim gibi insanlar kullanmaz ve kullanma amaçları da sadece konferans dinlemek olmaz gibi. :)

Düşünce olarak icadınızı çok begendim. :)

• Dogru haklisiniz, orasini dusunmemistim :) tesekkürler ayrica siz ne yapmak isterdiniz ?
  • quote:

Dogru haklisiniz, orasini dusunmemistim :) tesekkürler ayrica siz ne yapmak isterdiniz ?

Ben de onu düşünüyorum fakat henüz aklıma gelmiş değil. :) Önceden aklımda bazı şeyler vardı ama şimdi yapıldı; Televizyonda bir kanalı izlerken başka bir kanalı kaydetmek gibi. :)

• Aslında yoğun bir düşünmeden sonra buldum gibi. Normalde toplum için çok daha fazla yarar sağlayacak bir şey olmasını isterdim fakat şimdi aklıma bu geldi.

Dünya'da mevcut olan pek çok dilin bulunduğu bir cihaz icat etmek isterdim. Bu cihaz insanın isteği doğrultusunda hangi dile ayarlandıysa kişi konuşmaya başladığında cümleleri o dile çevrilirdi ve aynı şekilde karşısında ki konumaya başladığında o şekilde tercüman ederdi. Böylelikle diğer Ülkelere mensup insanlarla iletişim daha kolay ve daha rahat hale gelebilirdi. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • süper olurdu :) hemde dil ögreniyoruz diye kendimizi yemezdik. okadar calisma okadar ezber vs vs.
  • quote:

süper olurdu :) hemde dil ögreniyoruz diye kendimizi yemezdik. okadar calisma okadar ezber vs vs.

Kesinlikle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.