Arkadaşlar merhaba ben otelde günübirlik çalışmaya gittim fakat devlet memuruyum çıkışta parayı vermek için kimlik istedi otel bende kimliğim kayıp dedim başkasına rica ettim oda günü birlik gelmişti onun kimlik fotokopisni iki kere çektirdik de parayı elden aldım diye kağıt imzalattılar orayıda salladım tcmi ismimi niye alıyorsunuz diye sorduğumda şirkete gider göstercez dediler bunun yüzünden sıkıntı yaşar mıyım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hukuki olarak bilgisi olan yardım edebilir mi?

-
-
Bunu yapmalarının sebebi iki gün sonra ben paramı alamadım deme diye yapılmış gibi görünüyor sanmıyorum sorun olucağını
Avukat değilim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suratsızadam -- 19 Mart 2025; 2:6:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
- şirketten para çıkacak ve bunu faturalı yapmak zorundalar. parayı kime, nereye, ne için ödedin bunu faturalandırman lazım.
- memur olduğun için gelir getirici başka bir işte çalışamazsın.
vergi takibine takılırsan sorun çıkar. para kazandın gelir vergisi ödemen lazım. ayrıca bu işi sürekli mi yapıyorsun, tek seferlik mi. belki de vergi dairesi re'sen sana mükellefiyet kaydı yapacak...
tespit edilir ve kurumuna bildirilirse disiplin soruşturması geçirirsin.
-
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim
Ara sıra ek iş çıkarsa gidiyorum sadece sürekli yaptığım bir iş değil. Eleman lazım oldukça çeşitli firmalar çağırıyorlar gidiyorum sonucu kötü olacaksa bu işi hiç yapmam o yüzden size danışmak istedim
Sigorta veya vergi yapılmayacağını söylediler
ben senin yerinde olsam
ben olsam böyle iş yapınca, eğer iş veren illa bir fatura kesmek isterse
bir başkasının adına kestirirdim.
bu gün tespit edilmezse, ileride ne olur bilinmez.
risk almamak lazım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X