Şimdi Ara

Askerliğimi Tecil Ettirebilir Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, 4 yıllık üniversite mezunuyum. 07/07/2025 tarihinde tecilim bitiyor. Bir şekilde en az bir sene tecil ettirmeye ihtiyacım var. 2000 doğumluyum. Önümdeki tek seçenek yüksek lisans gibi duruyor. Başka bir yolu var mıdır?

• 07.07.2025 tecilse 31.12.2025 e kadar hakkin var ztn,2025 araliktada basvurursun 6 ay gitceksen en erken 2026 mayisda gidersin . Bedelli yapmak ustersen de 2025 aralikta basvur islemleri hallet 2026 subat-aralik arasi tarih sec git.

Hali hazirda is guc yoksa bence tecil boz git mayisda 6 ay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 30 Aralık 2024; 22:43:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Öncelikle cevap için teşekkürler, şu an hem çalışıyorum hem de yüksek lisans yapmak istiyorum. Ayrıca 2026 ortasına kadar ödemem gereken borçlarım var. Bu senenin sonunda yüksek lisans başvurusu yapsam bana bir sorun oluşturur mu? Kendi üniversitemin yüksek lisans programlarına baktım bu sene başvuru tarihleri 16.12.2024 - 26.01.2025 arasında. Muhtemelen bu yılında sonunda da 2026 için başvurular benzer tarihlerde olacak. Sonuçların açıklanması ise son başvuru tarihinden üç gün sonra yani 29.01.2025. 2025'in sonunda ben yüksek lisans için başvursam ve 26.01.2026 tarihinde yüksek lisansa kaydım kesinleşse benim için bir sorun olur mu? Tecil ettirebilir miyim?

Eğer bu şekilde yapabilirsem yüksek lisansım 2027 ortasında bitiyor. Zaten son tecil tarihimde 2028 benim askere gitmek istediğim zamanlarda 2027 sonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurrckrr -- 31 Aralık 2024; 19:2:53 >

• onurrckrr O kullanıcısına yanıt
    Dogal yollarla en erken 2026 mayisda gideceksin askere(suanki yuksek lisanssiz max tecili kullanmak istiyorsan) yuksek lisansi dumenden yapacaksan gerek yok bence.
    Diger turlu yuksek lisans yapabilirsin sknti yok
    Riske atmak istemiyorsan 2025 ocak olana basvursanda olur 1.5 sene o surse sonra yuksek lisans tecil verir 2027 leri bulur askerligin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 31 Aralık 2024; 19:8:17 >

Yok dümenden değil, yüksek lisans zaten yapmak istiyorum. Sadece bu sene işlerim çok yoğun sene sonunda yüksek lisansa başvuracağım ve muhtemelen ocak 2026'da kesinleşecek yüksek lisans kaydım. Bu bana bir sorun olmaz ise bu şekilde yapacağım. Eğer sorun olursa bu ay başvuracağım yüksek lisansa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurrckrr -- 31 Aralık 2024; 19:15:54 >
    Sen resmiyette 01.01.2026 itibariyle kacak olacagin icin sknti olabilir o.

Bunu nereye danışabilirim veya kaçak olarak bir 20 gün falan geçirsem ne olur? 20 gün sonra kaydım kesinleşmiş olacak zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik Tecil Ettirme
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Subeye sorabilirsiniz,msb sitesi veya forumda benzer basliklara bakabilirsiniz.

• quote:

a. Ertelemeye esas başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanlar ile yoklama kaçağı olarak muayenesi yapılarak sınıflandırma kaynağına alınacakların, sevke tabi tutulacağı celp tarihine kadar geçen süre içinde kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez.

www.msb.gov.tr
    Kamu Personeli Yüksek Lisans Staj Aday Memur vb Olanların Ertelemeleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/kamu-personeli-yuksek-lisans-staj-aday-memur-vb-olanlarin-ertelemeleri

Kesin kayıt olunan tarih ve öncesi yoklama kaçağı ve bakaya olanların ertelemesi yapılmıyor.

Ya en geç 2025 yaz aylarında yüksek kaydını olursunuz.

Ya da Aralık 2025te yoklama başvurusu + Aile hekimi askerlik muayenesini tamamlamak şartıyla
    2026 ocak-şubat gibi yüksek lisansa kaydolursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Yoklama başvurumu ve muayenemi tamamladıktan sonra kaydımı kesinleştirip askerliği yüksek lisansım bitene kadar tecil edebiliyor muyum? Ayrıca kaynak için teşekkürler. Bedelli yapacağım. Bu muayene zamanı ücreti ödemek zorunda mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurrckrr -- 31 Aralık 2024; 19:41:9 >

Amaç yoklama kaçağına düşmemek. 2025 Aralık ayında aile hekimi muayenesi de tamamlandığında, 1 ocak 2026 sonrası yoklama kaçağına düşmeyeceksiniz. 2026 ocak-şubat gibi yüksek lisans ile tecil ettirirsiniz.

İleri bir tarihte, Bedelli yapmak istediğinizde

E-devletten hizmet tercihini (muayene sonrası aktif oluyor) yapacaksınız.

Akabinde ilgili bankalardan birine bedelli parasını peşin yatırırsınız.

Videoda kısaca anlatıyor.

CB Dijital Dönüşüm Ofisiyoutube
    Tüm Askerlik İşlemlerini Tek Ekranda Toplayan #Askerliğim Bütünleşik Hizmeti Nasıl Kullanılır? Yoklama Dönemi ile ilgili tüm işlemlerinizi askerlik şubelerine gitmeden @ekapi'da tek ekran üzerinden nasıl gerçekleştirebileceğiniz ile ilgili detaylar videomuzda.
    https://www.youtube.com/watch?si=QXooBHwOkfWUzMok&v=EpZGVUYFgko&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Tam olarak almak istediğim cevap buydu teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapacağım aralık sonunda yoklamamı başlatıcam. 1 ocak 2026 itibariyle yoklama kaçağı olmadığım için 25 ocak 2026'da lisans tercihim kesinleşince askerliğimi tecil ettireceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.