Merhaba, Yüksek Lisans tecilim 31.03.2018 tarihinde bitiyor. Askerlik durumumda sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor. Askerlik şubesiyle konuştuğumda 31 Mart’a kadar işlemleri yaptırman gerekiyor yoksa 1 Nisan da bakaya kalırsın dediler. Nasıl oluyor da 28 Şuba’ta başvuru tarihi dolan Mayıs celbine beni yetiştiriyor, anlamadım. Ben ağustos celbine kalacağımı düşünüyordum. 02.01.1990 doğumluyum. 23 Martta tez savunmam var. Her şey yolunda gitse en erken 2 Nisan’da mezun olabiliyorum. Askerlik şubesi ile görüştüğümde bana;
1- 31 Mart a kadar işlemleri yaptırıp Mayıs ın 2 sinde asker olacakmış gibi başvuru yapmak. Bu işin sonucunda gideceğim birlik ve il belli olacak. Mayıs 2 sine kadar diplomayı götürürsem 1 yıl tecil alıcam. Bundan sonra artık benim için tekrardan sınıf ve il belirleme işlemi olmayacak. 1 yıl sonra da gelsem doktorayı da bitirip gelsem bu tarihlerde belirlenecek olan yere gideceğim. Burası biraz riskli çünkü hocalar düzeltme vb. şeyler isterseler tez konusunda zaman alabilir ve mayıs ın 2 sine yetişmezse ne olur? Mayıs 2 de gitmezsem bakaya kalırım. Mayıs 2 den sonra mezuniyet belgesini götürsem tecil ederler mi?
2- 31 Marta kadar gitmeyip bakaya kalmak. Mezun olduktan sonra mezuniyet belgesi ile şubeye gidip hem cezayı ödeyip hem tecil ettirmek. Merak ettiğim nokta 31 Mart Cumartesi, 1 Nisan Pazar. Nasıl oluyor da bakaya kalıyorum ve şube işleme alıyor. Şube bu tarihlerde açık bile değil. 2 Nisanda bakaya kalma durumum olmaz mı?
3- Askerlik şubesinde sormama rağmen raporlama celp atlama durumu ortadan kalktı denildi. Bana pek inandırıcı gelmedi. Kanunda hala madde mevcut. Eğer hala raporla bu iş oluyorsa benim hangi tarihlere rapor almam gerekir? Sonuçta mayıs celbinin son başvuru tarihi 28 Şubat’tı. Bana 31 Marta kadar gel işlemlerini yap diyorlar. Bu tarih yoklama tarihinin dışında kalan bir tarih. 28 Mart – 2 Nisan arasına rapor alsam, celp erteleme işi olur mu? Bana 1 ay bile yeter mezuniyet için. Diğer celbe kadar mezun olmuş olurum kısmetse.