Şimdi Ara

lisans mezunu maksimum kaç sene askerliği erteleyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar lisans mezunu bir kişi 29 yaşına kadar erteleyebiliyor mu?bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aöfeye yazıl ertelersin
  • bilgi veremiyoruz sevinme...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagari Hasan Çelebi

aöfeye yazıl ertelersin

Lisans mezunuysan AÖF yazılarak tecil yaptıramazsın.
    Normal şartlarda lisanstan mezun olunca 2 yıl tecilin var.Üstüne ancak yüksek lisans başlatırsan tecil ettirebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eldarion

quote:

aöfeye yazıl ertelersin

Normal şartlarda lisanstan mezun olunca 2 yıl tecilin var.Üstüne ancak yüksek lisans başlatırsan tecil ettirebilirsin.

eyv. hocam biraz bakındım dediğin gibiymiş öğrendik.Bunu da konuyu açan kişi için bırakıyorum

Öğrenciler askerliğini üniversite öğrencisi olmak şartıyla 29 yaşına kadar tecil ettirebilir. 29 yaşını doldurupta hala üniversite öğrencisi olarak kaydı süren kişilerin gerekirse kayıtları dondurulur ve askerlik hizmetine alınması söz konusu olur. Zira kanundaki öngörülmüş en üst yaş 29 ‘ dur. Üniversiteyi bitirip bütün ilişiğini kestikten sonra kişinin 2 yıl daha tecil hakkı yasada tanımlanmıştır. Bunun dışında lise ve dengi okul mezunlarının 3 yıl tecil hakkı mevcuttur. Staj, yüksek Lisans, mastır, doktora gibi programlardan mezun olanların ise 1 yıl tecil hakkı vardır. Staj, yüksek lisans, doktora gibi programlarda üst yaş sınırı 35 yaş olarak tanımlanmıştır. 35 yaşında hala aynı eğitime devam eden kişiler varsa bu kişiler 35 yaşını doldurduklarında askerlik tecil hakkını kaybedip askere gitmek zorundadırlar.

Yurtdışında öğrenim gören kişilerin askerlik işlemleriyle ilgili olarak tecil haklarının bulunabilmesi için en önemli ve temel husus kanunda o kişinin yurtdışında eğitim gördüğü kurumun denkliğinin alınmış olmasıdır. Denkliği alınması durumunda bu yabancı kurumlarda eğitim gören kişilerin tecil hakları mevcuttur.

Bunun dışında 2. üniversiteye veya mezun olduğu üniversitenin denk veya aşağısında bir eğitim kurumunda eğitime başlayan kişilerin bu eğitimden dolayı tecil hakları bulunmamaktadır. Çift ana dal veya yan dal gibi programlarda eğitim gören kişilerin çift ana dal ve yan dal programlarından dolayı uzayan eğitim sürelerinin değerlendirilmesiyle ilgili mutlaka askerlik şubelerine bilgi vermeleri ve başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kişilerin eğitim durumlarıyla ilgili yoklama işlemleri sırasında ve süresi içerisinde askerlik şubelerine tam ve eksiksiz bilgi ve belge ile başvurmaları gerekmektedir.

• Lagari Hasan Çelebi kullanıcısına yanıt
    Bedelli için bekliyorsun sanırım sen de.Her sene aynı vaatle oy toplayıp bi kanun çıkarmıyor adamlar.Umarım yaş sınırı kalkar ya da düşer.

• 29una kadar üniversiteye kaydol, 29unda yüksek lisansa gir özellerde 14-15 bin lira o ara bedelli çıkar zaten sanırsam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

aöfeye yazıl ertelersin

Tıpta durum nasıl? 6 sene biraz farklı. Bitince direk doktora yapılabiliyor yüksek lisans olmadan diye biliyorum. Bu durumda 29'una kadar erteleyebilirmiyiz askerliği? Çünkü Tus belası var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hippokrates

quote:

quote:

aöfeye yazıl ertelersin

Tıpta durum nasıl? 6 sene biraz farklı. Bitince direk doktora yapılabiliyor yüksek lisans olmadan diye biliyorum. Bu durumda 29'una kadar erteleyebilirmiyiz askerliği? Çünkü Tus belası var.

Tıp fakültesinden mezun olanların uzmanlık ya da doktora eğitimi yapmaları halinde 35 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, bahsi geçen eğitimlerden herhangi birine devam etmeyenler ise fakülteden sonra bir yıl süreyle askerlik yükümlülüğünü erteletebilmesi mümkün.
    Savunma Bakanlığı eğitim süresi 6 yıl olduğu için yüksek lisans yapılmış gibi kabul ediyor.Bu yüzden tıp fakültesi mezununun yüksek lisans başlatmasının tecile etkisi olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion -- 6 Ocak 2016; 14:03:24 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hippokrates

quote:

quote:

aöfeye yazıl ertelersin

Tıp fakültesinden mezun olanların uzmanlık ya da doktora eğitimi yapmaları halinde 35 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, bahsi geçen eğitimlerden herhangi birine devam etmeyenler ise fakülteden sonra bir yıl süreyle askerlik yükümlülüğünü erteletebilmesi mümkün.
    Savunma Bakanlığı eğitim süresi 6 yıl olduğu için yüksek lisans yapılmış gibi kabul ediyor.Bu yüzden tıp fakültesi mezununun yüksek lisans başlatmasının tecile etkisi olmuyor.

Peki anlamadığım neden kısa dönem askerlik yapamıyoruz?

• Askeriyedeki tıp doktoru mevcudu yeterli olmadığı için uzun dönem yedek subay olarak yaptırıyoruz gibisinden bir şey demişti TBMM Dilekçe Komisyonu.

• Askere gitmek gibi bir AKILLIK yapma. Okuku bitir ve ölümüne aöf oku.Yasın gelince de ver parasını oldu bittti. Yoksa da kredi cek ; atla deve degil miktar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabahEreksiyonu -- 6 Ocak 2016; 14:21:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spheroidite

Lisan mezunu birisi, aof ile tecil yapamiyor diye biliyorum?

Hocam ciddi degilim deyin lutfen.Burun hayatım bunun uzerine kurulu desem yeridir.

• ben üni mezunuyum, üniyi 2023'te bitirdim. 2 yıl ertelenmiş gözüküyor sistemde. Yani temmuz 2025'e kadar tecilli. Fakat lisans mezunlarının 28 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar ertelenebildiği gibi bir ibare okudum nette. Benim 28 yaşım gelecek nisanda doluyor, 2025'te. O zaman 2025'in sonuna kadar erteleme şansım mı var? Bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 22 Aralık 2024; 10:34:7 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.