Konu tamamen kışkırtma amaçlı açılmış başka bir şey değil. |
Askerlik süresi 2 yıla çıkarılmalı (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Askerliğin süresi hiçbir zaman artmayacak ve bedelli askerlik hep olacak hatta belki de tamamen profesyonel askerliğe geçeceğiz bro it's over
-
Askerliğe gitmediğim için süresine ve işleyişine dair bir şeyler diyemeyeceğim. Ama herkes asker olmak istemez. Ve herkes iyi asker de olmaz. Herkesin mimar olamayacağı gibi. Yeterli esneklik sağlanmalı her alanda. Kolaylaştırınız, Zorlaştırmayınız. Hz. Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşım sen askerliğini yaptın mı yaptıysan nerede yapmadıysan neden yapmadın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Siz askerliğinizi yaptınız mı ?
oha hacı naptın lise 5yıl ne awk lise 3 yıla düşmeli lise 4 boşa zaman kaybı zaten liseden sonra 17-18 yaşta kızlar erkekler zorunlu 1’er yıl askerlik yapsa israildekiler gibi olsa o bile gayet kafi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 29 Mart 2023; 22:49:40 > -
Evet
Bak bu mantıklı lise 3 yıl olsun. Askerlik de 2 yıl. 19 da askerlik biter. Üni sınavlarına başlarlar. Kadınlar askerlik yapmamalı. Sadece erkekler yapmalı.
Her erkek yapmak zorunda. Mükemmel asker olmanı beklemiyorlar. Sadece asker olmanı bekliyorlar zaten.
Psikolojik problemim yüzünden muaf oldum. İyi ki de olmuşum, bana cehennem azabı yaşatırlardı orada. Testosteron meselesine gelince, Sustanon 250 mg bile en yetenekli doğal askerden daha hormonlu yapar insanı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Orduya faydası açısından bakarsak, askerlik süresini bende az buluyorum, 6 ayda zaten pek birşey yapılmıyor, bir görev veriliyor işi öğrenene kadar ve/veya çevreye uyum sağlayana kadar er terhis oluyor.
Fakat işin şu tarafında bulunuyor, süre 2 yıla çıkarsa ciddi bir askerlik kuyruğu oluşabilir, çünkü her yıl askere elverişli yaşa gelen genç sayısı bu durumda bir etken. Yani sürekli artan bir er popülasyonu oluşur.Önlemek için ordunun ciddi oranda genişletilmesi(kışla sayısının arttırılması gibi) gerekir ki bu durum devlet için ek masraflar da oluşturacaktır.
Bu yüzden profesyenel askerliğe(kısmide olsa) daha sıcak bakıyorum, böylece az biraz nitelik gerektiren işler dahi erlere verilmez, er sadece piyadeliğini yapar gider.
Testesteron vb. gibi benim için saçmalık kriterleri ise dikkate almıyorum, önemli olan ordunun çıkarları,gelişmesi ise bu iş hesap kitap meselesi, birileri daha testesteronluyum diyecek diye mantık dışı bir nedenden askerlik süresinin uzatılmasının hiç bir anlamı ve katkısı yok.
21.yüzyıldayız devir bilgi ve akıl çağı. En modern ve gelişmiş kabul edilen ülkelerin testesteron seviyesi bizlerden daha düşük(istatistiklere bakabilirsiniz) hatırlatmak isterim.
----
Askerlikten korkan insanlarada bir türlü anlam veremem, her yurttaş erkeğin yapması,gidip görmesi,bilmesi gereken bir görevdir bana göre. Bazılarının abarttığı gibi korkulacak bir yerde değil, kurallara emirlere uy, senden iyisi yok. tüy yastıkta uyuyamacaksınızda evet ama şöyle aklınızı başınıza alıp düşünün bi, hadi diyelim ülkede olmadık bir şey oldu, ordu olmadan kiminle kime karşılık vereceksiniz? Burası farklı bir gezegen değil ki, dünyada yaşıyoruz ve gerekli olduğunda kendimizi savunmakta zorundayız. Ufacık arıların kovanının önünde biri fedai en az iki bekçi duruyor, koca ülkenin insanındada bu bilinç olsun bırakında.
Demek istediğim şey topluluk, toplum bilinci.
Eskiden askerliğini yapamayanlar utana sıkıla söylerdi durumunu, artık daha yüzsüzce söylenir oldu ki özellikle "türküm" diyen biri için işler daha acınası(tarihimizden ve bu yöndeki geleneklerimizden ötürü) şahsi görüşüm.(Kabahayatli/gerçekten sağlık sorunları olanları tenzih ederim.)(Bedelli yapanları "kaçanlar" kefesine koymuyorum çünkü bu imkanı ordunun ihtiyaçları doğrultusunda devlet sağlıyor)
--
Kısa özet:
Görev gelirse kaçma,korkma ve üstüne düşeni yap, ister bedelli ister normal, görevin bitince hayatına devam et.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 30 Mart 2023; 6:0:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Başlığı açanı çok kaale almayın arkadaşlar, eminim askerlik çağına bile girmemiştir.
Açtığı konulara bakın anlarsınız :
-
Kadınlarda askerlik yapmalı hayat toz pempe değil
Kolpa gibi geldi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X