Şimdi Ara

Askerli tecili hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 2012 hayırlısıyla askere gidicem gidenler bilir gitmeden önce heyecan mevcut oluyor bende daha gitmeden başkadı.Ben mesleki açık lisede okuyorum fakat öle gittiğim yok hatta bu dönem mesleki derslerin tümünden devamsızlıktan kaldım.Sorucağım soru şudur ben askere tam yaşımda gitmek istiyorum mesleki açık lisesinde okuyorum okul benim yerime askerliğimi tecil ettirme gibi durum ellerinde bulunuyormu.Benden habersiz misal askerliğim tecil olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktaşlar -- 8 Mart 2011; 21:18:47 >

• Uppala!
  • Genç arkadaşınıza lütfen yardım ediniz
  • Forumdaki kişilerin çoğunluğu gerçekten liselimi yahu? Arkadaşlar ertelenmez dimi benim askerlik bilgisi olan varmı?
  • Son bir up içimdeki kuşkuyu atmak için yazıyorum.

Mesleki açık lisede okuyorum diye okul benim yerime askerliğimi tecil edebilirmi edilmesini istemiyorum ben.
  • Torba yasaya göre,okuduğun sürece tecilli sayılıyorsun otomatik olarak,gidip uğraşmana gerek yok.Okuyan askerliğini yapmamış herkes otomatikman tecilli sayılıyor.Torba yürürlükte şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nx+1/2(5x-m)=5/2 -- 9 Mart 2011; 0:11:16 >
  • merhabalar benim de yaş 26, üni. yeni bitti, güz dönemi sonrası diploma aldım, merak ettiğim okul tecili dönemlik mi yapıyor? yoksa senelik mi? biraz borçlarım filan var, kasım aralık gibi gitmeyi planlıyorum ama sürpriz yapıp kolumdan tutup götürmezler değil mi?
  • abı unı bıttıkten sonra 2 yıl tecılın var zaten rahat ol alamazlar yanı tecıl hakkını kullanırsın almaya calsırlarsa gıtmeye karar verırsen bozdurursun yalnız suan unı bıttıgıne gore tecıl hakkını kullanmadıysan askerlıge cagrılmak ıcın ıslemlerın yapılıyo olabılır gıdıp tecıl ettırmen lazım veya celp donemlerını ogrenmen lazım bı subeye gıdersen halledersın kolay gelsın
  • eyvallah hocam sağolasın. peki çağırdıklarında tecil ettirebilir miyim?
  • tecil ettir hayatını yaşa 2012 son yılmış mayalar diyor
  • elektronik eşya almıyorum, son zamanlarda güneş patlamaları çok arttı, bir manyetik fırtına ile herşeyimiz çöp olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nx+1/2(5x-m)=5/2

Torba yasaya göre,okuduğun sürece tecilli sayılıyorsun otomatik olarak,gidip uğraşmana gerek yok.Okuyan askerliğini yapmamış herkes otomatikman tecilli sayılıyor.Torba yürürlükte şuan

ama ben askere gitmek istiyorum ne yapabilirim.
  • mesleki açık lisede ek-c3 mü ne öle bir belge var o belgeyi askeriyeye teslim etmediğin sürece okul senin adına tecil etmiyor. benim arkadaşım gitti bu şubatta ve hala açıköğretim meslekide öğrenci gözüküyor :D

o konuda sıkıntın olmasın askerieye ben askere gitmek istiyorum dediğin anda gidersin merak etme ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktaşlar

quote:

Torba yasaya göre,okuduğun sürece tecilli sayılıyorsun otomatik olarak,gidip uğraşmana gerek yok.Okuyan askerliğini yapmamış herkes otomatikman tecilli sayılıyor.Torba yürürlükte şuan

Orası yine aynı eğer yaşın gelmişse,gidip şubeye belgeler imzalıyorsun sonra sana bir tarih veriyorlar ve ozaman gelip teslim oluyorsun bu kadar basit.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aktaşlar

quote:

Orası yine aynı eğer yaşın gelmişse,gidip şubeye belgeler imzalıyorsun sonra sana bir tarih veriyorlar ve ozaman gelip teslim oluyorsun bu kadar basit.

eve mektup felan nasıl bildiri yapılcak benim kağıt gelme işi yani?

• sana kağıdın gelip gelmeme işini gidip muhtardan öğreniceksin veya kütüğün nerdeyse ordaki muhtardan öğrenmek geç geliyor eve kağıt,eğer gelmişse o kağıdı almana gerek yok o kağıtta sana şu tarihe kadar şubeye gelmeniz gerekiyor diye birşey yazacak,sen askere gitmek istiyorsan dediklerimi yap
  • quote:

sana kağıdın gelip gelmeme işini gidip muhtardan öğreniceksin veya kütüğün nerdeyse ordaki muhtardan öğrenmek geç geliyor eve kağıt,eğer gelmişse o kağıdı almana gerek yok o kağıtta sana şu tarihe kadar şubeye gelmeniz gerekiyor diye birşey yazacak,sen askere gitmek istiyorsan dediklerimi yap

Hocam internette bir yazı buldum

http://www.55dakika.com/2013-askerlik-islemleri-ve-celp-donemleri/

1-30 nisanda muhtarlığa gidip ilk yoklama tarihini öğrenmek gerekiyor dediğinize göre.

1 Temmuz - 31 ekimdede muyane olcam .

ondan sonra kaç gideceğim ve nereye gideceğimmi belli olacak.

Yani ilk iş 1-30 nisan arası muhtarlığa gitmekmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktaşlar -- 9 Mart 2011; 21:14:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.