Şimdi Ara

Askerliğe elverişsiz olmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba ben makine mühendisiyim .

2002 yılından beri teşhisli FMF hastasıyım günde 3x1 kolşisin kullanıyorum .

FMF ile ilgili :tr.wikipedia.org/wiki/Ailevi_Akdeniz_Ate%C5%9Fi

ara sıra gelen ataklar dışında günlük hayatımda fazla bir zorluk çekmiyorum .

Ankara askerlik şubesinde hastalığımı söyleyince gataya sevk edildim .oradaki doktorla muayenemden sonra atak halinde gidersem askerlikten muaf olacağımı söyledi ve bana 1 hafta süre verdi. bu 1 hafta içerisinde hastalığım atağa çıkarsa ( ki ilacı kullanmayı bırakırsam atak geçirmem muhtemel ) tekrar gidip tahliller sonucu muaf olabilirmişim.

sizlere sorum askerlikten muaf olmam ileri ki hayatımda ve iş hayatımda ( özel sektörde çalışıcam ) önüme engel olarak çıkar mı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dolmates -- 12 Eylül 2014; 18:37:10 >

• özel sektörde çalışan arkadaşların görüşü benim için önemli.

up
  • Askerlikten muaf olman memur olmanı engellemiyorsa özel sektörde de engelleyeceğini zannetmiyorum. Zaten askerlikten muaf olman asker kaçağı olduğun anlamına gelmiyor bir sıkıntı çıkmaz heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlikten muaf olunması özel sektörü etkilemez.Ama sağlık sorunun işini etkileyebilir.
  • Neredeyse her ilanda askerliğini yapmış eleman deniyor, muaf biri başvuruya gitse kabul ederler mi önemli olan bu, askerliği yapmış diye kastettikleri tecille falan uğraştırmasın inzibat gelip götürmesin yeter muafsa zaten sorun yok hallolmuş nasılsa demek mi yoksa illa askeriyeye gitmiş eli silah tutmuş olsun mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: olivertate

Neredeyse her ilanda askerliğini yapmış eleman deniyor, muaf biri başvuruya gitse kabul ederler mi önemli olan bu, askerliği yapmış diye kastettikleri tecille falan uğraştırmasın inzibat gelip götürmesin yeter muafsa zaten sorun yok hallolmuş nasılsa demek mi yoksa illa askeriyeye gitmiş eli silah tutmuş olsun mu?

İlkidir muhtemel.Uzun vadede işlerine yarayacak elemanlar almaya çalışırlar genelde.Yoksa adamın neyine yarar silah tutmuş olması bir muhasebe işinde
  • Askerliğini yapmış demelerinin en büyük nedeni işe alacakları kişinin işi öğrendikten sonra ben askere gidiyorum diyerek işten ayrılmasını istememeleri. Birkaç tanıdığım var muaf olan şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadılar özel sektörde ama kamu kısmına birşey söyleyemem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    askerliğe elverişlidir
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bazı firmalarda sorun oluyor bazılarında olmuyor. Tamamen İnsan Kaynakları personeline bağlı bir durum. Ben de askerlikten muafım. 5-6 mülakata girdim hepsinde önyargılı bir şekilde neden muaf olduğumu sordular ama muafiyet sebebi (Göz bozukluğu, miyop) işimi etkileyecek birşey olmadığı için "hmmm tamam o zaman önemli değil" dediler. Sizin hastalığınız FMF olduğu için işiniz biraz daha zor olabilir. Çünkü işverenler "bu adam ikide bir hastalanacak rapor alacak işler aksayacak" diye düşünür. Ve maalesef daha Cv'yi ellerine aldıkları sırada şöyle bir önyargı var. Cv'de askerlikten muaf yazısını görünce "bu adamın ya vücudunda sakatlığı var ya da psikolojik sorunları var. Bunu eleyelim" diye düşünüyorlar.
  • Ayni sorun arkadasimda vardi muaf oldu ozel sektorde hic bi problem yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Cv'de askerden muaf şeklinde bir yazı yerine askerlikle ilişiği yoktur yazısı koymak daha mantıklı .. zaten iş başvurusunda sağlık raporu istedikleri için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ..

ama ikide bir hastalanacak diye düşünürse işveren dediğin gibi olabilir benim korkumda o . sonuçta hastalığımı söylemek zorunda değilim, ağır işlerdede çalışmayacagım için kendime dikkat edebilirim diye düşünüyorum .
  • sevindim bunu duyduguma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Bazı firmalarda sorun oluyor bazılarında olmuyor. Tamamen İnsan Kaynakları personeline bağlı bir durum. Ben de askerlikten muafım. 5-6 mülakata girdim hepsinde önyargılı bir şekilde neden muaf olduğumu sordular ama muafiyet sebebi (Göz bozukluğu, miyop) işimi etkileyecek birşey olmadığı için "hmmm tamam o zaman önemli değil" dediler. Sizin hastalığınız FMF olduğu için işiniz biraz daha zor olabilir. Çünkü işverenler "bu adam ikide bir hastalanacak rapor alacak işler aksayacak" diye düşünür. Ve maalesef daha Cv'yi ellerine aldıkları sırada şöyle bir önyargı var. Cv'de askerlikten muaf yazısını görünce "bu adamın ya vücudunda sakatlığı var ya da psikolojik sorunları var. Bunu eleyelim" diye düşünüyorlar.

Sizin iki gözün toplamı kaç? Bir de astigmatın yarısının alındığı doğru mu?

• heppi börtdey kullanıcısına yanıt
    komando olamam zaten bu hastalıktan dolayı doktorda öyle söyledi . yani dağda bir yerde ilaçsız kalmam imkansız .

ama gatada muayene olurken uzun dönem fmf li bir er atak geçirmiş sevk ile gelmişti çocugun 265 gün şafağı varmış benden önce girdi doktorun yanına çürüğe ayrıldı . ayak bileğinden yürüyemiyordu.

er'in dedikleri : buraya sevk alana kadar neler çektim . doktorun yanına gidiyorum senin hastalıgın belli neden revire cıkıyorsun diye kızıyor diyorum ki komutanım ayağımı görmüyor musunuz yürüyemiyorum beni nöbete yolluyorlar anlamıyo bölüğe geri gönderiyor.
    kimsenin umrunda değilim .

neyseki muaf aldı .
  • askerlikten muaf olman ancak yurtdışı seyahetlerinin sık gerçekleştiği bir şirkette çalışırsan engel olur. o da askerlikte muaf olduğun için değil, "neden muafsın" sorusuna vereceğin cevaptan ötürü olur.
    özetle askerden muaf olman hiçbir yerde sorun olmaz. tek sorun hastalığın olur. Allah acil şifalar versin, dilerim bir an önce sağlığına kavuşursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atlantic

quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Bazı firmalarda sorun oluyor bazılarında olmuyor. Tamamen İnsan Kaynakları personeline bağlı bir durum. Ben de askerlikten muafım. 5-6 mülakata girdim hepsinde önyargılı bir şekilde neden muaf olduğumu sordular ama muafiyet sebebi (Göz bozukluğu, miyop) işimi etkileyecek birşey olmadığı için "hmmm tamam o zaman önemli değil" dediler. Sizin hastalığınız FMF olduğu için işiniz biraz daha zor olabilir. Çünkü işverenler "bu adam ikide bir hastalanacak rapor alacak işler aksayacak" diye düşünür. Ve maalesef daha Cv'yi ellerine aldıkları sırada şöyle bir önyargı var. Cv'de askerlikten muaf yazısını görünce "bu adamın ya vücudunda sakatlığı var ya da psikolojik sorunları var. Bunu eleyelim" diye düşünüyorlar.

Sizin iki gözün toplamı kaç? Bir de astigmatın yarısının alındığı doğru mu?

Doğru. Benim gözlerde o zaman 8'e 8,5 miyop ve 2,25'er astigmat vardı. İki gözün (miyop ya da hipermetrop) toplamı + iki gözün astigmatının toplamının yarısı (yani ortalaması) 14,5'u geçtiği zaman askerlikten muaf oluyorsunuz. En azından 5 sene önce öyleydi. Kurallar değişti mi bilemiyorum. Bir söylentiye göre 14-15-16 civarı olanlara askerlik yapmak istiyor musun istersen yapabilirsin diye soruyorlarmış. Bana soran olmadı kontrole gittim cuma günü heyete gireceksin dediler. Heyet odasının kapısından adımımı atar atmaz ismimi cismimi tc kimliğimi okuyup savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir dedi. Raporu elime verdi tam çıkarken heyet başkanı "bi dkka yaa senin gözün o kadar bozuksa nasıl oluyor da gözlük takmıyorsun" dedi "Lens kullanıyorum" dedim "haaa tamam o zaman" dedi. Bir anda bütün doktorlar kafayı heyet başkanına çevirdi. Askeri doktor olmasalar kesin dalga geçme malzemesi olurdu adam. Bu da böyle bir anımdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dolmates

Cv'de askerden muaf şeklinde bir yazı yerine askerlikle ilişiği yoktur yazısı koymak daha mantıklı .. zaten iş başvurusunda sağlık raporu istedikleri için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ..

ama ikide bir hastalanacak diye düşünürse işveren dediğin gibi olabilir benim korkumda o . sonuçta hastalığımı söylemek zorunda değilim, ağır işlerdede çalışmayacagım için kendime dikkat edebilirim diye düşünüyorum .

Bazı büyük kurumsal firmalar kendi cv formatlarını kullanıyorlar. Yazarak değil seçenekler arasından kendine uygun olanı seçerek CV'ni oluşturuyorsun. Askerlik konusunda "yaptı" "yapmadı" "muaf" gibi üç seçenek oluyor. Ee haliyle yalan söylememek için "muaf"ı seçiyorsun ve mülakatta soruyorlar. Bu tarz firmalara girerken sözleşme yapılacağı için maalesef hastalığını söylemek zorundasın. Çünkü sözleşmelerde hastalıkla ilgili maddeler var. İş başvurusu yapan kişi hastalığını gizlerse ve sonradan ortaya çıkarsa firmanın çalışanına tazminat ödemeden işten çıkarma ve dava açarak çalışandan tazminat talep etme hakkı doğar. İş başvurularında "bir hastalığınız var mı?" sorusuna mutlaka doğru cevap verin.

• FMF çürüğe çıkmayı sağlayacak kadar sağlam bir hastalık mıymış?

FMF'im olmasına rağmen herhangi bir rahatsızlığım yok deyip gittik. Sağ salim de geri döndük, çok şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roland Deschain -- 12 Eylül 2014; 17:39:18 >
  • Hiçbiryerde sorun çıkmaz rahat ol. Zaten mühendissin fiziki bir iş gücü beklenmiyor senden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avenged -- 12 Eylül 2014; 19:10:03 >
  • FMF hastalığı nasıl birşey kardeşim ? Nefret ediyor musun ? Anlatır mısın ? Babam da aynı hastalıktan muzdarip. Onun nasıl dayandığını ve nasıl hissettiğini öğrenmek istiyorum. Bir de bana da geçer mi ? 17 Yaşındayım. Edit: Annem hasta değil ama babam rahatsız. Anne ve baba hasta olunca %25 şans varmış. Benim olmam için bi %5 şans falan lazım galiba onu da tutturamam :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osuruktanmadalya -- 12 Eylül 2014; 19:35:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dolmates

arkadaşlar merhaba ben makine mühendisiyim .

2002 yılından beri teşhisli FMF hastasıyım günde 3x1 kolşisin kullanıyorum .

FMF ile ilgili :tr.wikipedia.org/wiki/Ailevi_Akdeniz_Ate%C5%9Fi

ara sıra gelen ataklar dışında günlük hayatımda fazla bir zorluk çekmiyorum .

Ankara askerlik şubesinde hastalığımı söyleyince gataya sevk edildim .oradaki doktorla muayenemden sonra atak halinde gidersem askerlikten muaf olacağımı söyledi ve bana 1 hafta süre verdi. bu 1 hafta içerisinde hastalığım atağa çıkarsa ( ki ilacı kullanmayı bırakırsam atak geçirmem muhtemel ) tekrar gidip tahliller sonucu muaf olabilirmişim.

sizlere sorum askerlikten muaf olmam ileri ki hayatımda ve iş hayatımda ( özel sektörde çalışıcam ) önüme engel olarak çıkar mı .

askerden muaf olan biri olarak kesinlikle sektörde engel değildir.

turkiye.gov.tr den askerlik belgesi aldığımda AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN, ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI
    YOKTUR.

sanki askerlik yapmışım gibi rapor veriyor.

demek istediğim sen kimseye çürük aldığını söylemezsen bunu kimse gidip öğrenemez. yaptım diyeceksin. sıkacaksın yalan söyleyeceksin.

soracaklarım varsa yardımcı olurum. forumda herkes beni tanır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.