Şimdi Ara

Askerliğimin doğuya çıkmasını istiyorum önümüzdeki celp döneminde gideceğim... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
9.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen bende öyle düşünüyorum bro, millet gitsen 1 saniye durmazsın derken bizi anlamıyorlar bence

Doğuya gitmek için özel bir şey yapılabiliyor mu?

Hayat aynı b.ktanlığıyla devam ederse bende düşünüyorum

Bu arada hayatta başarılar hocam umarım güzel bir yaşamımız olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de senin gibiyim hocam, hayatım berbat. Acaba doğuya gitsem de kendimi mi öldürtsem diye düşünüyorum

• CSB

• Haşa Allah'ın unuttuğu demen hâşâ lafın gelişide olsa böyle deme

• Kendini tasavvufa ver ihyayu ulumiddin okuhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.ihya

Bunu bir oku herkesin okuması gereken bir kitap.

• dizilere filimlere ozenmeyin paso temizlik yaptirirlar

• Ahhh ahhh yapmayın böyle gittiğiniz 3. Gün sövmeye başlarsınız KTM ' de beklerken boşver illa ki doğu güneydoğu olacak diye zorlama orda 15 ay askerlik yapmakla memleket kurtarilmiyor...Sen geride kalan anne babani düşün sevdiklerini düşün dostum akşam haberlere bakamicaklar radyo dinleyemiyecekler vs. Tecrübe ile sabittir...Allah herkes hakkında hayırlı olanı versin inşallah...Kazasız belasız git gel...

Hacı Bekir Kışlası Jandarma Asayiş Komutanlığı Karargah Bölüğü Van - Merkez

• Senin askerlik zamanın gelmiş.

Doğru karar. Hemen git. Iyi gelecek.

Batı olmuş doğu olmuş fark etmez.

Severek gidince her yer kolay.

Askerde ara sıra haksızlığa uğradığını düşüneceğin durumlar olacak. Bunlara gülüp geçeceksin.

Askerde birlik esastır.

500 adamın hepsi eldivenli ama 501 inci kişide eldiven yoksa diğerleri de eldiven takamaz. Ama o eldivenzise kızamazsın.

Umarım disiplinli bir birliğe düşersin. Birlik ne kadar katı disiplinli ise o kadar kolay geçer askerlik. Baştaki komutan çok önemli. O laçkaysa birlik laçka olur . O askerlik girmez işte.

• Abimde aynısını diyordu. Mardine düştü geldi. Bana bakışı annrme bakışı falan acayip sert ve soğuk. Fotoğraf çekiniyoruz kameraya öldürcekmiş gibi bakıyor. . Anlat diyorum, bildiğiniz gibi değil diyor. İstanbulda el bebek gül bebek büyüklerin gidip yapamayacağı yerler doğu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalrhymer77

seni gidi yönünü yalnız eski yunanın köhne kitapları ve iğrenç insan içgüdüsüyle bulan ve doymak bilmez atalarının roma istila yolları ve su kanallarında kurduğu bin kocadan arta kalmış bakire ve karanlık şehirleri dışında kalan bütün dünyayı vahşi bir savaş alanı yüzüne pudra sürmeyen ve kuyruklu ceket giymeyen hiç bir insana kutuplardaki fok balıkları ve o deniz aşırı avustralyanın tazmanya şeytanları kadar bile değer vermeyen provokasyon double standart çürük retorikten yıkılan avrupa yönleriyle gırtlagına kadar dolu dogmuş olan zehirli rokfor peyniri kılıklı yaramaz teo

Döktürmüşşün ustad

• Bende Şırnak'ta yapmıştım tankçı olarak. İştimada tank ile ilgili sözlü yaparlardı zırhlı birliklerde acemiyken çok kötüydü şartlar sabah 5 30 da kalkardık lavaboya giderek iki tane çeşme açınca sular kesilir di tuvaletten milletin raharetlendiği maşrafaları alıp traş olurlardı Rezillik paçadan akıp giderdi Şırnak'a gittik velhasıl barış sürecinden önceydi iki güne bir 4 5 pare top atardık gabar dağına nöbet yoktu hazır kıt a beklerdik yedekleri uyurduk askerden 85 kiloyla döndüm normal kilom 75 ti Doğu iyi iyi de çarşı izni kullanamıyorsunuz 15 ay yapmıştım ben Mardin ktm sen teskere alırken güneşi görüp mağaradan çıkan biri gibiydim

• Askerlikten sonra ne olacak düzelecek misin?

Eğer öyleyse ne ala

Bence bir psikoloğa gitmen en mantıklısı

Daha yaşın çok genç

Gençliğimin baharı gitti falan diyince komik oluyor biraz.

Hayat uzun ve zor.askerlik hayatını geri vermeyecek.

Bir an evvel yardım alıp hayatına yön vermen en mantıklısı

• Hocam 93/2 olarak şırnak uludere gülyazı/ortasu (roboski) de askerlik yaptım. Askere gitmeden önce inşallah batı çıkar diye dua ediyordum ama gidince iyiki doğu çıkmış diye dua ettim batıda askerlik yapan arkadaşlarımı görünce.. Askerlikte sivilleri nekadar az görürsen askerliğin okadar çabuk geçer o yüzden çarşı izni olmaması bence bi artı, neden derseniz çarşıya çıkıp gezip eğleniyorsun tamam ama geri askeriyeye dönerken bi şu insanlara bak geziyor tozuyor ben gidiyorum piskolojisi kesinlikle oluyor. Doğuda uğraşacak illa bişeyler buluyorsun bi işin illa oluyor o yüzden senin üstüne başına botuna bakan olmuyor ama batıda bi iş olmadığı için sürekli mıntıka bot temizliğidir falan filan sürekli komutanların gözü üstünde demek istediğim doğu çıksın diye değil batı çıksın diye dua et bence Ben yazıcı olarak yaptım askerliği şırnakta o komutanların bile bazen sana işi düşüp senden rica etmeleri paha biçilemez bi duygu bi asker için

• Millet doğuyu itin dotune sokmuş. Doğu vatan toprağı değil mi lan?

Git kardeş bende okuldan sonra direk askerliği yapacam. Doğuyu isteyecem

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Birlikten birliğe değişir ancak doğuda askerlik yapmak daha rahattır hayati tehlikeyi dışarıda tutuyorum küçük bir karakola düşerseniz yemeğinizde iyi olur ben lice de bir jandarma karakolunda yaptım askerliğimi yemekler gayet iyiydi her gün baklava kadayıf vs tatlılar çıkıyor çerezler,pudingler,meyve suları,gazlı içecekler vs. yazları ise karpuz,kavun,kivi,şeftali,elma,magnum dondurma vs. istihkakı veriliyordu onun dışında çiğ köfte geceleri,mangal etkinlikleride yapıyorduk ben hiç izin kullanmadım dağın başında olmamıza rağmen boş zamanlarınızı kullanmayı bilirseniz sıkılmıyorsunuz komutanlardan hiç baskı görmedik durumun vahametini hepimiz biliyorduk adam akıllı olursanız kimse size bir şey demez yeri geliyor komutanlarla makara tukara bile yapıyorduk bir arkadaş gibi yeter ki efendi olun görevinizin bilincinde olun ben bir tek kışın zorlandım kar yağmaya başladı elektrikler sular kesildi her gün köyden bidonlarla su taşımak zorunda kalıyorduk jeneratöre sürekli mazot takviyesi yapıyorduk bunlar bizi yıpratıyordu onun dışında bir çok defa çatışmada gördüm hiç korktuğumu hatırlamam ben o günleri arıyorum keşke aynı ortam aynı kişiler olsa da yine yapsam askerlik.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin07

Yaş daha 21, önünde uzun bir yol var çalışmaya bak para her kapıyı açar para ailenin sana davranışlarını değiştirir. 3 5 seneye 1 ev 1 araba aldın mı bak bakalım nasıl değişiyorlar. Askere sırf bunun için gitme bence. Ama diyorsan benim rahat iş bulmam için daha iyi gelecek kurmam için askerlik şart ona birşey demem.

Hocam askerliği sırf şu sahte hayatımdan sıyrılmak için istiyorum başka sebebi yok bura da kaldıkça kafayı sıyıracak gibi oluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s_g_m_s

Askerlikten sonra ne olacak düzelecek misin?

Eğer öyleyse ne ala

Bence bir psikoloğa gitmen en mantıklısı

Daha yaşın çok genç

Gençliğimin baharı gitti falan diyince komik oluyor biraz.

Hayat uzun ve zor.askerlik hayatını geri vermeyecek.

Bir an evvel yardım alıp hayatına yön vermen en mantıklısı

Askerde hiç değilse bi misyon üzere olacağım burada cennet görünümlü cehennem yaşıyorum.

Psikolog dediğin en fazla sinir hapı verip yollayacak gidenlerden biliyorum ve ilaç bağımlısı olmak istemiyorum.

Gençliğimin baharı gitti demiyorum yaşamaktan soğudum hiç bi halt etmek istemiyor canım sana bunu nasıl tasvir edebilirim bilmiyorum. Bak şöyle düşün Lanet ücra biyerdesin 20 metre karşısı açık ceza evi ve arkası dağ. ve mahalleden de en az bi 30 metre uzaktasın mahalle dediğime bakma köyün tamamı hayalet kasaba bu ceza evi yüzünden herkes kaçtı gitti buralardan bi biz saplandık kaldık. Uğraşacak doğru düsrüst bi meşgale yok tek alternatifin içki alıp kuytu bir yerde ziftlenmek bunu yapmadım yapmamda arkadaşın yok hiç kimse yok ailenin umarsız tututmu yüzünden onlarıda yoksay çünkü oturup iki kelam edemezsin edemiyorsun yani. Anlayabildin mi şimdi ne kadar boktan bir durumda olduğumu.

Askerlik beni hayata hazırlayacak ondan sonra toydum piştim oldum diyebileceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: deli oğlan58

Hocam 93/2 olarak şırnak uludere gülyazı/ortasu (roboski) de askerlik yaptım. Askere gitmeden önce inşallah batı çıkar diye dua ediyordum ama gidince iyiki doğu çıkmış diye dua ettim batıda askerlik yapan arkadaşlarımı görünce.. Askerlikte sivilleri nekadar az görürsen askerliğin okadar çabuk geçer o yüzden çarşı izni olmaması bence bi artı, neden derseniz çarşıya çıkıp gezip eğleniyorsun tamam ama geri askeriyeye dönerken bi şu insanlara bak geziyor tozuyor ben gidiyorum piskolojisi kesinlikle oluyor. Doğuda uğraşacak illa bişeyler buluyorsun bi işin illa oluyor o yüzden senin üstüne başına botuna bakan olmuyor ama batıda bi iş olmadığı için sürekli mıntıka bot temizliğidir falan filan sürekli komutanların gözü üstünde demek istediğim doğu çıksın diye değil batı çıksın diye dua et bence Ben yazıcı olarak yaptım askerliği şırnakta o komutanların bile bazen sana işi düşüp senden rica etmeleri paha biçilemez bi duygu bi asker için

Benim asıl istemediğim şey hırsızı şerefsizi batıda çokmuş bunlar olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Üniversiteli-

Millet doğuyu itin dotune sokmuş. Doğu vatan toprağı değil mi lan?

Git kardeş bende okuldan sonra direk askerliği yapacam. Doğuyu isteyecem

Gariban askerlerin çoğu orada bizde garibanız iyi kaynaşırız bu yüzden doğu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dh-Ranger

Ankaradan itibaren batısında yapan Askerlik yapan yaptım demesin.

Batıda paspas çekip Komutanlara Uşaklik edeceğine Doğuda Aslan Gibi yap kardeşim doğru düşünüyorsun.

Sınır bölgesi şart değil.Meslekçi falan seçilme.Kolay gelsin Tebrikler...

Ekstradan belirtebiliyor muyuz kayıt sırasında göndersinler direkt.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.