Şimdi Ara

Askerlikte Ilac Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler antidepresan kullaniyorum ancak normal hayatta bir sıkıntım yok psikolojim falan bozuk değil. Niye kullaniyorsun dersen bu ilaclar kendini iyi hissettigin an birakamiyorsun 1 yila yakin kullanman gerekiyor doktor esliginde kullaniyorum zaten. Simdi benim sorum askere gittigimde raporumu gostersem durumumu anlatsam beni yinede rdm yaparlar mi? O boluge dusmek ve geri hizmette yer almaktan cok korkuyorum. Yoksa ilaclari bir yere saklayip (selpakin içine vs) durumu idare etmeye mi calisayim her sabah 1 tane alıyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerlikte Ilac Kullanımı

Askeri hizmet, önemli düzeyde stres ve zorluklarla ilişkili olabilir. Bu nedenle askerler, psikolojik sıkıntıları yönetmek için bazen ilaçlara başvururlar.

Ilac Kullanımı Türleri

Askerler tarafından kullanılan ilaçlar arasında antidepresanlar, anksiyete gidericiler ve uyku ilaçları yer alır. Antidepresanlar, depresyon ve anksiyete belirtilerini iyileştirmek için kullanılırken, anksiyete gidericiler anksiyeteyi azaltmaya yardımcı olur. Uyku ilaçları ise uykuyu düzenlemeye yönelik olarak kullanılır.

Askerlikte Antidepresan Kullanımı

Askerlikte antidepresan kullanımı, savaş sonrası travma veya yoğun stres durumları gibi zorlu koşullarda ruh sağlığı sorunlarını yönetmek için yapılabilir. Antidepresanlar, askerlerin duygusal sıkıntılarıyla başa çıkmasına ve görevlerini yerine getirmeye devam etmesine yardımcı olabilir.

Bedelli Askerlik ve İlaç Kullanımı

Bedelli askerlik yapanların da ilaç kullanımıyla ilgili endişeleri olabilir. Bedelli askerlik hizmetine başlamadan önce kullanılan ilaçları yetkililere beyan etmek gerekir. İlaç kullanımı, bedelli askerlik hizmetini etkileyebilir ve sağlık sorunlarına neden olabilir.

Antidepresan Kullanımı ve Askerlik

Antidepresan kullanan bireyler, askerlik hizmetine uygun olup olmadıklarını merak edebilirler. Antidepresan kullanımı, kişinin askerlik hizmetine uygunluğunu etkilemeyebilir. Ancak, sağlık durumunuz ve ilaç kullanım geçmişiniz hakkında doktorunuza ve askerlik başvuru sürecinizdeki yetkililere detaylı bilgi vermelisiniz.

Sonuç

Askerlikte ilaç kullanımı, ruh sağlığı sorunlarını yönetmek ve askerlerin görevlerini yerine getirmeye devam etmelerine yardımcı olmak için yapılabilir. Antidepresanlar, anksiyete gidericiler ve uyku ilaçları, askerler tarafından kullanılan yaygın ilaç türleridir. İlaç kullanımı hakkında endişeleriniz varsa, bir sağlık uzmanına veya askerlik başvuru sürecinizdeki yetkililere başvurunuz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilaçlarını revircine verirsin o sana hergün verir.

merak etme psikolojik bir rahatsızlık vermediğin sürece bölük komutanın rdm ye sevk ettirmez seni. sana gelene kadar hapçısı, tinercisi, kovacısı olacak zaten bölükte.
    valla rdm diye bir bölük duymadım. varsa eğer kışlanın yarısını koymaları lazım. saklamana gerek yok zaten dolaplar kitlenmez. salağın teki intihar etmek için alır senin ilaçlarnı sonra başına iş alırsın. revircine teslim et.

askerde sivilde yaptığın işin önemine ve öğrenim hayatının göre görevlendirirsin.
  • rom11 kullanıcısına yanıt
    Hocam başta gizli sokmam gerekiyor ama degil mi?? Sonra revirciyi bulup vermem gerekecek galiba. Aramada bulurlarsa alirlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de düzenli olarak paroksetin kullanıyorum.Ağustosta gidecem nasip olursa.Bu konuyu merak ediyordum.Net bilgi alabilirsek güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Hocam başta gizli sokmam gerekiyor ama degil mi?? Sonra revirciyi bulup vermem gerekecek galiba. Aramada bulurlarsa alirlar

Gizli saklı birşey yapman gerekmiyor , girişte ilaçlarını teslim edeceksin , durumun ciddiyetini anlat ve raporlarını göster , sıkıntı olmaz...
  • gizli sokmana gerek yok dostum çantana koyacaksın.. aramada alsalar bile bölük veya takım komutanına söylersin oda seni revirciye yolar..
    revircide gider alır ilaçlarını.
    genelde cep telefonlarına filan bakılır aramada. askerlerin ilaçlara çok takaacağını sanmıyorum.

bu arada ilaçların bitmeye yakın revircine söylersin ilaçlarım bitiyor diye. bölük komutanının izniyle rdm ye sevk ettirir oradaki askeri doktor seninle bir görüşür duruma göre çevredeki hastaneye sevk ettirir.

bir süre revircilik yaptım. süre. böyle işliyodu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerde ilaç mevzusu
    7 yıl önce açıldı
    Astım ve askerlik
    2 yıl önce açıldı
    Askerde ilaç
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.