Şimdi Ara

Askerlik tecili hakkında bilgisi olan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üniversiteden kaydımı sildirip başka bir üniversiteye kayıt oldum şu an mezun terk tecil olarak 2022'ye kadar sorun yok gözüküyor 2022'den sonra öğrenci tecili yaptırabiliyor muyum ? Sizce ne yapmam lazım şu an ? Resmi Gazete'de baktığımda erteleme süresi içinde yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranların askerlikleri öğrencilik nedeniyle ertelenir yazıyor yani bir problem çıkmaz mı sizce bu durumda ?

• çıkmaz kafan rahat olsun. 27 yaşına kadar gitme. Askerlik bir kaç yıla tamamen bitecek

• Hocam kaydımı sildirmeden önce askerlik şubesine gitmiştim hiçbir sorun olmaz demişlerdi kaydımı sildirip direkt kayıt oldum yeni üniversiteye ama şu an öğrenci tecili yerine mezun terk tecil yapıldığı için ve bu tecil 2 senelik o yüzden endişelendim açıkçası.Bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama gitmek lazım galiba askerlik şubesine.

• johnback45 J kullanıcısına yanıt

sorun olursa şubeye gidersin. Kimseyi kolundan tutup askere götürmüyorlar. Öğrenci belgeni ibraz edersin o kadar.

• ankarali0606x kullanıcısına yanıt
    Okul yenilemezse bozulur tabi ki . İlişiğin kesildiği an tecilin biter daha doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VerumTR -- 8 Ekim 2020; 15:59:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ankarali0606x kullanıcısına yanıt
    Yapacak bir şeyin yoksa git kurtul valla . Ben Hakkari Yüksekova'da yapmama rağmen tavsiye ederim askerliği :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 28 yaşına kadar lisans bölümünde öğrenciysen alınmazsın.Eğer lisansı bitirip yeniden bir başka lisans programından öğrenciliğe başlasaydın askere alınırdın ancak sen mezun olmadan üniversiteden ayrılmışsın ve başka bir üniversiteye kayıt olmuşsun.Bu nedenle 28 yaşına kadar ertelenirsin ancak mezun olduktan iki sene sonra askere alınırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Psikolojik sıkıntın varsa bunu şubede belirtirsin onlarda seni hastanenin ilgili bölümüne sevk eder.Hastanede görevli psikolog senin sıkıntının askerliğe elverişli olmadığına kanaat getirirse ancak o zaman muaf olursun.Her psikolojik sıkıntısı olanı askere almıyorlar diye bir durum yok.Buna ancak doktor karar verebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Long Nightt

Psikolojik sıkıntın varsa bunu şubede belirtirsin onlarda seni hastanenin ilgili bölümüne sevk eder.Hastanede görevli psikolog senin sıkıntının askerliğe elverişli olmadığına kanaat getirirse ancak o zaman muaf olursun.Her psikolojik sıkıntısı olanı askere almıyorlar diye bir durum yok.Buna ancak doktor karar verebilir.

Tamamda hocam, benim psikayatrik hastalığım, "Anti-Sosyal Kişilik Bozukluğu" ve bu hastalığa yasal olarak (bulundurma dahil) silah ruhsatı verilmiyor...

Şimdi bu hastalığa sahip olanlara silah ruhsatı verilmiyorsa, e peki askerde elimize silah alıyoruz, böyle bir şeye izin verirmi devlet?  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha önce hiç vukuatın olmadıysan,toplum içinde sorun olmadıysan askere alınırsın ancak geri hizmette durursun.RDM'yi duymuşsunuzdur.Sizi muhtemelen RDM'lerin arasına katarlar.Elinize silah vermezler ama pasif görevlerde çalıştırırlar.

• quote:

Daha önce hiç vukuatın olmadıysan,toplum içinde sorun olmadıysan askere alınırsın ancak geri hizmette durursun.RDM'yi duymuşsunuzdur.Sizi muhtemelen RDM'lerin arasına katarlar.Elinize silah vermezler ama pasif görevlerde çalıştırırlar.

RDM ne hocam, ilk defa duydum. 

• Açılımı Rehberlik ve Danışma Merkezidir.Askerde sorunlu olan askerlere genelde RDM denir.RDM'li askerler genelde bir arada olurlar yani diğer askerlerden ayırırlar.Ellerine silah verilmez,nöbet tutturulmaz ancak angarya işler onlara yüklenir.Bir nevi birşekilde askerliklerinin vukatsız tamamlamaları sağlanır.

Gerçi biraz bakınca sizin raporunuza göre askere alınmamanız gerekirmiş ancak TSK sizin raporunuzu dikkate almayıp yeniden muayene ettirecektir.Doğal olarak son kararı gönderileceğiniz hastanenin psikiyatri bölümündeki doktor verecektir.Onun kararı ile hakkınızda nihai karar verilir.Yani sizin elinizdeki rapordan ziyade askeriyenin göndereceği hastanenin vereceği rapor TSK için geçerli olacaktır.

• quote:

Açılımı Rehberlik ve Danışma Merkezidir.Askerde sorunlu olan askerlere genelde RDM denir.RDM'li askerler genelde bir arada olurlar yani diğer askerlerden ayırırlar.Ellerine silah verilmez,nöbet tutturulmaz ancak angarya işler onlara yüklenir.Bir nevi birşekilde askerliklerinin vukatsız tamamlamaları sağlanır.

Gerçi biraz bakınca sizin raporunuza göre askere alınmamanız gerekirmiş ancak TSK sizin raporunuzu dikkate almayıp yeniden muayene ettirecektir.Doğal olarak son kararı gönderileceğiniz hastanenin psikiyatri bölümündeki doktor verecektir.Onun kararı ile hakkınızda nihai karar verilir.Yani sizin elinizdeki rapordan ziyade askeriyenin göndereceği hastanenin vereceği rapor TSK için geçerli olacaktır.

Peki beni muayene eden doktor kullandığım ilaçları görebiliyormu hocam?

1 sabah 2 akşam olmak üzere psikiyatrik ilaç kullanıyorum

Mesela akşam kullandıklarımdan bir tanesinin reçetesini okudum, Halüsinasyon görmeyi engellemek, uyku sorununu düzeltmek vs.

Eğer görebiliyosa heralde beni muayene eden doktor kullandığım ilaçları ve sayısını görünce direk çürük raporu vericektir. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 8 Ekim 2020; 19:2:21 >

• Hocam muhtemelen ''Anti-Sosyal Kişilik Bozukluğu'' raporu aldığınız sürecin aynısı şubenin gönderdiği hastanede de olacak.Yani siz nasıl Anti-Sosyal Kişilik Bozukluğu dair rapor aldıysanız o raporu alma sürecinin aynısını tekrar yaşayacaksınız.Bunun sonucunda eğer Anti-Sosyal Kişilik Bozukluğu doktor tarafından tespit edilir ve onaylanırsa hakkınızda muaf verilir.Bu süreçte sizin kullandığınız ilaçlarda dikkate alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 8 Ekim 2020; 20:42:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman's Bull

çıkmaz kafan rahat olsun. 27 yaşına kadar gitme. Askerlik bir kaç yıla tamamen bitecek

Bende 2022ye kadar tecilliyim üni mezunuyum yaş 25 askerlik kalkarmı 2022de boşa bedelli parası vermeyelim?

• Bitecek derken gitmeyeceksin ama para vereceksin. Gönüllü olacak askerlik. Gitmeyen harç gibi bir şey yatıracak. Bedelli gibi düşünme ama.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.