Celp Yeri Açıklandıktan Sonra Ne Yapılmalı?
Mesela ptt kart kullanışsız diyenler var, ptt kart yerine ne kullanabiliriz ?
Sulusu alırız o sorun değil fakat askerde yapilacak sigorta için ne kadar nakit goturmeliyiz ?
Tuvalet kağıdi, çorap falan kışlada alabilir miyiz ?(boşuna tasimayalim teslim olmaya gideken?)
İllaki askercell alalım mi, oradaki zorla askercell satmaya çalışan komutanlar vs. olursa, komisyon kazandırmak istemiyorum?
Asker harçlığı harbinden 197 TL mi :)
Diyelim ki ortadan ikiye katlanan bir ahşap var, bu ahşabı 2 yandan açtığında tek parça gibi açıldığı halinde kalmasını istiyorum, böyle bir menteşe türü var mı ?
google de ne diye arasam bulurum ?
Linkspy.cc Görüntülemeleri Saydırtmıyor
Linkspy.cc yi kullanan ve sorun yaşamayan var mı diye merak ediyorum, 3 tane kısaltıcı ekledim ve sadece Linkspy.cc de görüntüleme sayılıyor fakat ne yaptıysam kısaltıcıların panelinde görüntülenmeler artmıyor, hiçbir etkisi olmuyor!
Ben mi beceremedim yoksa bu böyle mi ?
Hayatı Geçici Olarak Yaşıyorum(Ailem ÇOK Saygısız!)
Abi bir şey yapılacaksa hep son dakika söylenip emrivaki yapılıyor, işi vardır, önceden söyleyelim, hazırlansın veya yapmak istemiyorsa zorlamayalım falan hiç demiyorlar!
Agresif yapınca; "hayırdır ne oldu neden agresiflik yapıp ortamı geriyorsun" diyorlar. Sadece benim kullandığım eşyaları kafalarına göre atıyorlar. Odamı dolabımı karıştırıyorlar..
Belim ağırıyor diye dr. a gittim 10 kg dan fazla sakın taşıma, kendine dikkat et dedi.
Bir şeyin yok abartma diye bunlar bana; bulaşık makinesi taşıtıyor, önümdeki yemeğe eğilemiyorum, kendi üstümü zor değiştiriyorum.
Lan askere gideceğim bi' ameliyat ettirin diye yalvardım bunlara bi' gün!
Ertesi ay 0 araba aldılar!
Mobilya aldılar, eski mobilyaları bana taşıtmaya çalışıyorlar.
Klima taktırıyorlar.
Kuryenin ağır diye eve getirmediği koliyi bana aldırıyorlar.
Pazara gel diyorlar. Otu, çeri, çöpü kendileri alıyor, patates soğan vs. nerede en ağır şeyler var bana veriyorlar (abartma abartma senin bir şeyin yok) diyerek.
Sakat kalmamak için tepki verdiğimde, işten kaytaran, işe yaramaz biriymişim gibi baskı yapılıyor, bel fıtığım olduğuna bile inanmıyorlar, la geçen söylediler numara yapıyormuşum! (Ki normalde numara yapan veya işten kaytaran birisi değilim.)
İnanmıyor diye aldım babam olacak şeyi dr. a gittim, dr. fırçaladı pederi,
"Ne hale getirmişsin lan adamı" diye...
Üniversite bitti, şu an askere gideceğim, (fıtığa rapor vermiyorlarmış),
Büyük ihtimalle gelince de en az 1 yıl iş arayacağım..
Ağır taşımaktan dizimde kireçlenme başlamış, diz ekleminde sıvı kaybı var, belde 2 tane fıtık var (kardeşim de yok!) lan resmen kendimi ailemden korumaya çalışıyorum ya! (Bu arada bunlar için de rapor vermiyorlar.)
Nasıl bir aile bu? Normal mi bu durum, nasıl kurtulurum sakat kalmadan, fikri olan var mı?
Bir şekilde kaçıp gitsem bile, yakamı bırakmıyorlar, evi satıp yanına taşınacağız gibi söylemleri var veya yurtdışına kapak atarsan bizi de aldırırsın gibi(Kaç kendini kurtar YOK!)..
Bunlardan kurtulmak için yatılı iş arıyorum, asgari ücretle 49 saat çalışırım diyorum, ölücü piçler ona da işte vermiyor!..
Evlenince falan onlarla yaşamamı istiyorlar, manyak olursun lan :@
İnsan değil, evdeki evcil hayvanım lan sanki!
Küçükken okul kamplarına göndermedileri,
Arkadaşlar çağırırdı gitmemi engellerlerdi,
Üniversitede farklı şehre gitmemi engellediler,
Niye asosyalsin, niye evden çıkmıyorsun diye azarlıyorlar!
Ekonomiden dolayı bunlara mecbur kalıyorum,
Askere teslim olmaya gideceğim mesela 3,4 ay sonra, aq tutturdular biz götüreceğiz!
Anaokulu veledi gibi bunlarla askere teslim olmaya gitmemi bekliyorlar benden!
Onu da geçtim, celp yeri yakın olursa sürekli gidip geleceklermiş!!
aldığım her nefes yük geliyor,
29 uma gireceğim 1 tane yaşanmışlığım anım yok!
Etraftaki büyükler de babam olacak hıyarı görüp, "40 ında saçları beyazladı, babanı çok mu üzdün!" diye bana hesap soruyorlar!
Fakat dönüp bana bakarsan saçlarımın yarısı beyaz lan!(Irsi değil)!
Ölümden farksız bu durum!..
Kaçıp kurtulamıyorum, İş bulamıyorum, Kaldıkça hem fiziki hem psikolojik hasar alıyorum!
Elimde kullandığım ne varsa en az 10 yıllık!
Geçen bu baba olacak hıyar, bana dönüp; "yetinmeyi şükretmeyi bilmiyorsun" diyor mk!
Dedim ya araba aldılar, doymuyor mk doymuyor 60 yaşına geldi, işe girip villa alacağım diyor ki ben iş bulsam benim kazandığıma el koymaya çalışacak!
Anneme anlatmaya çalışıyorum belki hak verir diye; "eee, ne yapayım", "abartma", "sen de az değilsin" diye bu hıyarı savunuyor!
Ayrı eve çıkabilsem ve çıksam, evi satıp bana yerleşmeye çalışırlar(doğrudan söylediler bunu)!
Hiçbir çıkış yolum kalmadı(İş yok, Üniversite Bitti, Askerde de rahat yok, Ayrı eve seçeneğim yok!)
Stresten(Kalp ritmim bozuluyor, Egzama oldum, Fibromiyalji, saçlarım beyazlaması oldu==> Hepsi için gittiğimde ailende var mı (YOK), o zaman stres yapma deyip geçiyorlar!)
He bir de doktora da tek başıma göndermiyorlardı, sikerim yapacağınız işi, çok oluyonuz lan!
Diye restledim biraz rahatladım o konuda...
Ama sorsanız ben saygısızım, öyleyim, böyleyim..
He! bu arada bu babam olacak hıyar, sabahları 3,4 gibi uyanıp telefondan son ses video izliyor(lan millet uyuyor kısayım falan yok!)
Gün içerisinde evde bağıra bağıra konuşuyorlar!
Hiçbir gün uykumu alarak güne başlayamıyorum, uyku düzenim bozuluyor haliyle!
Lan yapmayın! yapmayın!!! diye çıkışınca da; "Sen de normal insanlar gibi uyuyup uyan" diyorlar.
Normal insandan kasıtları kendileri!
Yani biz saygısız olalım, istediğimiz gibi yaşayalım, sen bize uy!
(biz düzelelim yok, sen bozul!)!
İşin sinir bozucu yanı bu hıyar, antropolog. Yani yaptığı şeyin neye dönüşeceğini gayet iyi biliyor!
Bile bile zarar veriyor!
Eve misafir geldiği zaman rahatlıyorum biraz, daha sessiz, daha saygılı oluyor!
Okuduğum romanı falan alıp misafire veriyor mesela kafasına göre sormadan...
KESİNLİKLE BİZ NE YAPTIKTA BU BÖYLE YAPIYOR YOK!!!
KURTULAMIYORUM!
YORULDUM!
1 DEFA GELİYORUM DÜNYAYA VE BU ŞEKİLDE HEBA OLUYOR!
Bu Diskler Sahte mi ?
Aliexpress teki bu diskler dolandırıcılık ürünü mü sizce ?
Neden bu kadar ucuz ?
Neyi kaçırıyorum ?
Net Kaldırma Kuvveti Kaç Newton ?
7*3*3 m lik bir kabın içerisinde;
1*3*3 m lik içi hava dolu, "batırılmış(batırılmadan önce %100 ü yüzen)" ve 100kg olan kaba uygulanan net kaldırma kuvveti nasıl bulunur?
Vcisim-mg diye hesaplarsam, cismin üzerindeki sıvının kuvvetini nasıl hesaplarım ? veya böyle mi olmalı ?
Nasıl Dolar Al Sat Yapılıyor?
Yeni Konu Açmam Gerekti, Maalesef, diğer konu çok eski, ölmüş.
Daha önce döviz alım satım yapmadım;
burada aldığımda 20tlden sattığımda 21tl den satılmıyor herhalde öyle olsa herkes bunu yapardı ? bu niye böyle ?
mesela;
20,0780 dan 20k tl ile aldım ve
anında 21,4240 dan sattım(fiyat değişmeden, yani trade yapmadan)
(komisyonu vs. yi saymazsak) = 21.340,771 olmuyor de mi ?
Ailem Bana Zarar Veriyor!
Ailem dediğim insanlar bana zarar veriyor!
la bel fıtığım var, bana bulaşık makinesi taşıtıyor baba denen insan, önümdeki yemeğe eğilemiyorum, kendi üstümü zor değiştiriyorum, mobilya aldılar bugün eski mobilyaları bana taşıtmaya çalışıyorlar, sakat kalmamak için tepki verdiğimde, işten kaçan, işe yaramaz biri gibi baskı yapılıyor, bel fıtığım olduğuna bile inanmıyorlar aq geçen söylediler numara yapıyormuşum!
Lan bu nasıl bir anne baba ? Normal mi bu durum, nasıl kurtulurum sakat kalmadan, fikri olan var mı ??
Evet, başlıkta yazdığım gibi sadece 24 saat boyunca mining gelirini ölçmek için kullanacağım ekran kartını temelli satın almadan nasıl kullanabilirim?
Over Clock yapmadan düz deniycem,
Günlük online ekran kartı kiralama,
Satın alıp ücretsiz iade etme,
vs. gibi bir çözümü var mı bunun?
Denemek istediğim kartlar(Calculatorlar çok saçmalıyor, onlar kesinlikle bir çözüm değil.);
Sadece 24 saat denemek için temelli almak istemiyorum..
OneDrive Root Dizin Adlandırması
OneDrive klasörü bu şekilde adlandırılıyor, klasördeki boşluklardan dolayı etkin bir şekilde kullanamıyorum.
Bunu değiştirmenin bir yolu var mı ?
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 207
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 19.677 (Bu ay: 164)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 51 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware