Şimdi Ara

ASKERLİK... ÇOK ACİL YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 345. dönem yedek subay adayı olarak yarın Polatlı Topçu ve Füze Okulu'na teslim olacağım. Hiç istemediğim halde yedek subaylık çıktı, adestim/gözetleme subayı olarak. Sorum şu:

Ben ileri derecede hiperhidrozis hastasıyım, yani el ve ayaklarımda çok aşırı derecede terleme var. El becerisi gerektiren ince işlerin hiç birini yapamıyorum. Yazı yazarken elimin altına birkaç kat kağıt koyuyor ve sık sık ara vermek zorunda kalıyorum, çünkü kalem tuttukça elim daha çok terliyor. Sokakta giderken cep telefonu ile bile konuşamıyorum, hemen ellerim terlemeye başlıyor. Öyle böyle bir terleme de değil, elimden resmen su damlıyor. Askerlik yoklamalarımı yaptırırken askerlik şubesinde durumumdan bahsettim, ancak üzerinde hiç durmadılar. Üzerine ''Senin yaşın ve okuduğun okul sebebiyle (Yaş 29- Fen Edebiyat mezunuyum) zaten kısa dönem yaparlar, çok zor ama asteğmen olsan bile personel sınıfı falan olursun dediler. Malumunuz 2 gün önce sonuçlar açıklandı ve bana polatlı topçu yedek subay çıktı. Teknik bir bölüm, bir çok alet edevatla uğraşacağız orada. Bunlar benim için imkansız. Ayrıca sporda da zorlanacağım, normalde yeri geldiğinde el kadar telefonu bile ıslak elinden kaydırıp yere düşüren, 5-6 kg. ağırlığındaki naylon poşeti taşırken bile ıslanmış eller yüzünden naylonun parmaklarını kestiği birisiyim.

Polatlıya gittiğimde ne yapmalıyım? askeri hastaneye sevk yaparlar mı? Eğer rahatsızlığım orası tarafından da onaylanırsa sınıfımın değiştirilmesi ya da kısa dönem er olarak geri hizmete falan alınmam mümkün mü?

Arkadaşlar şunu da belirteyim, amacım askerden kaçmak falan değil, 2 yıllık tecilimi bozdurup askere başvurdum. sadece vatan borcumu daha iyi bir durumda ödemek istiyorum.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, inanın çok dua ederim size, bu benim için çok önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: coğrafyacı26

Arkadaşlar ben 345. dönem yedek subay adayı olarak yarın Polatlı Topçu ve Füze Okulu'na teslim olacağım. Hiç istemediğim halde yedek subaylık çıktı, adestim/gözetleme subayı olarak. Sorum şu:

Ben ileri derecede hiperhidrozis hastasıyım, yani el ve ayaklarımda çok aşırı derecede terleme var. El becerisi gerektiren ince işlerin hiç birini yapamıyorum. Yazı yazarken elimin altına birkaç kat kağıt koyuyor ve sık sık ara vermek zorunda kalıyorum, çünkü kalem tuttukça elim daha çok terliyor. Sokakta giderken cep telefonu ile bile konuşamıyorum, hemen ellerim terlemeye başlıyor. Öyle böyle bir terleme de değil, elimden resmen su damlıyor. Askerlik yoklamalarımı yaptırırken askerlik şubesinde durumumdan bahsettim, ancak üzerinde hiç durmadılar. Üzerine ''Senin yaşın ve okuduğun okul sebebiyle (Yaş 29- Fen Edebiyat mezunuyum) zaten kısa dönem yaparlar, çok zor ama asteğmen olsan bile personel sınıfı falan olursun dediler. Malumunuz 2 gün önce sonuçlar açıklandı ve bana polatlı topçu yedek subay çıktı. Teknik bir bölüm, bir çok alet edevatla uğraşacağız orada. Bunlar benim için imkansız. Ayrıca sporda da zorlanacağım, normalde yeri geldiğinde el kadar telefonu bile ıslak elinden kaydırıp yere düşüren, 5-6 kg. ağırlığındaki naylon poşeti taşırken bile ıslanmış eller yüzünden naylonun parmaklarını kestiği birisiyim.

Polatlıya gittiğimde ne yapmalıyım? askeri hastaneye sevk yaparlar mı? Eğer rahatsızlığım orası tarafından da onaylanırsa sınıfımın değiştirilmesi ya da kısa dönem er olarak geri hizmete falan alınmam mümkün mü?

Arkadaşlar şunu da belirteyim, amacım askerden kaçmak falan değil, 2 yıllık tecilimi bozdurup askere başvurdum. sadece vatan borcumu daha iyi bir durumda ödemek istiyorum.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, inanın çok dua ederim size, bu benim için çok önemli.

Hiç merak etme orda durumunu düzgünce anlat, seni askeri hastaneye sevk edip -eğer durumun bazı şeyleri yapmana engelse- spordan,nöbetten muaf tutar, sınıfını değiştirmeleri mümkün, bu tamamen seni kontrol edecek doktor/doktorların insafiyetinde olan bir şey. Ama yedek subaylıktan kısa dönemliğe geçme gibi bir durumun olamaz maalesef o kısmını aklından çıkarmalısın, hayırlı teskereler.

• quote:

Orijinalden alıntı: FIRTINA

quote:

Arkadaşlar ben 345. dönem yedek subay adayı olarak yarın Polatlı Topçu ve Füze Okulu'na teslim olacağım. Hiç istemediğim halde yedek subaylık çıktı, adestim/gözetleme subayı olarak. Sorum şu:

Hiç merak etme orda durumunu düzgünce anlat, seni askeri hastaneye sevk edip -eğer durumun bazı şeyleri yapmana engelse- spordan,nöbetten muaf tutar, sınıfını değiştirmeleri mümkün, bu tamamen seni kontrol edecek doktor/doktorların insafiyetinde olan bir şey. Ama yedek subaylıktan kısa dönemliğe geçme gibi bir durumun olamaz maalesef o kısmını aklından çıkarmalısın, hayırlı teskereler.

Yardımın için çok teşekkür ederim, peki sınıfım değiştirilirse hangi sınıflara geçme ihtimalim var? Piyade tankçı falan çıkarsa bir anlamı kalmaz çünkü ondan sordum. Mesela personel sınıfına geçebilir miyim?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FIRTINA

quote:

Yardımın için çok teşekkür ederim, peki sınıfım değiştirilirse hangi sınıflara geçme ihtimalim var? Piyade tankçı falan çıkarsa bir anlamı kalmaz çünkü ondan sordum. Mesela personel sınıfına geçebilir miyim?

Dediğim gibi bunlar tamamen seni muayene edecek doktorların insafiyetinde. Ben burda ne desem boş. Sen durumu düzgünce izah et, bu durumdam çok müzdarip olduğunu, sıkıntıları anlat. İnşallah iyi olacak kardeşim, sıkma canını.

• bildiğim kadarıyla Yedek Subaylıktan KD er'e geçiş yok, Yedek Subay'ken yüz kızartıcı bir suç işlenmişse, cezası 15 ay uzun dönem er askerlik diye biliyorum.
    diğer topic'te ki postta dediğim gibi canını cok fazla sıkma askerlik özellikle subaylar için memuriyetten hiç bir farkı yok, memuriyetten tek farkı askerlik süresi boyunca bulunduğunuz bölgeye göre bir tüfeğiniz oluyor hepsi o.
  • @FIRTINA @Bj ikinize de çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi olur.
  • 341 kd kıbrısta topçuydum.bizim topçu bataryasında en rahat görevi olan adestim dir. tabi yerine göre değişir ama sana pek fazla görev düşeceğini zannetmiyorum .çünkü adestim takımında en 4-5 asker olur ve bunlardan bir kısa dönem askerdir.anlayacağın seni zorlayacak iş çıkmaz. Hele batarya komutanı anlayışlıysa hiç sıkıntı çekmezsin. yinede askeri doktora bütün derdini anlat. şimdiden hayırlı teskereler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yanlış bilgiler veriliyor.

yedek subaylıktan kısa döneme geçiş olmaz denmiş bu doğru.
    ama sınıf değişikliği de olmaz. yani neyse öyle devam edecek.

ayrıca her yedek subaylık memurluk gibi değil. eğer meslek kurası denk gelmemişse ki soruyu sorana denk gelmemiş öyle masa başı memurluk vs gibi bir askerliği olmayacak. eğitim spor normalde ağır olur. ama sağlık sorunu nedeniyle bazı sporlardan muafiyet alabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

yanlış bilgiler veriliyor.

yedek subaylıktan kısa döneme geçiş olmaz denmiş bu doğru.
    ama sınıf değişikliği de olmaz. yani neyse öyle devam edecek.

ayrıca her yedek subaylık memurluk gibi değil. eğer meslek kurası denk gelmemişse ki soruyu sorana denk gelmemiş öyle masa başı memurluk vs gibi bir askerliği olmayacak. eğitim spor normalde ağır olur. ama sağlık sorunu nedeniyle bazı sporlardan muafiyet alabilir.

Cevabın için teşekkürler... Bir sorum daha olacak:

Spor muafiyeti bir sorun oluşturur mu? Orada barfiks, atıcılık gibi şeyler olacak, ben normalde yolda giderken elinde telefon bile tutamayan, yazı yazarken 3-5 satırda bir mola verip ellerini havluyla silmek zorunda olan birisiyim. Özellikle yaz günleri günde 5-6 kere çorap değiştirdiğim günler olur. Aldığım ayakkabıyı birkaç gün üstüste giysem terden bembeyaz oluyor. Hiç bir ayakkabımı iki aydan fazla kullanamam, terden giyilemeyecek hale gelip parçalanıyor.

Doktorlar buna göre rapor verip spordan muaf tutarsa komutanların gözünde mimlenmekten korkuyorum. Gideceğim birlikte de aynı durum mevcut olacak muhtemelen.

• polatlıdaki meslek eğitim birliği değil mi arkadaşım senin alacağın eğitim zaten 18 gün olacak.adam akıllı ne koşacaksın ne yürüyeceksin doğru düzgün tekmil vermeyi bile öğretmiyorlar orada.o yüzden takma kafana.yedeksubaylıktan kısa dönem erliğe geçiş ie mümkün değil.ilk birliğe katılış kağıdındaki görevini de değiştireceklerini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

polatlıdaki meslek eğitim birliği değil mi arkadaşım senin alacağın eğitim zaten 18 gün olacak.adam akıllı ne koşacaksın ne yürüyeceksin doğru düzgün tekmil vermeyi bile öğretmiyorlar orada.o yüzden takma kafana.yedeksubaylıktan kısa dönem erliğe geçiş ie mümkün değil.ilk birliğe katılış kağıdındaki görevini de değiştireceklerini sanmıyorum.

Hayır biz topçuymuşuz. O dediklerin meslek kurası. Biz 2,5 ay oradayız. Adestim/Gözetleme Sb. yazıyor benim sonuçta. Meslekçi çıksam dert etmezdim...

Dert etmemin kaynağı şu: Öğrendiğim kadarıyla benim branşta bazı elektronik aletler kullanılıyormuş. Rahatsızlığım sebebiyle bunların kullanımında bir sorun çıkacak büyük ihtimalle. Spor olayı işin başka bir boyutu. Yola yürüyüp telefonla konuşurken şapır şapır terleyen ellerim yüzünden telefon kaç kere elimden kaydı düştü. Elim cebimde gezerken cebimdeki kağıt paranın ter yüzünden ıslanıp yırtıldığını bilirim. Anlatılacak gibi değil, elimi aşağı doğru tutunca resmen birkaç saniye aralıklarla damla damla ter damlıyor, bazen aşırı terlemeden morarma bile oluyor ellerimde. O yüzden çekiniyorum.

• quote:

quote:

polatlıdaki meslek eğitim birliği değil mi arkadaşım senin alacağın eğitim zaten 18 gün olacak.adam akıllı ne koşacaksın ne yürüyeceksin doğru düzgün tekmil vermeyi bile öğretmiyorlar orada.o yüzden takma kafana.yedeksubaylıktan kısa dönem erliğe geçiş ie mümkün değil.ilk birliğe katılış kağıdındaki görevini de değiştireceklerini sanmıyorum.

Hayır biz topçuymuşuz. O dediklerin meslek kurası. Biz 2,5 ay oradayız. Adestim/Gözetleme Sb. yazıyor benim sonuçta. Meslekçi çıksam dert etmezdim...

Dert etmemin kaynağı şu: Öğrendiğim kadarıyla benim branşta bazı elektronik aletler kullanılıyormuş. Rahatsızlığım sebebiyle bunların kullanımında bir sorun çıkacak büyük ihtimalle. Spor olayı işin başka bir boyutu. Yola yürüyüp telefonla konuşurken şapır şapır terleyen ellerim yüzünden telefon kaç kere elimden kaydı düştü. Elim cebimde gezerken cebimdeki kağıt paranın ter yüzünden ıslanıp yırtıldığını bilirim. Anlatılacak gibi değil, elimi aşağı doğru tutunca resmen birkaç saniye aralıklarla damla damla ter damlıyor, bazen aşırı terlemeden morarma bile oluyor ellerimde. O yüzden çekiniyorum.

anladım ben polatlı deyince meslekçi sandım kusura bakma
    geçmiş olsun.
    bence bu kadar ciddi bir durum varsa ortada,orada muayenelerde gerekirse askeri askeri hastaneye sevk alarak bir çare bulmaya çalışmalısın.aslında şanssızlığın 12 ay olarak seçilmen.12 ay öyle yada böyle bitecek belki sana uygun bir görev verirler.kısa dönem olsan çaresi basitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 12 Nisan 2012; 8:07:43 >

• quote:

quote:

quote:

anladım ben polatlı deyince meslekçi sandım kusura bakma
    geçmiş olsun.
    bence bu kadar ciddi bir durum varsa ortada,orada muayenelerde gerekirse askeri askeri hastaneye sevk alarak bir çare bulmaya çalışmalısın.aslında şanssızlığın 12 ay olarak seçilmen.12 ay öyle yada böyle bitecek belki sana uygun bir görev verirler.kısa dönem olsan çaresi basitti.

Rica ederim ne kusuru...

Ama durum ortada. Bu işten anlayan birkaç kişiye sordum, raporla sınıfımın değiştirilmesi ihtimali varmış, bazısı da ''terlemen o derecedeyse çürüğe ayrılırsın'' dediler ama hangisi doğru bilemiyorum. Aydınlatıcı bir cevap veren de yok.

• Muafiyet için TSK sağlık yönetemliği diye araştırın diyeceğim ama zaten bugün teslim oluyorsunuz. Zaman gösterecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 12 Nisan 2012; 9:32:30 >
  • http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html Hiperhidrozis hastalığı burada var mı istersen bir bak, B veya D dilimdeki bir hastalıksa muaf olursun
  • Dert etme birliğine gidince ilk iş revire çıkarsın askeri hastahaneye sevk ederler.Durumunu anlatırsın gerekeni yaparlar.Zaten kısa dönemlere daha çok ilgileniyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Dert etme birliğine gidince ilk iş revire çıkarsın askeri hastahaneye sevk ederler.Durumunu anlatırsın gerekeni yaparlar.Zaten kısa dönemlere daha çok ilgileniyorlar.

adam uzun dönem yedek subay. teslim oldu zaten 1-2 ay giremez buraya. o zamana kadar da olaylar netleşmiş olur.
  • Başlığı açan arkadaştan gelişmeleri öğrenebilseydik çok iyi olurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.