Şimdi Ara

Mahkemem var, bilgisi olanlar yardım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
5.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben bir arkadaşım ile telefon takas ettim. Tamamen kendi rızamızla. Ancak bu arkadaş daha sonra savcılıga dilekçe vererek beni şikayet etmiş. "Cebimden telefonumu alıp, beni darp etmiştir" Diye.Bu olaydan sonra arkadaşımın annesi okuluma gelerek, bana sınıfımda 25 kişinin içerisinde hakaretler ederek oradan ayrıldı. Bende savcıya ifade verdim ve hakaret mevzunuda anlattım şikayetçi oldum. Aynı dosya içinde sanırsam 2 konu oldu ve hakaret davası açıldı. 2 kişiyi şahit gösterdim ve onlarda ifade verdiler.

Buraya kadar herşey normal. 29.03.2013'de ilk duruşma var. Uyap'da sorgulama yaptıgımda, Ben ve arkadaşım MÜŞTEKİ gözüküyor. Ve annesi SANIK olarak gözükmekte. Ve dava türü HAKARET. Bu nasıl oluyor beni aydınlatırmısınız ? Diger dava düşmüşmü oluyor ?

Bu olay benim ikamet adresimin baglı oldugu semtte yaşanmadı. Benim TANIK diye gösterdigim 2 kişiye tebligat giderken, bana tebligat gelmedi.Ve tanıklarıma giden tebligatta, dava türü hakaret gözüküyor. Ancak bugun bir tebligat geldi elime. TALİMAT duruşması olarak gözüküyor.Bu tebligatta'da, dava türü vb. Hiçbirşey gözükmüyor. Adliyeyi aradıgımda, ikamet adresimin baglı oldugu adliyede'de duruşmaya çıkmam gerektigi söylendi.

Diger duruşma farklı bir semtte, 29.03.2013 tarihinde, TALİMAT duruşması ise yine farklı semtte, farlı adliyede, 10.04.2013 tarihinde.

Benim her 2 duruşmayada katılmam gerekiyormu ? İlk duruşma için bana tebligat gelmedi. Sadece TALİMAT duruşması için elime tebligat geldi.

Bu anlattıklarıma göre, arkadaşımın verdigi dilekçe için dava açılmamış mı oluyor ?
    Ben MÜŞTEKİ olarak şikayetimden vazgeçsem, herhangi bir mahkeme masrafı vb. Üzerime kalır mı ?
    Ben MÜŞTERKİ olarak şikayetimden vazgeçsem, dava komple kapanmış olurmu ?
    TALİMAT duruşması ne demektir ?

17 yaşındayım.

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Gerçekte psikolojim bozulmaya başladı. Şimdiden herkeze çok teşekkür ederim.

• okdr çok hukuki terim varki gözlerim yoruldu ancak benim bildiğim mahkemeye avukatın gitmesi yeterli diye biliyorum
    edit: arkadaşın geri çekilmiş olabilir mi görülürdü ozmn en iyisi bir avukata danışmak buranın yarısından fazlası liseli neticede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrezerLatifçi -- 5 Mart 2013; 1:08:57 >
  • O kadar karmaşanın içinde arkadaşım diye hitap ediyorsun çocuğa.Tebrik ederim kardeş seni.Sorduğun sorunun cevabını bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fafa1236

Herkeze öncelikle iyi akşamlar.

Ben bir arkadaşım ile telefon takas ettim. Tamamen kendi rızamızla. Ancak bu arkadaş daha sonra savcılıga dilekçe vererek beni şikayet etmiş. "Cebimden telefonumu alıp, beni darp etmiştir" Diye.Bu olaydan sonra arkadaşımın annesi okuluma gelerek, bana sınıfımda 25 kişinin içerisinde hakaretler ederek oradan ayrıldı. Bende savcıya ifade verdim ve hakaret mevzunuda anlattım şikayetçi oldum. Aynı dosya içinde sanırsam 2 konu oldu ve hakaret davası açıldı. 2 kişiyi şahit gösterdim ve onlarda ifade verdiler.

Buraya kadar herşey normal. 29.03.2013'de ilk duruşma var. Uyap'da sorgulama yaptıgımda, Ben ve arkadaşım MÜŞTEKİ gözüküyor. Ve annesi SANIK olarak gözükmekte. Ve dava türü HAKARET. Bu nasıl oluyor beni aydınlatırmısınız ? Diger dava düşmüşmü oluyor ?

Bu olay benim ikamet adresimin baglı oldugu semtte yaşanmadı. Benim TANIK diye gösterdigim 2 kişiye tebligat giderken, bana tebligat gelmedi.Ve tanıklarıma giden tebligatta, dava türü hakaret gözüküyor. Ancak bugun bir tebligat geldi elime. TALİMAT duruşması olarak gözüküyor.Bu tebligatta'da, dava türü vb. Hiçbirşey gözükmüyor. Adliyeyi aradıgımda, ikamet adresimin baglı oldugu adliyede'de duruşmaya çıkmam gerektigi söylendi.

Diger duruşma farklı bir semtte, 29.03.2013 tarihinde, TALİMAT duruşması ise yine farklı semtte, farlı adliyede, 10.04.2013 tarihinde.

Benim her 2 duruşmayada katılmam gerekiyormu ? İlk duruşma için bana tebligat gelmedi. Sadece TALİMAT duruşması için elime tebligat geldi.

Bu anlattıklarıma göre, arkadaşımın verdigi dilekçe için dava açılmamış mı oluyor ?
    Ben MÜŞTEKİ olarak şikayetimden vazgeçsem, herhangi bir mahkeme masrafı vb. Üzerime kalır mı ?

17 yaşındayım.

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Gerçekte psikolojim bozulmaya başladı. Şimdiden herkeze çok teşekkür ederim.

Hakaret suçunun işlenmesi için en az iki farklı kişinin ihtilat halinde olması aranır. 2 tane tanık ile kolaylıkla kanıtlarsın davandan vazgecme derim. Eğer şikayetinden vazgeçersen de dava düşer. Davaya ikametgah adresindeki mahkemede katılman gerekir. 2 ayrı mahkeme adresi niye verilmiş anlamış değilim

• Öncelikle cevap verenlere ayrı ayrı teşekkür ederim. Alıntı yapmak yerine tek bir mesajda diyeyim.

@CheckVizoR,

Annesi hapis veyahut para cezası alacagı için, şuan kendiside yaptıgı saçmalık yüzünden çok pişman. Cahillik başa bela arkadaşlar. Çocugun maddi durumu yok. Annesi-Babası çalışmıyor. Bir yandanda vicdanen rahatsızlık çekiyorum bu yüzden.

Şimdi arkadaşlar. Dava türü hakaret gözüküyor yalnız, benim dilekçe veren arkadaşımda bu davada MÜŞTEKİ(Mağdur) Gözüküyor. Annesi sanık, ben ise MÜŞTEKİ. O zaman arkadaşım neden MÜŞTEKİ ?

@K.chaLi,

Hakaret mevzuusu zaten 25 kişinin içinde oldu. Savcı bana şikayetçi olmam için, 2 TANIK dinletmemin yeterli olacagını söyledi.

Davadan vazgeçmesem en az 1-2 sene sürücek. Şuan yaşadıgım stresi tahmin bile edemezsiniz.

İkametgah adresimde olacak dava, TALİMAT duruşması adı altında olacak. Adliyeyi arayıp sordugumda, şikayetçi olup olmadıgımı, 1 kaç soru soracaklarını söyledi mahkemenin kalemi. Ancak bu dava ESAS duruşmadan sonra olacak. O zaman bana şikayetçi olup olmadıgımı sormalarındaki mantık nerede bunuda anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fafa1236 -- 5 Mart 2013; 9:55:50 >

• Kesinlikle vazgecme hocam sonuna kadar devam et davaya bana biri oyle bir mahkeme acicak varya dogduguna pisman ederdim 7 sulalesini ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani sonuna kadar git diyorsunuz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Acındırıp şikayetini geri almanı isteyeceklerdir çünkü sonuna kadar haksızlar. Bence kesinlikle ve kesinlikle şikayetini geri alma. Madem durumları çok kötü kötü durumdalar neden sana iftira atıyor o çocuk ve annesi problemi çözmek için konuşmuyor da hakaret ediyor sana milletin içinde ? Yani benim gururum çok kırılırdı ben bile sinirlendim şuan. Eğer düzgün bir insan olsa ilk önce çağırır seni okulun kantinine filan böyle böyle mi oldu diye dinler bir sorun varsa da çözer. Büyük bir insana bu yakışır ama senin gururunu kırıyorsa o kadar kişi içinde sonuna kadar devam. Hatta manevi tazminat bile açabiliyorsan aç derim psikolojim olumsuz etkilendi iftiraya uğradım gururum kırıldı diye. Tamam basit bir sorun olsa affet derim ama hem haklısın hem hakaret yiyorsun hem rezil oluyorsun... Burada adeletsizlik var yani. Ondan sonuna kadar devam et asla ve asla geri alma şikayetini.

• Karsi tarafla uzlasin ve ikinizde sikayetlerinizden vazgecin, eger sadece senin actigin dava var ise sen vazgec bu isten. Yukardakilerin soylediklerine bakma, 17 yasindasin ne isin var senin mahkeme salonlarinda? Hadi kazandin diyelim, eline ne gececek? Simdi sinirlisindir, onlarin hamlesine karsilik vermissin tamam ama bukadari yeterli, kadin zaten pismanmis, psikolojik olarak ustunluk kurmussun daha fazlasina gerek yok.

Yanlis anlasilma soz konusu gibi telefon alisverisinde, annesinin gelip hakaret etmeside buyutulecek bir durum degil, harcadiginiz zamana yazik, paraya yazik, yaptiginiz sinir stres cabasi. Benim bu yorumum dahil bu tip konularda bu forumdan akil alma, millet saniyorki mahkeme kapilarinda ugrasmak kolay, sakin vazgecme diye usteliyorlar birde ayip birsey, sen neyin dogru oldugunu dusunuyorsan onu yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackhawk---

Acındırıp şikayetini geri almanı isteyeceklerdir çünkü sonuna kadar haksızlar. Bence kesinlikle ve kesinlikle şikayetini geri alma. Madem durumları çok kötü kötü durumdalar neden sana iftira atıyor o çocuk ve annesi problemi çözmek için konuşmuyor da hakaret ediyor sana milletin içinde ? Yani benim gururum çok kırılırdı ben bile sinirlendim şuan. Eğer düzgün bir insan olsa ilk önce çağırır seni okulun kantinine filan böyle böyle mi oldu diye dinler bir sorun varsa da çözer. Büyük bir insana bu yakışır ama senin gururunu kırıyorsa o kadar kişi içinde sonuna kadar devam. Hatta manevi tazminat bile açabiliyorsan aç derim psikolojim olumsuz etkilendi iftiraya uğradım gururum kırıldı diye. Tamam basit bir sorun olsa affet derim ama hem haklısın hem hakaret yiyorsun hem rezil oluyorsun... Burada adeletsizlik var yani. Ondan sonuna kadar devam et asla ve asla geri alma şikayetini.

Hala neden böyle birşey yaptılar anlamış değilim.

Aslında haklısınız kelimesi kelimesine. Manevi tazminat olayını savcıda bana dile getirdi. Hastaneden ufak bir rapor bu iş için yeterli olur dedi. Ancak gel gelelim şöyle bir mesele var. Anne-baba Çalışmıyor.Ben bunlardan tazminat alamam, ancak icra yolu ile alırım. Oda bana helal olur mu ? O parayı yiyebilir miyim ? Bunlarıda düşünüyorum. Evet gerçekten gururum çok kırıldı. Bana 25 kişinin içerisinde agır ithamlarda bulundu.

Hala vakit var mahkemeye. Bende sonuna kadar gitmeyi düşünüyorum. emin değilim. Gün dogmadan neler dogar, bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fafa1236 -- 5 Mart 2013; 12:04:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karakoyunn

Karsi tarafla uzlasin ve ikinizde sikayetlerinizden vazgecin, eger sadece senin actigin dava var ise sen vazgec bu isten. Yukardakilerin soylediklerine bakma, 17 yasindasin ne isin var senin mahkeme salonlarinda? Hadi kazandin diyelim, eline ne gececek? Simdi sinirlisindir, onlarin hamlesine karsilik vermissin tamam ama bukadari yeterli, kadin zaten pismanmis, psikolojik olarak ustunluk kurmussun daha fazlasina gerek yok.

Yanlis anlasilma soz konusu gibi telefon alisverisinde, annesinin gelip hakaret etmeside buyutulecek bir durum degil, harcadiginiz zamana yazik, paraya yazik, yaptiginiz sinir stres cabasi. Benim bu yorumum dahil bu tip konularda bu forumdan akil alma, millet saniyorki mahkeme kapilarinda ugrasmak kolay, sakin vazgecme diye usteliyorlar birde ayip birsey, sen neyin dogru oldugunu dusunuyorsan onu yap.

Aslında sizde haklısınız. Şuan tebligat ve uyap sorgulama'da dava türü hakaret olarak gözüküyor. Sanırsam savcı onların atmaya çalıştıgı iftirayı dogru bulmayıp, tanık ve delil yetersizliginden davayı açmadı.

Çok kafam karışık şuan ne yapacagımı bende bilmiyorum..

• quote:

Yani sonuna kadar git diyorsunuz ?

Kesinlikle sonuna kadar git dusunme bile hocam gerekirse donlarina kadar aldir. Bu hayatta kimseye acima acimasiz ol yoksa onlar seni ezer gozunun yaslarina bile bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-Slim -- 5 Mart 2013; 12:08:13 >
  • quote:

Öncelikle cevap verenlere ayrı ayrı teşekkür ederim. Alıntı yapmak yerine tek bir mesajda diyeyim.

@CheckVizoR,

Annesi hapis veyahut para cezası alacagı için, şuan kendiside yaptıgı saçmalık yüzünden çok pişman. Cahillik başa bela arkadaşlar. Çocugun maddi durumu yok. Annesi-Babası çalışmıyor. Bir yandanda vicdanen rahatsızlık çekiyorum bu yüzden.

Şimdi arkadaşlar. Dava türü hakaret gözüküyor yalnız, benim dilekçe veren arkadaşımda bu davada MÜŞTEKİ(Mağdur) Gözüküyor. Annesi sanık, ben ise MÜŞTEKİ. O zaman arkadaşım neden MÜŞTEKİ ?

@K.chaLi,

Hakaret mevzuusu zaten 25 kişinin içinde oldu. Savcı bana şikayetçi olmam için, 2 TANIK dinletmemin yeterli olacagını söyledi.

Davadan vazgeçmesem en az 1-2 sene sürücek. Şuan yaşadıgım stresi tahmin bile edemezsiniz.

İkametgah adresimde olacak dava, TALİMAT duruşması adı altında olacak. Adliyeyi arayıp sordugumda, şikayetçi olup olmadıgımı, 1 kaç soru soracaklarını söyledi mahkemenin kalemi. Ancak bu dava ESAS duruşmadan sonra olacak. O zaman bana şikayetçi olup olmadıgımı sormalarındaki mantık nerede bunuda anlamış değilim.

Hakaret suçundan dava şikayete bağlıdır o yüzden sormak zorundalar. Niteliği gereği kamu davası ile yürütülmez. Sen şikayetinden vazgecme çok rahatsızlık çekiyorum falan fişman bir şeyler de hakim elbet bir karara hükmeder.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

quote:

Öncelikle cevap verenlere ayrı ayrı teşekkür ederim. Alıntı yapmak yerine tek bir mesajda diyeyim.

@CheckVizoR,

@K.chaLi,

Hakaret suçundan dava şikayete bağlıdır o yüzden sormak zorundalar. Niteliği gereği kamu davası ile yürütülmez. Sen şikayetinden vazgecme çok rahatsızlık çekiyorum falan fişman bir şeyler de hakim elbet bir karara hükmeder.

Ortada kamu davası yok ki zaten. Davanın birisi ESAS duruşma, digerisi ise TALİMAT duruşması. Yani şikayete baglı açıldı dava.

2side konu Hakaret Davası. Ve ben MÜŞTEKİ rolündeyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

quote:

@CheckVizoR,

@K.chaLi,

Ortada kamu davası yok ki zaten. Davanın birisi ESAS duruşma, digerisi ise TALİMAT duruşması. Yani şikayete baglı açıldı dava.

2side konu Hakaret Davası. Ve ben MÜŞTEKİ rolündeyim.

Tamam kamu davası olmaması senin şikayetin olup olmadığındaki mantık aramanın cevabı. İster şikayetinden vazgeçer yoluna bakarsın ister devam eder kişilerin ceza almasını sağlarsın. Müşteki rolünde olman normal, şikayete bağlı davalarda bir yakınıcı olur birde fail. bu yüzden sen müştekisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 5 Mart 2013; 12:33:36 >

• dışarıda yeterı kadar suclu var zaten 1 tanesını daha serbest bıraktırma, ılerıde baskasının canını yakarsa vebalı sana kalır , bu davayı bır vatan borcu gıbı dusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

dışarıda yeterı kadar suclu var zaten 1 tanesını daha serbest bıraktırma, ılerıde baskasının canını yakarsa vebalı sana kalır , bu davayı bır vatan borcu gıbı dusun

Hocam memleket meselesi yaptın sende :)
  • quote:

17 yaşındayım.

tanıdığım avukat biri var şuan soramam ama bugün içinde öğrenirim her şeyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: almer@

quote:

17 yaşındayım.

tanıdığım avukat biri var şuan soramam ama bugün içinde öğrenirim her şeyi.

Çok teşekkür ederim. Akıcı ve net bilgiye gerçekten çok ihtiyacım var. Mesajınızı bekliyorum.

• 1- Arkadaşının verdiği dilekçeyi savcı delil yetersizliğinden senin hakkında takipsizlik kararı vermiş olalir o yüzden sen sanık olmadın,
    2-Herhangi bir yargılama harcı üzerinde kalmaz
    3-Talimat duruşması ifadeni en yakın adliyede vermen demek ordan ifaden alınıp esas mahkemesine gönderilir, talimat duruşmasına gidersen esas mahkemene gitmene gerek kalmaz,
    4- Esas Mahkeme > dosyanın olduğu yargılamayı yapan mahkemedir. Talimat mahkemesi > İfadeni alıp esas mahkesine gönderen aracı mahkemedir.
    5-Hakaret suçu şikayete tabii suçlardandır şikayeten vazgeçersen dava düşer. TCK:125
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.