Şimdi Ara

Bedelli Askerlik başvuru da sıkıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • E devletten bedelli askerlik için yoklama başvurusu yaptım ve askerlik hizmet tercihi yaparken Bi sıkıntı ile karşılaşıyorum. 31.12.2024 kadar olan tecilim 12.05.2022 olarak güncellenmiş. Askerlik hizmet tercihi yaparken bedelli kurası çıkmadığı takdirde erteleme hakkınız yoktur diyor. Lisans öğrencisiyim. Örgün lisans kaydım pasif durumda açıköğretim lisans kaydım aktif. 1996 doğumluyum ve aslında hala tecil hakkım olması lazım. Askerlik şubeden kesin bir bilgi alamadım. Sorun olmaz deyip geçiştiriyorlar. 2024 olan tecilim yoklama başvurusu yaptıktan sonra neden öne çekildi ve erteleme hakkım yok anlamadım. Böyle Bi durumla karşılaşan sonrasında sorun yaşayan oldu mu acaba?

• Hizmet tercihinde bedelli seçip devam edemiyor musunuz?

Bildiğim kadarıyla ücreti yatırılana kadar bedelli kapsamında olmuyorsunuz. Mayıs celbi gibi görmesi ondan olabilir. 31 aralık 2021 mesai bitimine kadar ücretini yatırırsanız bedelli kapsamına girersiniz.

Kura olayına takılmayınız. 2021 ilk 6 ay başvuru sayısı 35 binin altında kalmış. 2020 gibi yılın ikinci yarısı başvuruda 2 kat artış olsa bile 100 bin civarında kalacaktır. Kota için 150 bin civarı deniyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 22 Aralık 2021; 22:47:41 >

• Bedelli seçip devam et dediğimde kura çıkmadığı takdirde erteleme yapamazsınız dediği için takıldım. Tecil hakkım nasıl olmaz anlam veremedim. 2024 sonuna kadar tecilliydim normalde. Erteleme seçeneği olması gerekiyormuş başvuruda bende çıkmıyor hakkın yok diyor.

• Merhaba,

Benim de 07/2022 tarihine kadar tecilim vardı. Yoklamadan sonra benim de tecil tarihimi 05/22 ye indirdi . Bedelli ücretini yatırdıktan sonra şimdi 31/12/2021 olarak değişmiş bu normal mi acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedelli askerlik kaç gün ??
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.