Şimdi Ara

Askerliğimin doğuya çıkmasını istiyorum önümüzdeki celp döneminde gideceğim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
199
Cevap
0
Favori
9.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bıktım artık hep aynı teraneler hergün pederle kapışıyoruz bıktım bu durumdan ettiğimiz kavgalar inanın incir çekirdeğini doldurmayacak sebepler. Daha gerçek sorunlarla zihnimin meşgul olmasını istiyorum bu yüzden tek çıkar yol önümüzdeki askerlik dönemi acemilikten sonra doğuda yapmak istiyorum hatta sınırda kararım kati. Cidden sorunlarımı paylaşacak kimsem yok kimsenin umrunda da değilim ailemin bile , yaşım sebebiyle bazı psikolojik etkisinin çok sarsıcı olduğu dönemden geçiyorum ve bu sırada bırakın desteği derdimi anlatacak kimsem yok etrafımda lanet olası ufacık bi kasabada olmanın ve Allah ın unuttuğu bir yerde yaşamak zorunda olmanın verdiği stress ruhumda ve psikolojimde sorunlara neden oluyor. Tamam belki askerliğimi yapmak istediğim yerde böyle ama en azından düşüneceğim kafaya takacağım gerçek bir sorunum olacak "ölmemek". En azından orada nefret ettiğim birçok şeyden uzakta olacağım lanet olası siyasi ayrılıklar , aile içi kavga , samimiyetsiz çevre vs. vs. bu ucuz şeylerden kilometrelerce uzakta olmak belki toparlanmama yardımcı olur. Döndüğümde de yapacağım şey direkt iş bulmak olacak. Yıldım artık böyle aile yapısından böyle çıkara dayalı dostluk çevresinden.

• Askere gidince sivil hayatı mumla ararsın. Doğuya düşersen mum da yetmez.

Edit: Boş boş alıntı yapıp hatta özelden mesaj atanları anlamış değilim. Askerlik zordur. Kimse bana kolay demesin. Ayrı bir tadı tuzu vardır orası başka ama genel olarak zordur.

Ben usta birliğini Tunceli Hozatta yaptım. 10 ay orada kaldım ve izin kullanmadım. İyi halden 7 gün erken terhis (ödül izni) bile aldım. Yarbayın haberciliği yaptım, yüzbaşının haberciliği yaptım, komutanların şoförlüğünü yaptım, araçla göreve gittim vs.

Belki benim kadar bile efendi askerlik yapmadınız. Adam gelmiş yok yemekler iyidi, yok benim gibilere ağlak derlermiş vs vs diyorlar. Geçin bu işleri geçin. Dedikleriniz askerliğin zorluğunu örtemez. Askerlik zordur. Elbette yapılmayacak birşey değil. Ben zordur diyorum ama siz olayı farklı yerlere çekiyorsunuz. Askere gidip sivil hayatı aramayan insanın sivilden bir beklentisi yoktur. Yada sivilde sorunları vs. vardır.

Giden aziz dostlarıma hayırlı terhisler diliyorum.

Bu şekilde genel bir cevap verdi YOURMOVE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 11 Nisan 2017; 15:54:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Askere gidince sivil hayatı mumla ararsın. Doğuya düşersen mum da yetmez.

En fazla ne yapabilirler hocam. eşşek gibi çalıştırırlar mı Döverler mi hakaret mi ederler öldürürler mi bana uyar en azından yakınımdan yöremden değilde dışarıdan birinin darbesini yemiş olurum kendi kendimi kollarım. Benden alabilecekleri tek şey var oda bir sıkımlık canım. Sivil hayatında canı cehenneme sanki çok güzel yaşıyormuşum gibi teselliyi o kodumun bilgisayarında arıyorum sanki çok memnun muşum gibi bütün gün bütün hafta bütün yıl iş arasam askerlik engelini görünce geri vitese takıyorlar hemen okul var mı oda yok neye yaşıyorum ki zaten son kurşunlarını sıkıyorum hayatın daha ne olabilir ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

quote:

En fazla ne yapabilirler hocam. eşşek gibi çalıştırırlar mı Döverler mi hakaret mi ederler öldürürler mi bana uyar en azından yakınımdan yöremden değilde dışarıdan birinin darbesini yemiş olurum kendi kendimi kollarım. Benden alabilecekleri tek şey var oda bir sıkımlık canım. Sivil hayatında canı cehenneme sanki çok güzel yaşıyormuşum gibi teselliyi o kodumun bilgisayarında arıyorum sanki çok memnun muşum gibi bütün gün bütün hafta bütün yıl iş arasam askerlik engelini görünce geri vitese takıyorlar hemen okul var mı oda yok neye yaşıyorum ki zaten son kurşunlarını sıkıyorum hayatın daha ne olabilir ki.

Sen biraz dolmuşsun kıymetli dostum. Dövme falan yok ama zor geçiyor. Kimse kimsenin canını alamaz.

Askerde daha çok bunalacaksın ve daha çok sıkılacaksın. Üstüne doğu istiyorsun :) sakin kafayla tekrar düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 10 Nisan 2017; 23:8:18 >

• quote:

quote:

quote:

Sen biraz dolmuşsun kıymetli dostum. Dövme falan yok ama zor geçiyor. Kimse kimsenin canını alamaz.

Askerde daha çok bunalacaksın ve daha çok sıkılacaksın. Üstüne doğu istiyorsun :) sakin kafayla tekrar düşün.

Hocam belliki benden yaşça büyüksünüz askerliği yaptığınıza göre o yüzden abi diyerek sözlerime devam ediyorum aslında bunu söylememin sebebide bir yoksunluk. Çünkü benim omzuma sıkıp üzülme be oğlum kimse değilse ben varım seni koruyup kollayacak diyen bir abim olmadı sadece ulan x in oğluna bak çalışıyoda eve para getiriyor diyen bir baba ve çocukları ile duygusal bağdan uzak bir anne ile büyüdüm. taa ilk okuldan beri böyle. iş bulunca da hep burun kıvırdı babam o paraya çalışılır mı diye hep bu oldu bu yaşa gelene kadar şimdi de adamın gündemi siyaset oldu hep bu sebepten dışarıda yapamadığı kavagayı bizle yapıyor bakın burada bir hususu daha belirtmek istiyorum herhangi bir fikir ayrılığına düştüğümüzde yok hergün sebepsiz yere böyle kavga oluyor. 1 gün olurda şans eseri güzel keyifli bir gün geçerse bil ki ertesi gün şiddetli bir kavga patlak verecek ama laf dalaşı falan değil baya ağır hakaretler fiziksel darbeler söz konusu. Şimdi diyeceksiniz ki ayrıl evden e güzel ama atlanılan bir nokta var çocukluğumdan beri gerek çevrem gerek ailem tarafından okadar horlandım ki doğal olarak çekimser , garantici ve atılımdan uzak biri oldum çıktım ayrılsam yol bilmem iz bilmem bırak birinden fırsat istemeyi akrabalarımdan bile yardım isteyemem. Uzun lafın kısası abicim beni çok yanlış yetiştirdiler bu adam yüzünden sinir hastası oldum gereksiz yere öfke nöbetleri geçiriyorum sabır sebat edemiyorum askerliği istememin bir nedeni de belki orada hiza bulurum diye en azından doğuda birbirimizin sırtını kollamak zorundayız tertiplerle bu bile bir samimiyete vesile olur eksik kalan kardeşlik ve bir olma duygusunu yeniden tesis eder umudu başka bir şey değil.

• Yaş kaç hocam?

• Cocukken sandalyelerin altindan surunerek gecerdim. Sorarlardi ne yapiyorsun diye ben komando olacagim derdim. Buyuduk askerlik vakti geldi hep sorardim komando nasil vs anlatirlardi. Bir gun ogrendim subeye gidip isparta dediler. Mayin dedektorcusu oldum. 9 ay bitlis mutki 3 ay van ercisde gecti. Su an geri cagirsalar 1 saniye gitmem

Bu da benim basimdan gecen ufak bir anı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Askere git uzman felan ol

• quote:

Orijinalden alıntı: onur01

Yaş kaç hocam?

21 ama çok yıprattılar gençliğimin baharında yaşamaktan soğudum fiilsiz biri oldum çıktım. 80 lik yaşlılar gibi küskün yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Cocukken sandalyelerin altindan surunerek gecerdim. Sorarlardi ne yapiyorsun diye ben komando olacagim derdim. Buyuduk askerlik vakti geldi hep sorardim komando nasil vs anlatirlardi. Bir gun ogrendim subeye gidip isparta dediler. Mayin dedektorcusu oldum. 9 ay bitlis mutki 3 ay van ercisde gecti. Su an geri cagirsalar 1 saniye gitmem

Bu da benim basimdan gecen ufak bir anı

Güzelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: dav

Askere git uzman felan ol

Yapmazlar beni
  • Ben orda çözdüm hayatı (bir nebze devrelerim, abilerim, kardeşlerim yardımcı oldu)
    Stres'den bunalımdan kaçmak için gittim, iyikide gitmişim diyorum.
    Farklı şehirler, farklı mekanlar çok ilgimi çekerdi, öyle biryere düşdümki yeryüzündeki cennet.
    Ah o lanet kalkışma olmasaydıda devrelerimle birlikte çıksaydım o kapıdan..
  • benim kuzen hakkaride askerlik yapmisti geceleri bazen ruya gorup 2-3 gun uyuyamadigi zamanlar oluyodu

devlet o tarafa cocukluktan yetistirdigi askerleri gondersin sen niye gidiyorsun ? canini sokaktami buldun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: X_S!nS!

benim kuzen hakkaride askerlik yapmisti geceleri bazen ruya gorup 2-3 gun uyuyamadigi zamanlar oluyodu

devlet o tarafa cocukluktan yetistirdigi askerleri gondersin sen niye gidiyorsun ? canini sokaktami buldun ?

Batıda yapsam askerliği hırsızı şerefsizi bulacak beni eminim buna. O yüzden hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Ben orda çözdüm hayatı (bir nebze devrelerim, abilerim, kardeşlerim yardımcı oldu)
    Stres'den bunalımdan kaçmak için gittim, iyikide gitmişim diyorum.
    Farklı şehirler, farklı mekanlar çok ilgimi çekerdi, öyle biryere düşdümki yeryüzündeki cennet.
    Ah o lanet kalkışma olmasaydıda devrelerimle birlikte çıksaydım o kapıdan..

Ne güzel inşallah benimde sağlam devre arkadaşlarım olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: X_S!nS!

benim kuzen hakkaride askerlik yapmisti geceleri bazen ruya gorup 2-3 gun uyuyamadigi zamanlar oluyodu

Batıda yapsam askerliği hırsızı şerefsizi bulacak beni eminim buna. O yüzden hocam.

yahu orada olum var ! komutanlar kislada oturup cay kahve icmekten isal olacak fukara askerlerde mayinli, pusulu yollarda gidip gelip canlarindan olacaklar !

daha memleketi adam gibi gezip gormemis iyi egitim almamis bir cavusun eline dusersen senin felegini sasirtir ! subay olarak basliyanlar bile o kadar maasi elinin tersi ile itip burda yasanmaz diyerek askerlikten kacanlari biliyorum

sen hastanin once acil servisinde her hafta 2 saat dur bakalim oraya gelenleri, insanlarin psikolojilerini bir gor askerde bunlarin 5 mislini yasarsin

• seni gidi yönünü yalnız eski yunanın köhne kitapları ve iğrenç insan içgüdüsüyle bulan ve doymak bilmez atalarının roma istila yolları ve su kanallarında kurduğu bin kocadan arta kalmış bakire ve karanlık şehirleri dışında kalan bütün dünyayı vahşi bir savaş alanı yüzüne pudra sürmeyen ve kuyruklu ceket giymeyen hiç bir insana kutuplardaki fok balıkları ve o deniz aşırı avustralyanın tazmanya şeytanları kadar bile değer vermeyen provokasyon double standart çürük retorikten yıkılan avrupa yönleriyle gırtlagına kadar dolu dogmuş olan zehirli rokfor peyniri kılıklı yaramaz teo
  • Yaş daha 21, önünde uzun bir yol var çalışmaya bak para her kapıyı açar para ailenin sana davranışlarını değiştirir. 3 5 seneye 1 ev 1 araba aldın mı bak bakalım nasıl değişiyorlar. Askere sırf bunun için gitme bence. Ama diyorsan benim rahat iş bulmam için daha iyi gelecek kurmam için askerlik şart ona birşey demem.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatalrhymer77

seni gidi yönünü yalnız eski yunanın köhne kitapları ve iğrenç insan içgüdüsüyle bulan ve doymak bilmez atalarının roma istila yolları ve su kanallarında kurduğu bin kocadan arta kalmış bakire ve karanlık şehirleri dışında kalan bütün dünyayı vahşi bir savaş alanı yüzüne pudra sürmeyen ve kuyruklu ceket giymeyen hiç bir insana kutuplardaki fok balıkları ve o deniz aşırı avustralyanın tazmanya şeytanları kadar bile değer vermeyen provokasyon double standart çürük retorikten yıkılan avrupa yönleriyle gırtlagına kadar dolu dogmuş olan zehirli rokfor peyniri kılıklı yaramaz teo

Vıy sen ne diyirsin necla komtan ?
  • öncelikle iyi geceler diliyorum..

askerlik hakkında bir şey demiyorum. yalnızca kaderine bırak neresi çıkarsa oraya git derim.

ama senin çekingenligini kesinlikle yenmen lazım, bırak akışına.. eger fazla gururlu bi insansan gururunu bir kenara bırak. gurur kibirdir demişti lisedeyken bi hocam.. ha birde unutma her insan kimseye ihtiyacı olmadan kendi kendine yaşayabilir ailene muhtac degilsin..

canını sıkma her şey olacagına varır

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.