Lisans eğitimimi bitirdim, 3 yıldır yüksek lisans yapıyorum fakat mezun olmadım. E-Devlette askerlik tecil bitiş tarihim 18 şubat olarak gözüküyor. Şu an yaşım (neredeyse) 28.
Tecilimi devam ettirmek için geçen hafta bir başka okulun yüksek lisans programına kayıt oldum. Yeni okulda, askerlik tecil talebi askerlik şubaesine 1 şubatta gönderilmekteymiş. Ve tecil işleminin başarılı olabilmesi için daha önce tecil eden kurumun tecili bozması gerekliymiş. Bu durumda planım 1 şubattan önce eski okuluma bir dilekçe gönderip ilişiğimin kesilmesini isteyeceğim, ardından yeni okulun tecil yapmasını bekleyeceğim.
Bu durumda tecrübesi olan arkadaşlara soruyorum, bir tecilin bozulması ile diğer tecilin yapılması arasındaki süre ne olmalı? 1 ay önceden okulla ilişiğimin kesilmesini istersem ve yeni tecil yapılana kadar beni askere çağırırlarsa diye endişem var.
İkinci olarak, askere çağrılırsam ve okul bu arada tecil etmek için başvurursa tekrar tecil olabiliyor muyum, yoksa askere bir kez çağrılırsam artık geri dönülmez yolda mıyım?