Şimdi Ara

ASKERLİK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

91 doğumluyum, liseden 2008/2009 yılında mezun oldum 2010/2011 yılında Zonguldak'ta 2 yıl turizm için kayıt oldum hazırlığı bitirdim ama sonra devam etmedim buraya gelip sınava girdim olmadı bu sene tekrar sınava gireceğim. Ama... şimdi ben okul harcımı yatırmadım ve diplomam halen daha oradaydı. Burada ehliyet almak istedim (İstanbul) ama diploma yada öğrenci belgesi istediler okulu aradım ikisini de vermedi. Şimdi ise açıköğretim tercih ettim ve kayıt olacağım. Mecbur gittim zonguldaktan diplomamı aldım ayrıca kaydımı da sildirdim çünkü açıköğretim için sorun olmazmış ama seneye üniversiteye kayıt olurken kaydımı sildirmem gerekiyormuş ve yine zonguldaktan olmalıymış. Ben de hazır gitmişken sildirdim.

Şimdi esas önemli durum şu. Ben bu sene tecil işlerime bakmak için askerlik şubesine gitmiştim ve 2014 e kadar tecil gözüküyordu. Şimdi ben diplomayı alıp kaydımı sildirdiğim için askerlik gelir mi? Bildiğiniz gibi 10-25 eylül tarihlerinde açıköğretim kayıtları var. Ben de şu an gölcükteyim. 4 gün sonra asker olursun diyorlar tecil bozulur diyorlar eğer ki öyleyse hemen istanbul a gitmem gerekiyor bugün pazar ve ben kaydımı cuma sildirdim. İnternetten okudum ve tecili şubeden kendin bozduruyormuşsun. Kafam çok karıştı.

ACİL bilgi verir misiniz arkadaşlar. Yoksa akşama dönüyorum istanbula.

Teşekkürler.

• Tam emin değilim ama kayıt sildirene 2 yıl tecil hakkı veriyorlar.

http://www.asal.msb.gov.tr/sikcasorulan_sorular/kanun_degisiklikler_sikca_sorulan_sorular.htm 21. soruya bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Dorsett Case -- 16 Eylül 2012; 13:07:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meshout Ryan

Merhaba arkadaşlar.

91 doğumluyum, liseden 2008/2009 yılında mezun oldum 2010/2011 yılında Zonguldak'ta 2 yıl turizm için kayıt oldum hazırlığı bitirdim ama sonra devam etmedim buraya gelip sınava girdim olmadı bu sene tekrar sınava gireceğim. Ama... şimdi ben okul harcımı yatırmadım ve diplomam halen daha oradaydı. Burada ehliyet almak istedim (İstanbul) ama diploma yada öğrenci belgesi istediler okulu aradım ikisini de vermedi. Şimdi ise açıköğretim tercih ettim ve kayıt olacağım. Mecbur gittim zonguldaktan diplomamı aldım ayrıca kaydımı da sildirdim çünkü açıköğretim için sorun olmazmış ama seneye üniversiteye kayıt olurken kaydımı sildirmem gerekiyormuş ve yine zonguldaktan olmalıymış. Ben de hazır gitmişken sildirdim.

Şimdi esas önemli durum şu. Ben bu sene tecil işlerime bakmak için askerlik şubesine gitmiştim ve 2014 e kadar tecil gözüküyordu. Şimdi ben diplomayı alıp kaydımı sildirdiğim için askerlik gelir mi? Bildiğiniz gibi 10-25 eylül tarihlerinde açıköğretim kayıtları var. Ben de şu an gölcükteyim. 4 gün sonra asker olursun diyorlar tecil bozulur diyorlar eğer ki öyleyse hemen istanbul a gitmem gerekiyor bugün pazar ve ben kaydımı cuma sildirdim. İnternetten okudum ve tecili şubeden kendin bozduruyormuşsun. Kafam çok karıştı.

ACİL bilgi verir misiniz arkadaşlar. Yoksa akşama dönüyorum istanbula.

Teşekkürler.

selam aynı şekildeyiz, ben de myo sildirip ne olur ne olmaz diye 2 yıl tecil aldım ve gittim kayıt oldum. tabii bana durum belgesi de gerekiyordu 90lıyım. sana gerekmiyor. yani kayıt sildirene 2 yıl erteleme verirler. git askerlik şubesine danış, belki tecil yapmana gerek yok derler, bana da demişlerdi ama ben ya kayıt olamazsam diye yaptırmıştım. memurlar yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-07CE3F799 -- 17 Eylül 2012; 11:47:06 >

• tamam arkadaşlar hallettim teşekkürler.. sorun olmadı rahat kayıt oldum aöf e. Şimdi 1 sene daha çabalayacağız...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.