Şimdi Ara

Askerlik sınıflandırma değişir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocalar merhabalar. Ben askerlik hizmetimi yedek astsubay veya subay olarak yapmak istiyorum ve bunun için üniversite mezunu olmak gerekiyor.

Geçen gün üniversite sonuçlarım açıklandı ve üniversite kazandığımı gördüm. Sonuç olarak üniversite okuyacağım.

Ancak sorun şu: Üniversite yerleştirme sonuçları açıklanmadan önce benim askerlik sınıflandırmam yapıldı ve üniversite mezunu olmadığım için beni kayseri komando hava indirmede piyade sınıfına koydular, dolayısıyla yedek astsubaylığı seçemedim.

Şimdi üniversiteye gideceğim ve yedek astsubay olmak istiyorum. Mezun olduktan sonra bir şekilde yedek astsubaylığa başvurmamın/sınıflandırma değiştirmenin bir yolu var mı?

Hayırlı forumlar.

• Bağlı bulunduğun askeri şubeye basvuru
  • Hocam benim bildiğim evet sınıflandırmanın değişme şansı var. Okulunu bitirdikten sonra tekrar sınıflandırma başvurusu yapıyorsun. Hatta şunu da duydum ama bundan çok emin değilim. Lisans mezunu olarak yedek subaylığa başvuru yaptın. Çıkmadı. Askere gitmeden yüksek lisans yaptıktan sonra birdaha sınıflandırma başvurusu yaparak tekrar kuraya tabi oluyorsun. Önce MSB nin mevzuatını bir oku. Bulamazsan askerlik şubeyi ara sor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.