Merhabalar, benim askerliğim 31.12.2021 tarihine kadar tecilli durumda. Öğrenci değilim ve artık tecil hakkım kalmadı. Bana önümüzdeki yılın başında askerlik yoklamasında en son celp olarak Kasım ayında askere gitmek istediğimi söylememi bu süreçte Haziran ayında üniversite sınavına girip eğer kazanırsam öğrencilikten dolayı tecil ettirebileceğim söylendi. Bu doğru mudur? |
Celp dönemi seçildikten sonra tecil ettirebilir miyiz?
-
-
Teknik olarak mümkün ama pratikte olmayabilir. Celp tercihinde Kasım'ı başa bile yazsanız mayıs veya ağustos celbine de askere alınabilirsiniz. Garantisi yok.
Bu arada en geç aralık ayı içinde yoklamanızı yaptırınız. 1 ocak itibarıyla yoklama kaçağına düşebilirsiniz. Sonradan bedelli yapmak istersiniz o da olmaz. -
quote:
Orijinalden alıntı: a-f-h
Teknik olarak mümkün ama pratikte olmayabilir. Celp tercihinde Kasım'ı başa bile yazsanız mayıs veya ağustos celbine de askere alınabilirsiniz. Garantisi yok.
Bu arada en geç aralık ayı içinde yoklamanızı yaptırınız. 1 ocak itibarıyla yoklama kaçağına düşebilirsiniz. Sonradan bedelli yapmak istersiniz o da olmaz.Hocam merhaba yanıtlarsanız çok sevinirim.
Haftaya tecilim bitiyor ve yoklama başvurusu yaparken e devletten hata alıyorum. Birçok kişi de bu hatayı almış. Zamanında yetişmezse ve yoklama kaçığı olursam, memuriyet başvurum vardı ona etki eder mi?
Birde hocam bazıları yoklama başvurusundan önce askerlik erteleme iptali yapmışlar onu yapmam gerekli miydi
-
Teciliniz biter bitmez ertesi gün yoklama kaçağı olmuyorsunuz. Yıl sonuna kadar süreniz var.
E-devlet sistemi arada hata verebiliyor. Birkaç gün içinde düzelir. Düzelmezse en yakın askerlik şubesine gidersiniz.
Erteleme iptal yaptırmanıza gerek yok. Bedelli komusunda da direk yoklama başvurusu yapmış.
https://asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/2021_YILI_YOKLAMA_DUYURUSU.pdf
Alıntı
metni:2. 2021 YILINDA; A. 01 OCAK 2021 TARİHİNDE ASKERLİK ÇAĞINA GİRECEK 2002 DOĞUMLU YÜKÜMLÜLERDEN KANUNİ ERTELEME HAKKI BULUNMAYANLARIN, B. 7179 SAYILI ASKERALMA KANUNU’NUN 20'NCİ MADDESİ GEREĞİNCE ERTELEMELERİ 2021 YILI İÇİNDE SONA ERECEKLERİN, 01 OCAK - 31 ARALIK 2021 TARİHLERİ ARASINDA YOKLAMALARINI YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR.
-
quote:
Orijinalden alıntı: a-f-hTeciliniz biter bitmez ertesi gün yoklama kaçağı olmuyorsunuz. Yıl sonuna kadar süreniz var.
E-devlet sistemi arada hata verebiliyor. Birkaç gün içinde düzelir. Düzelmezse en yakın askerlik şubesine gidersiniz.
Erteleme iptal yaptırmanıza gerek yok. Bedelli komusunda da direk yoklama başvurusu yapmış.
https://asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/2021_YILI_YOKLAMA_DUYURUSU.pdf
Alıntı
metni:2. 2021 YILINDA; A. 01 OCAK 2021 TARİHİNDE ASKERLİK ÇAĞINA GİRECEK 2002 DOĞUMLU YÜKÜMLÜLERDEN KANUNİ ERTELEME HAKKI BULUNMAYANLARIN, B. 7179 SAYILI ASKERALMA KANUNU’NUN 20'NCİ MADDESİ GEREĞİNCE ERTELEMELERİ 2021 YILI İÇİNDE SONA ERECEKLERİN, 01 OCAK - 31 ARALIK 2021 TARİHLERİ ARASINDA YOKLAMALARINI YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Tecil bittikten sonra yıl sonuna kadar yoklama yaptırmamamın hiçbir yaptırımı yok mu hocam? Şöyle kafam karıştı tecili bozdursam beni ilk celple alacaklar diye biliyorum da
Ben 6 ay gitmeyi düşünüyorum hocam direkt yoklama başvurusu yapıyorum o zaman şu sistem bir düzelse.
-
10 yıl önce tecil bittikten 2-3 ay içinde yoklama yaptırın denirdi. Şimdi yıl sonuna kadar uzatmışlar. Attığım link resmi siteden. Yine de şubeye sorarsınız.
31 ağustosa kadar işlemleriniz hallolursa en erken kasım celbine tabii olursunuz. Ama kesin Kasım celbi mi olur derseniz garantisi yok. Son 1 yıldır 2-3 celptir sınıflandırma bekleyenler var.
-
Tekrar teşekkür ederim. Hocam bu e devletteki sıkıntı 1 haftadır sürüyormuş galiba. Askerlik şubesine gideceğim umarım yaparlar orda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X