merhaba ben 2019 mezunuyum 2023'e kadar askerlik tecil hakkımı kullanmıştım. askerlik yaklaşınca bende 2 senelik üniversite'ye yerleştim ve askerliğim 2029 tarihine kadar ertelenmiş gözüküyor şu an, fakat ben üniversiteyi dondursam o tecil düşer mi? böyle bi durum yaşayan varsa aranızda tecrübelerinizi almak isterim. |
Üniversite kayıt dondurulursa askerlik tecili düşer mi?
-
-
Hocam bilmiyom da askere gitmemek için 2 senelik üni şekli mi yaptınız yanlış mı anladım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet tecil haklarım dolmuştu malum askerlikte yaklaşıyordu, yks'ye girip 2 senelik okul tutturdum.
-
Hocam şey sormak istiyorum ön lisans bölümüne yerleşince 29 yaşına kadar tecil mi edilmiş oluyor yoksa 2 yılda bir 29 yaşına kadar tecil ettirme hakkınız var mı? Yoksa mezuniyetten 2 yıl sonra mı askerlik geliyor?
-
Hocam bende pek bir bilgi sahibi değilim, normalde tecilim 01/01/2023' de bitiyordu fakat bir yükseköğretim okuluna yerleştiğimde 31/12/2029 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR diye geçmiş sistemde. fakat ben 2 sene sonra mezun olur üni'yi bitirirsem bu tecil düşer büyük ihtimal. bu yüzden üni'yi olabildiğimce uzatmam gerekecek, yada 4 seneliğe geçiş yapmam gerekecek.
-
Hocam derslerden kalın bilerek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
peki dondurma yapmadan 1-2 sene üniversiteye hiç gitmedim diyelim ne olur? kaç sene gitmezsem kaydım silinir yada sorun olur
-
Aöfte durumu bilmiyorum karışık olabilir ama örgün eğitimde 4 yıl boyunca bir bölüme yerleşip gitmezsen kimse birşey demez.Atılmazsın.Tecilinde düşmez.Kaydın 4 yıllık bölümde isen sanırım bundan sonra harç ödeme ve ders kaydı yapıp yapmamana göre düşebilir.Ama azami süre 7 yıl 7 yıl boyunca birşey olmaz diye biliyorum.Bizde böyleydi.
Aöfte dediğim gibi işleyiş sıkıntılı olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X