Şimdi Ara

Celp Yeri Açıklandıktan Sonra Ne Yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela ptt kart kullanışsız diyenler var, ptt kart yerine ne kullanabiliriz ?

Sulusu alırız o sorun değil fakat askerde yapilacak sigorta için ne kadar nakit goturmeliyiz ?

Tuvalet kağıdi, çorap falan kışlada alabilir miyiz ?(boşuna tasimayalim teslim olmaya gideken?)

İllaki askercell alalım mi, oradaki zorla askercell satmaya çalışan komutanlar vs. olursa, komisyon kazandırmak istemiyorum?

Asker harçlığı harbinden 197 TL mi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay139 -- 2 Ağustos 2024; 9:29:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PTT kart için beklemeye gerek yok, yol ve iaşe bedelinin yatıp yatmadığını buradan kontrol edebilirsiniz. Sevk belgesini sistemden/şubeden aldıktan sonra 3-5 gün içinde burada görünür. Bu menüden kendi hesabınıza aktarım yapabiliyorsunuz. Pttye gitmeye gerek yok.
    www.turkiye.gov.tr
    PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma
    https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama

Sivilde kullandığınız kredi veya banka kartınız varsa askerde de onu kullanabilirsiniz. Bankası markası farketmez. Temassız özellikli olursa iyi olur. Ama sakın kaybetmeyin, bulan biri hunharca kullanabilir. Alışverişlerde nakit yok.

Sigorta işini devlet hallediyor.
    6 ay er olarak gidiyorsanız, genel sağlık sigortası kapsamındasınız. Ama priminiz devlet tarafından karşılanıyor.
    12 ay yedek subay / astsubay olarak gidiyorsanız
    Yemin edip rütbeyi takana kadar erler gibi GSS kapsamında oluyorsunuz. Rütbeyi taktıktan terhis olana kadar 4c emekli sandığı primleriniz yatıyor.

Birliğin kantininden de alışveriş yapabilirsiniz. Ama her kantinde tekstil ürünleri olmayabiliyor. Büyük kantinlere erişiminiz de her zaman mümkün olmayabilir. Bölüğün mıntıkası dışında ise komutandan izin almanız lazım. Gideceğiniz birliğe göre bakarsınız.

Telefon konusu birlikten birliğe değişebilir. Son 1 senede orada bulunmuş biri varsa ona sorunuz. Ama birliklerde zibilyon tane ankesörlü, dışarıdan aranabilirler. Onları da kullanabilirsiniz.

Celp duyurusuna da bakın. Altında gerekli bilgilendirme yapılmış
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/bd5c7fdd015745a6829f6fe4fc8cc21f

Verilen harçlık ve ücretler yıllarla beraber güncelleniyor. Güncel miktarı bilmiyorum ama 197 TL'nin eskide kaldığını söyleyebilirim.

• Başlığı belli olmadan önce açmıştım, sınıflandırmam bu şekilde;

YD.SB. ADAYI

TB./POLATLI/ANKARA

Sınıf

TOPÇU

cevap için teşekkürler lakin temassız kartları çok kolay dolandırabiliyorlar, ona göre önlem alacağız artık, telefon konusunda, android olsun derdim yok, tuşlu kamerasız alacağım bir tane..

• Yedek subay gidiyormuşsunuz, bence telefona hiç gerek yok. 1-2 ay sonra istediğinizi kullanacaksınız, hiç masraf etmeyin. 373. Dönem Kütahya'da yedek subay adayıydım, 4 TLlik ankesörlü telefon kartı aldım. Pederi çaldırıp kapatıyordum. Onlar geri arıyordu öyle 1 ayı ettim. Sonra kurada Eskişehir'i çektim. Kendi telefonumu götürdüm.

Ekleme
    Şuradan lisans mezun belgesi çıktısı alırsınız. 3-4 kopya falan yanınızda götürün. Diploma aslını götürmeye gerek yok.
    www.turkiye.gov.tr
    Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 2 Ağustos 2024; 14:9:30 >

• Başlığa denk gelenler icin, 2024 Agustos Celbi Wp Davet Linki;

whatsapp.com
    Ankara Polatlı Topçu ve Füze Okulu🪖
    https://www.facebook.com/unsupportedbrowser

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay139 -- 2 Ağustos 2024; 23:58:40 >
  • Link engellendiği için kullanılamıyor, boşluklu şekilde eklediğim linki, boşlukları sildikten sonra kullanabilirsiniz;

h t t p s : / / chat .whatsapp. com/BsKb6NljWgzEx07xu5TxwK

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.