Şimdi Ara

Askerliğimin doğuya çıkmasını istiyorum önümüzdeki celp döneminde gideceğim... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
9.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Bende ordadaydım aralık 3 girdim şubat 2 çıktım çok iyi bilirim o keskin ayazlar tepede ki karların içinde yürümek. Hepsini yaşadım. Büyük 3 günlük intikalde -15 dereceyi bizzat gözlerimle gördüm termometreyle.

Bir söz var başını bilmiyorum tek gerçek intikaller diye

HERŞEY YALAN İNTİKALLER GERÇEK

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Sivilde baltaya sap olmayan ne kadar adam varsa, onların askerlik anıları güzel geçmiştir ya da askerlik onlar için eğlencelidir.

la olm

Milletin psikolojisini bozmak için özellikle mi yapıyon len

Bu konuda mı? Hiç sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Prinz Eugen

Hocam kafanızı kullanacaksınız orada ki usta askerler kendini birşey sanıyor sivilde bir baltaya sap olamamış adamlar ahkam kesiyor nerede angarya iş var acemilere yaptırmaya çalışıyor birde bağırıp çağırıp artislik yapıyorlar birisine sataşmamak için kendimi zor tuttum usta askerler egosunu tatmin edeceği zaman ortalıktan kayboluyordum askerlik hayatımda bir yada iki defa bulaşık yıkadım hiç wc yıkamadım dediğim gibi kafanızı kullanın ben usta askerim diyen gereksiz adamlara karşı uyanık olun.

Öyle öyle haklısınız kafayı kullanmak lazım yoksa çok eziyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: indexxxx1

sevgili dostum askerlikle bişeylerden yırtabilirsin ama şunu unutma yağmurdan kaçarken doluya yakalanma ihtimalin var. 5 ay hergün ctesi ve pazarda dahil 12 saat nöbet tutan muhabereci olarak söylüyorum bunu sana kalan 30 kişiye 2 günde 1 kere 2 saat nöbet gelirdi biz 2 kişi 12 şer saat nöbet tutardık. çarşımızda yoktu. büyük ihtimal sen daha iyi bi yere düşersin en azından öyle umarım ancak hayat bazen böyle işte sana zarlar iyi gelmemiş ama unutma elin kötü olsa bile oyunu başkalarından iyi oynayabilirsin.

Bide şöyle diyorlar ehliyetini sakın götürme hemen zimmet veriyorlarmış. Komutan postası olma diyolar. Ne bileyim kimine balbörek geçiyor kimine zindan.

Bi arkadaş anlatıyor komutanın özel şöförüymüştü.

Yılbaşı akşamı komutan odasının anahtarını vermiş istediğini ye iç demiş oda yiyinti doluymuş kuruyemişler içecekler ne ararsan böyleleride var.

Bi diğer arkadaşta şöyle anlatıyor gecenin yarısı nöbetten gelmiş tam uyku ile uyanıklık arasında araç komutanı bunu kaldırmış intikalmi ne varmışta 5 dk hazır ol demiş zıtlıklarla dolu TSK ya düzen içinde düzensizlik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

sıcak yatağında bu kadar bunalım geçiren birsinin askerliği kurtuluş görmesi ilginç ötesi ?
    ah gençlik ah :)

Yattığım yatağın ne alakası var bro ayrıca sıcak mıcak değil kış boyu buz gibi yerde yattım bilgine haftada bir mideyi üşütüyordum okadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.H.N

Askerde Usta birliğin neresi olacağına exel karar veriyor. Komutanlardan istek parça gibi "doğu istiyom" olur mu bilmiyorum! Acemilikte sorarsın komutanlarına.

Doğrudur hocam söverler büyük ihtimal sesimi çıkarmayacağım vaz geçtim artık neresi olursa olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erc44

askerlikte en çok ihtiyacın olan şey şanstır

kesinlikle haklısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grakul

Çok zevkli çok tabi sen git eline versinler takım taklavatını kot pantolonun çıkart kamuflaj ları giy birde ilk gün bot nöbeti tuttunmu bol bol bu günleri yad edersin artık

Dolap molap vermiyorlarmış kitapları çalmasalar bari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Catology

Askere gidin, çok şey öğreniyorsunuz. Ama benim gibi 39 yaşında gitmeyin. Belli yaştan sonra zor oluyor gerçekten.

21 hocam geciktirmiyecem daha fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: orh01

Askerde sivil hayatı özlemeyen yoktur. Senin bu ruh halinle gitmen heleki doguda yapman seni daha da psikolojik sorunlara iter. Zaten askere düzgün bi psilojiyle giden manyak olup dönüyor. Hakkında hayırlısı olsun

amin hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktas3455

Doğu da askerlik çok da heveslenecek bir iş değil eskiden olsa uzun dönem askerler dağ operasyonlarına sıkca çıkıyordu askerlik yaptım diyebilir insan lakin şuan durum öyle değil paralı asker olayı çıktıntan sonra uzun dönem olarak doğuda komando askerler hizmet işi daha çok yapıyor .

Evet hocam öyleymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

quote:

Askerde Usta birliğin neresi olacağına exel karar veriyor. Komutanlardan istek parça gibi "doğu istiyom" olur mu bilmiyorum! Acemilikte sorarsın komutanlarına.

Doğrudur hocam söverler büyük ihtimal sesimi çıkarmayacağım vaz geçtim artık neresi olursa olsun.

Yok kardeşim öyle söverler möverler! Babamdan duymadığım sıcaklıkta "oğlum" sözünü komutanlarımdan duydum, orayı siz farklı düşünmeyin sakın! Adam olana hiç bir şey olmaz merak buyurmayın! He şu olur, bazı komutanlar işi çok gırgıra vurur ve yaşınız ilerlemişse yada alıngan biriyseniz size söylenen bazı şeyler dokunabilir, ama emin olun ben vatan görevini yapan askere hor davranan komutan görmedim askerliğimde! Hayırlısıyla gidin/gelin kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: theabir

2011 Kasım ayında Isparta 40. Piyade eğitim alayında 3 aylık eğitim aldıktan sonra 2012/2013 dönemi içerisinde Hakkari/Şemdinli bölgesinde bir karakolda görev yaptım. Tim olarak gitmiştik askerlik görevimi malum şartlardan dolayı izin kullanmadan tamamlamak zorunda kalmıştık.

Terör kaçakçılık gibi bir çok görevde yer aldık üstelik 2012 Şemdinli olaylarından dolayı bölge yeterince sıcaktı özellikle yaz aylarında neredeyse doğru düzgün uyku uyuyamıyorduk sabit olarak nöbet tutuyor ardı ardına görevlere çıkıyorduk.

Geçmişe doğru baktığımda tüm zorluklara rağmen onca güzel hatıra var ki saymakla bitmez asla unutulmaz.

Tüm askere gidecek arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı teskereler dilerim, her şey gönlünüzce olsun.

İnşallah hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcanoa

Ha batı ha doğu türkiyenin heryeri ayrı güzeldir ! Bu mantıkla bakarsan içindeki sıkıntıları atarsın ! hakkında hayırlısı neyse o olsun kardeşim ...

amin sen yaptın mı askerliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: 80.S.5.5

uzman er'ler var artık doğuya gitsende seni çok dağa taşa vurmazlar güzel kardeşim . operasyona falan çıkarmazlar yani kolay kolay anlayacağın .

Muhtemelen orada da çekpas elimizde koridor temizleriz herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

2010 ocak ayına ait fotoğraf. Sana buranın selamı var

Askerliğimin doğuya çıkmasını istiyorum önümüzdeki celp döneminde gideceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 12 Nisan 2017; 21:12:41 >

• quote:

quote:

quote:

Yok kardeşim öyle söverler möverler! Babamdan duymadığım sıcaklıkta "oğlum" sözünü komutanlarımdan duydum, orayı siz farklı düşünmeyin sakın! Adam olana hiç bir şey olmaz merak buyurmayın! He şu olur, bazı komutanlar işi çok gırgıra vurur ve yaşınız ilerlemişse yada alıngan biriyseniz size söylenen bazı şeyler dokunabilir, ama emin olun ben vatan görevini yapan askere hor davranan komutan görmedim askerliğimde! Hayırlısıyla gidin/gelin kardeşim.

Amin amacaoğluda öyle diyo komutanlar babacan üstdevreler adi diye ama bakalım gidip göreceğiz sivilde çevreme ve büyüklerime saygılıyımdır umarım askerdede aynı devam eder.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 80.S.5.5

uzman er'ler var artık doğuya gitsende seni çok dağa taşa vurmazlar güzel kardeşim . operasyona falan çıkarmazlar yani kolay kolay anlayacağın .

Muhtemelen orada da çekpas elimizde koridor temizleriz herhalde

Kardeş bende astsubaylık için bekliyorum atama olacak yakında . Bakalım bizim akıbetimiz ne olacak hayırlısını versin Allah .
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    yani bizim bölükte ehliyetsiz adam 1-2 kişi vardı herhalde bende dahil kalan 90-10 kişinin ehliyeti vardı hiç bişey zimmetlemediler. Sana ne zimmetleyebilirler yani silah verecekler o, içindeki fişekler kamuflajın kepin işte standart malzemeler. Kaldı ki eğer biri sana bişey zimmetleyecekse ehliyet aramaz. Emir verir konu kapanır.

yıl başı,kurban,ramazdan bayramı bunlar özel günler asker takılır belli sınırlar içinde pek bişey denmez.

ben jandarmaydım karargah askeriydim. çok anormal bi durum olmadıkça bölük dışına çıkarmazlardı ki o anormal durum sadece 1 kere oldu askerliğim sürecinde zaten çıktık techizat alıp ama diğer arkadaşlarım timlerdeydi 1.tim 2.tim 3.tim diye giderdi ve hergün 1 tim hazır kıta beklerdi uyumak yasaktı o hazır kıta erine. senin arkadaşının uyuması hata bi defa. he ama bizde hazır kıtaya nöbet yazılmazdı. Çünkü adam hazır kıta nöbet eri değil. Yani şöyle düşün 1 er için 3 ihtimal var ya istirahatlidir, ya hazır kıtadır, yada nöbettedir. hem nöbet hem hazır kıta olmaz. Adam nöbette diyelim, olay çıktı intikal edecek tim e bu adamda o timdeyse kim geçicek nöbete ? bölük komutanı mı ? öyle şey olmaz ya arkadaşın sallıyor ya da anormal bi durum var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: X_S!nS!

benim kuzen hakkaride askerlik yapmisti geceleri bazen ruya gorup 2-3 gun uyuyamadigi zamanlar oluyodu

devlet o tarafa cocukluktan yetistirdigi askerleri gondersin sen niye gidiyorsun ? canini sokaktami buldun ?

Batıda yapsam askerliği hırsızı şerefsizi bulacak beni eminim buna. O yüzden hocam.

Hocam askerlik kutsaldır ona birşey diyemem ama. Bence doğuda askerlik çok zordur. eğer doğuda olmak istiyorsan sorduklarında komando olmak istiyorum de diye bir duyum almıstım. Allah yardımcınız olsun....
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.