Şimdi Ara

Askerleri mayından bu 'dört tekerlekli KİRPİ' koruyacak ( israil Turkiye )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
8.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Askerleri mayından bu 'dört tekerlekli KİRPİ' koruyacak

Balistik tehditlere ve mayına karşı yüksek koruma seviyesine sahip araçlara TSK tarafından Kirpi adı verildi.

Terörle mücadelede mayınlı saldırılar yüzünden birçok askerin şehit olması, Milli Savunma Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Bu durumun önüne geçmek için yaklaşık 2 bin adet mayına dayanıklı zırhlı araç ve taktik tekerlekli araç alınıyor. 2008'de çıkılan ihaleyi BMC kazanmıştı . İlk araçlar TSK'ya teslim edilmeye başlandı. Mayın, el yapımı patlayıcı (IED) ve balistik testlerinden geçen ve 'yürüyen kale' olarak bilinen zırhlı araca Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 'Kirpi' ismi verildi. BMC yetkilileri, Türk mühendis ve işçisinin eseri olan araçların NATO standartlarında üretildiğini belirtiyor.

Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin 18 Aralık 2008 tarihinde almış olduğu kararla, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan yaklaşık 2 bin mayına dayanıklı zırhlı araç ve taktik tekerlekli araçları üretip teslim etme görevi BMC'ye verildi. Şirket, üretimine başlanan araçların ilk etabını oluşturan 2,5 ton (4x4), 5 ton (4x4), 10 ton (6x6) taktik tekerlekli araçların teslimatına başladı. Proje kapsamında 2 bin adet taktik tekerlekli araçlar ve mayına dayanıklı zırhlı araçlar TSK'ya verilecek.

Öte yandan BMC, taktik tekerlekli araçlarından BMC 185-09 B (4X4) 2,5 ton ile birlikte BMC 250-10 Z (4X4) çok maksatlı taktik tekerlekli zırhlı araç ve 'yürüyen kale' olarak bilinen BMC MRAP Kirpi'yi, 14-18 Haziran 2010 tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek dünyanın en büyük Savunma Sanayii Fuarı Eurosatory 2010'da sergileyecek.

iste arac bu, peki bu arac 100% turk malimi ? Aslinda turkiyede uretilme , ama tasarim ,dizayn hepsi israil yapimi. Israil bu araca gerek gormedigi icin turk yetkililere bilgi paylasimini ( para karsiliginda ) yani transferine izin vermistir. Cogu ulke bu turde askeri teknoloji bilgilerini paylasmaz. Bir kac gundur "israilin bize araplardan daha cok yarari var, bizim olmayan savasa karismayalim" dedigimde , herkez isarilli , icimizdeki israilli gibi kendilerince yakistirmalar yapmisti. Ama gercek ortada, israil tubitak ve aslesan gibi sirketlere bilgi saglamakta. yoksa 1984 de ithal devreleri birlestirerek telsiz yapan sirketin 25 yilda buralara kadar gelmesi cok zordur. nerdeyse emeklemeden kosucaz . bunda israil, kore gibi muttefiklerimizin destegi vardir.

iste israilin urettigi orjinal prototipi.

israil yapimiz izci

aseslan izci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 6 Haziran 2010; 2:32:40 >

• mayın bulan araç yapsak fena olmaz
  • Kendi ülkende mayından korunmaya çalışıyorsun. İlginç.
  • BMC: British motor company
  • quote:

Orijinalden alıntı: vires

BMC: British motor company

BMC is one of the largest commercial vehicle manufacturers in Turkey.

It was formed in 1964 by Ergün Özakat in partnership with the British Motor Corporation (also known as BMC) in İzmir.

In 1989 the company was fully acquired by the Cukurova Holding of Turkey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86
    aseslan izci

Bu afacan ne işe yarar, bilgisi olan var mı ?
  • İsrail le Türkiye RUH İKİZİ herşey palavra
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

aseslan izci

Bu afacan ne işe yarar, bilgisi olan var mı ?

insansiz kesif araci, ama pkkya karsi o bolgelerde ne kadar ise yarar orasi belli degil. ama mexika gibi sokak savaslarinin oldugu alanlarda cok ise yarayacagi kesin. 40 adet uretilip belirli bolgelere dagitilsa hic fena olmaz hani :)

• KAYNAK?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

KAYNAK?

kaynak derken ?

resim olarak mi ?

IDEF'te gosterime cikmisti makin , keza resimleride var.

bu arada aracin adi MRAP degil , turu MRAP ( Mine Resistant Ambush Protected ).

• Şu Dünya'da Türkiye'ye İsrail kadar yararı olan bir ülke daha yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infectus

Şu Dünya'da Türkiye'ye İsrail kadar yararı olan bir ülke daha yok.

haji mesela amerika bize conra helikopterlere istedigimiz sistemi koydurtmuyordu, cunku ucagin yazilimida amerikanindi. ama israil bu alandaki teknolojiyide bizle paylasti. Tubitakin yerli dedigi sistemde aslinda bu paylasimin sonucu. Ama iste artik amerika mi desem kim bi kapisini bulmus bastaki ne zaman otoritesini kaybetse israile sardiriyor.

mesela diger ornekler

buda israil tasarimi ,bmcye satilan XEON .

bunlarin yarari ne (bilgi transferinin)?

kendi uretimimiz icin deneyim kazaniyoruz. yoksa silah uretiminde 100,150 yillik sirketler bu bilgilerini pek paylasmazlar.

• quote:

Konuyu açan arkadaşında böyle bir yorumu vardı ilk mesaj aralarında.

İsrail karşılıksız babasının hayrına mı yapıyor, parasını alıyor senden. Konuyu başlatan arkadaş demiş, İsrail sayesinde geliştik diye.. İsrail'e para vererek nasıl gelişilmiş oluyor. Bu araçları yapıyorsun ama tasarlayan sen değilsin. Nasıl yaplacağını onlar söyledikten sonra biz nasıl gelişmiş oluyoruz. Para vermeden ne üretiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

quote:

İsrail karşılıksız babasının hayrına mı yapıyor, parasını alıyor senden. Konuyu başlatan arkadaş demiş, İsrail sayesinde geliştik diye.. İsrail'e para vererek nasıl gelişilmiş oluyor. Bu araçları yapıyorsun ama tasarlayan sen değilsin. Nasıl yaplacağını onlar söyledikten sonra biz nasıl gelişmiş oluyoruz. Para vermeden ne üretiyoruz.

senin zaten giris amacini bildigim icin konuya , aslinda yazma zahmetine bile girmem gerekmez, oysaki ust mesajda belirttim !

parasini aliyor ama bilgisinide veriyor yaninda ! bugune kadar hangi amerikadan aldigimiz silahta bu yetkimiz oldu veya amerika bilgisini paylasmis ?
    Tubitakin isil pilleri ! dunyada amerika, israil, rusya yapamakta. israil sayesinde artik bizde yapiyoruz. NEden cunku sirlarini bizle paylasti, istese satip daha da kazanabilirdi.

ama sizin aliglamak istemeyen beyninize ne desek bos. ayni seyi cinden de yapiyoruz, yildirim ve kasirga fuzeleri cin malidir. parasi ile bilgileri transfer edilmistir. Biraz bilgi edinmek icin ki gelistirilebilinsin sonrasinda diye.

ama sizin kafaniza girmez iste, cunku yikanmis zaten cocuklugunuzdan beridir .

araplarin bizle paylastigi ne soylermisin ? erbakan bu 70-74 ekonomik krizini atlatma icin bile arabsitandaki kralin ayagina gittiginde , araplarin isteklerini arastir. 4 yil once tvde vermislerdi. (gayri muslumlerin baskiyla musluman yapilmasi, Ataturk bustlerinin toplatilmais ) alti ustu capan vurulan yerden cikan petrollerini bizle birazini paylasmalari icin (yani daha ucuza almak icin ) .
    ama arap iste ! gecmistete var bize dokundugu faydalar. ben kendi ulkemin cikarina bakarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 6 Haziran 2010; 8:15:17 >

• quote:

quote:

quote:

senin zaten giris amacini bildigim icin konuya , aslinda yazma zahmetine bile girmem gerekmez, oysaki ust mesajda belirttim !

parasini aliyor ama bilgisinide veriyor yaninda ! bugune kadar hangi amerikadan aldigimiz silahta bu yetkimiz oldu veya amerika bilgisini paylasmis ?
    Tubitakin isil pilleri ! dunyada amerika, israil, rusya yapamakta. israil sayesinde artik bizde yapiyoruz. NEden cunku sirlarini bizle paylasti, istese satip daha da kazanabilirdi.

ama sizin aliglamak istemeyen beyninize ne desek bos. ayni seyi cinden de yapiyoruz, yildirim ve kasirga fuzeleri cin malidir. parasi ile bilgileri transfer edilmistir. Biraz bilgi edinmek icin ki gelistirilebilinsin sonrasinda diye.

araplarin bizle paylastigi ne soylermisin ? erbakan bu 70-74 ekonomik krizini atlatma icin bile arabsitandaki kralin ayagina gittiginde , araplarin isteklerini arastir. 4 yil once tvde vermislerdi. (gayri muslumlerin baskiyla musluman yapilmasi, Ataturk bustlerinin toplatilmais ) alti ustu capan vurulan yerden cikan petrollerini bizle birazini paylasmalari icin (yani daha ucuza almak icin ) .
    ama arap iste ! gecmistete var bize dokundugu faydalar. ben kendi ulkemin cikarina bakarim

Nasılda İsrail dostu olmuş millet yaa.. Birileri İran'a helal be der, birileri bir konu açar hangi ülke bizi destekler der.. Sen İsrail'den bugün bilgi satın al(kendinin kullanmadığı bilgi / yukarıda sen yazmışsın ilk mesajda ihtiyaç duymadığı için bize bilgileri sattığını) Ülkemiz çok zengin yaa yıllarca böyle bolluk içinde yaşayacaz. Biz hep satın alalım. Senin şu mesajlarda İsrail'i savunduğun kadar müslüman ülkeri savunanlarda yanılıyor. Niye illa kendini birilerine yakın hissetmek isteyenler oluyor anlamıyorum.

İsrail senin gözünde nasıl bir ülke olmuş anlamaya çalışıyorum bir türlü aklım almıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nasılda İsrail dostu olmuş millet yaa.. Birileri İran'a helal be der, birileri bir konu açar hangi ülke bizi destekler der.. Sen İsrail'den bugün bilgi satın al(kendinin kullanmadığı bilgi / yukarıda sen yazmışsın ilk mesajda ihtiyaç duymadığı için bize bilgileri sattığını) Ülkemiz çok zengin yaa yıllarca böyle bolluk içinde yaşayacaz. Biz hep satın alalım. Senin şu mesajlarda İsrail'i savunduğun kadar müslüman ülkeri savunanlarda yanılıyor. Niye illa kendini birilerine yakın hissetmek isteyenler oluyor anlamıyorum.

İsrail senin gözünde nasıl bir ülke olmuş anlamaya çalışıyorum bir türlü aklım almıyor.

araplarin nesini savunayim , musluman ulke demissin. Benim sempati duydugum musluman ulkeleri kafkas, balkan ve afganistandir. ozellikle afganistan cunku bize yardimi dokunan tek yabanci musluman ulke( diger turkleri saymiyorum ) Kurtulus savasimizda, hatta hindistanli muslumanlar bile yardim etmisler.

araplarin ettikleri belli, bugun de belli !

israili gozumde buyutmuyorum , sadece olani soyluyorum. Adamlar uretiyorlar, birbirini destekliyorlar. Ingilizce soz vardir "coin toplayan yahudi goremezsin " gibisinden. Adamlar hep itimis kakilmis ama simdi dunyayi yonetiyorlar. senin ve turevlerin ise boykot cagrisinda. Zaten yapabileceginiz tek sey bu. Bari birakinda ureten , bir sekilde ureten turk sanayisine karismayin. Yapabiliyorsaniz siz uretin, bu devlet sizden alsin. Ama siz ancak laf salatasi yapmayi bilirsiniz. basbakan ibranice ogrenecegine , ingilizce ogrense dunyada alay konusu olmazdi. ne kadar sevmesemde sonuca o bu ulkenin basbakani. konuyu dagitmak icin baska yerlere cekme yani. diyecegim budur.

Turk-Rus-Israil yapimi

ruslari israilide sevmem ama , madem biseyleri amerikanin bize sattigindan ( veya satmadigi zaman bile ) daha ucuza yapabiliyoruz sahip oluyoruz. ozaman bu benim kar'imadir ...

• quote:

quote:

araplarin nesini savunayim , musluman ulke demissin. Benim sempati duydugum musluman ulkeleri kafkas, balkan ve afganistandir. ozellikle afganistan cunku bize yardimi dokunan tek yabanci musluman ulke( diger turkleri saymiyorum ) Kurtulus savasimizda, hatta hindistanli muslumanlar bile yardim etmisler.

israili gozumde buyutmuyorum , sadece olani soyluyorum. Adamlar uretiyorlar, birbirini destekliyorlar. Ingilizce soz vardir "coin toplayan yahudi goremezsin " gibisinden. Adamlar hep itimis kakilmis ama simdi dunyayi yonetiyorlar. senin ve turevlerin ise boykot cagrisinda. Zaten yapabileceginiz tek sey bu. Bari birakinda ureten , bir sekilde ureten turk sanayisine karismayin. Yapabiliyorsaniz siz uretin, bu devlet sizden alsin. Ama siz ancak laf salatasi yapmayi bilirsiniz. basbakan ibranice ogrenecegine , ingilizce ogrense dunyada alay konusu olmazdi. ne kadar sevmesemde sonuca o bu ulkenin basbakani. konuyu dagitmak icin baska yerlere cekme yani. diyecegim budur.

Turk-Rus-Israil yapimi

ruslari israilide sevmem ama , madem biseyleri amerikanin bize sattigindan ( veya satmadigi zaman bile ) daha ucuza yapabiliyoruz sahip oluyoruz. ozaman bu benim kar'imadir ...

Bak şu boykot işi %100 yapılabilecek bir iş değil, ülke İsrail'den silah alırken zaten %100 boykot imkansız ama ben diyorum ki (anla artık) ülke olarak İsrail ile ortak iş yapacağına kendinde bir yerden başla. Öyle İsrail'den uçak, silah almayı kes diyecek saçma bir görüşü savunan yok..

Benim çokta hoşuma giden biri değil şuan ki başbakan(yerine başka kimseyide koyamıyorum diğer partilerden bunlar birbiriyle uğraşır ancak) ama burada siyasi konuya (partiler arsı bir tartışmata) girmek istemediğimden yazmıyorum bunları.

Senin saydığın hiç bir ülkeye karşı kendimi yakın hissetmiyorum.. Bak sana hiç bir ülke ismi veremem. İstediği kadar müslüman olsun Türkiye'nin yeri öyle bir yerdeki kimseye yakın değil.. Herkese aynı uzaklıkta..

Şimdi sen benim düşüncemin neresine karşısın.

senli benli konuşıyoruz mesajlaşma ikimizin arasında geçiyor ama konuşmayı siz biz yapıp bir toplulukmuş gibi bahsetmeyelim.. Ülke için birlikte can vereceğim insanla neden sizli bizli olayım.. Benim için önemli noktadır burası.

• quote:

quote:

quote:

Turk-Rus-Israil yapimi

Bak şu boykot işi %100 yapılabilecek bir iş değil, ülke İsrail'den silah alırken zaten %100 boykot imkansız ama ben diyorum ki (anla artık) ülke olarak İsrail ile ortak iş yapacağına kendinde bir yerden başla. Öyle İsrail'den uçak, silah almayı kes diyecek saçma bir görüşü savunan yok..

Benim çokta hoşuma giden biri değil şuan ki başbakan(yerine başka kimseyide koyamıyorum diğer partilerden bunlar birbiriyle uğraşır ancak) ama burada siyasi konuya (partiler arsı bir tartışmata) girmek istemediğimden yazmıyorum bunları.

Senin saydığın hiç bir ülkeye karşı kendimi yakın hissetmiyorum.. Bak sana hiç bir ülke ismi veremem. İstediği kadar müslüman olsun Türkiye'nin yeri öyle bir yerdeki kimseye yakın değil.. Herkese aynı uzaklıkta..

Şimdi sen benim düşüncemin neresine karşısın.

senli benli konuşıyoruz mesajlaşma ikimizin arasında geçiyor ama konuşmayı siz biz yapıp bir toplulukmuş gibi bahsetmeyelim.. Ülke için birlikte can vereceğim insanla neden sizli bizli olayım.. Benim için önemli noktadır burası.

cevap yazmissin konu gerilere de gitmis baya .

dedigin isler oyle pat diye olacak isler degil, ar-ge (arastirma gelistirme) asamalari var. bu isler icin milyarlar milyonlar harciyor.

mesela amerikanin nsa'si. yillik gideri 6 milyar $ . bizim turkler rasat ( ilk yerli uydu ) yapmak icin ayirdiklari butce 10 milyon $ di.

gecenlerde haberde okudum, devlet ucak motoru ( jet enginee ) uretmek icin 1 milyar $ proje butcesi ayirmis. ama bence ilk once otomobilden baslanmaliydi. ucak motoru konusunda zaten koreyle yaptigimiz calisma var. Hur-kus. motor tasarimi falan koreden samsung firmasindan geldi.

isbirligi ile cozebiliriz , israilin bize sevgisi osmanlidan gelmekte. osmanli gerek devlet iclerine , gerekse sultanlarin yahudi esleri , gerekse avrupanin kovdugu yahudilere osmanlinin sahip cikmasi. ama ben osmanlinin bazi yonlerini sevmedigim gibi , israillileride sevmem. sevmek zorunda da degilim. araplar icinde aynisi. ama cikarlarim icin, iliski icerisinde olabilirim (kopruyu gecene kadar ayiya dayi ) ...

• aci gercekler , zoruna gider bazilarinin
  • Eeee biriler teröristi birtirmeyecek birileride bunda kar elde edecek... Kısır döngü ....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.