Şimdi Ara

Askerlikten Muafiyet Aldım! [2019 Yılı Devlet Hastaneleri] Süreci Anlatıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
6.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hepinize iyi forumlar arkadaşlar.Bu hafta itibari ile askerlikten muaf oldum.Bununla alakalı yaşadığım süreci sizlere aktarmak istiyorum.Belki bazı arkadaşların kafasındaki soru işaretleri giderilir diye.
    Yazıya geçmeden önce sizlerden ricam var.Ben doktor olmadığım için şu hastalığım var muaf olurmuyum yada vb sorular ile gelmeyin yardımcı olamam sizlere.Şimdi sürece geçelim.

.İlk önce askere gitmeye karar verdikten sonra E Devletten ASAL yoklama başvurumu yaptım ve kişisel bilgilerimle alakalı olan formu doldurdum.Formu doldururken askerliğine mani olacağını düşündüğünüz herhangi bir hastalığınız var ise E Devletteki forma bunu yazıyorsunuz.

.Form doldurma işlemi bittikten sonra Aile Hekiminize E Devletten aldığınız çıktı kağıdı ile gidiyorsunuz.

.Aile hekiminize gittiğinizde ..... hastalığınızın olduğunuzu belirtip Tam Teşeküllü Devlet Hastanesine sevk edilmek istediğinizi belirtiyorsunuz.(Saçma sapan şeylerden yüzünden sevk almak istediğinizi söylemeyin sevk vermez aile hekimi.Gerçekten ciddi rahatsızlığı olan arkadaşlar bu süreci iyi okusun.)

.Şimdi Sevk olduğunuz devlet hastanesinde aile hekiminizin verdiği sevk kağıdı ile sağlık kuruluna gidiyorsunuz ve hastalığınız ile alakalı olarak size ..... bölümü doktorundan muayane sırası veriliyor.

.Doktorunuzun yanına girdiniz ve doktorunuza rahatsızlığınızı söyledikten sonra doktorunuz sizden hastalığınızla alakalı olarak artık herneyse çeşitli tahliller yada radyoloji görüntüleri isteyecektir.(Eğer istediği tahlilleri o hastane yapamıyor ise başka hastaneye sevk edip orada tahlil yapılıp aynı doktorunuza geri geleceksiniz.)

.Gerekli tahliller yapıldıktan sonra tekrar aynı doktorunuza gelip sonuçlarınızı gösteriyorsunuz.

.Asıl dananın kuyruğunun koptuğu noktaya geliyoruz arkadaşlar...

.Doktorunuz getirdiğiniz sonuçları değerlendirmeye alıyor.Bir yandan da masasının üzerindekihttps://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.20158136.pdf linkini atmış olduğum asker alma kanunu ile alakalı sağlık yönetmeliğine bakıyor ve size askerliğe elverişli olup olmadığınız ile alakalı sonucu söylüyor.(Buradan sonrasını dikkatli okuyun.)

.Eğer doktorunuz askerliğe elverişli olduğunuzu düşündü ise önündeki kağıda [A]Maddesine uygundur diye bir not düşer.[A]Maddesi demek Savaşta ve Barışta Askerliğe uygundur demek.Ve aldığınız Elverişli raporu ile beraber askerlik şubesine gidip raporu ibraz ediyorsunuz.
    Bu kararın yanlış olduğunu düşünüyorsanız ise askerlik şubesine hakkımda verilen sağlık durumu kararına itiraz ediyorum diyerek başka hastaneye sevk oluyorsunuz ve aynı işlemleri tekrar yapıyorsunuz.

. [C]Maddesi kararı verir ise ''GEÇİCİ OLARAK ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR'' diyip 1 sene yada 2 sene erteleme verip tekrar aynı işlemleri 1 yada 2 sene sonra yapmanızı isteyecektir.Genelde kilo problemi olan arkadaşlar için bu karar veriliyor.

.Eğer doktorunuz askerliğe elverişsiz olduğunuzu düşündü ise önündeki kağıda [B]Maddesine uygundur diye bir not düşer.[B]Maddesi demek Barışta Muaf Savaşta ise Askerliğe Elverişlidir anlamına geliyor ve sizi sağlık kuruluna sevk ediyor.Yani doktor [B] yazdı hadi git bitti işin olmuyor.[B] maddesine uygun olan vatandaş sonra sağlık kuruluna giriyor.

.[B] Maddesine uygun olan arkadaşlar sağlık kuruluna yönlendiriliyor ve sağlık kurulu size bir tarih veriyor veyahut ta iletişim numarası isteyip sizi arayıp bir tarih verecektir.

.Sağlık kuruluna gireceğiniz gün geldi çattı ise endişelenmeyin ve problem yapmayın.Sağlık kurullarında genelde doktorunuzun kararına uyarlar.Sağlık kurulu başkanı doktorunuzun onayı olup olmadığını sorar ve 1 dakika bilemediniz 2 dakika içinde çıkarsınız.Ve iki saat içinde muaf olduğunuza dair sağlık kurulundaki doktorların imzalarının olduğu kağıdı almış olursunuz.

.Sağlık kurulundan gelen imzalı kağıdı aldıktan sonra askerlik şubenize gidersiniz ve hastanenin sizin hakkınızda vermiş olduğu karar kağıdını verirsiniz.

.Askerlik şubeside gerekli kontrolleri yapar ve önce Askerlik Şube başkanına daha sonrada oradaki Rütbeli komutan yada askere yönlendirir ve onların imzalarını ister.Tekrar imzalar tamamlanınca görevli memura kağıdı verdikten sonra size Muaf olduğunuza dair olan belgenin bir kopyasını verirler ve evraklarınızı Ankara ya gönderirler.

.E Devlette Askerlik durumunuzla alakalı sorgulama yaparsanız süreç yeni tamamlandığı için sorgulama ekranında '' ONAY BEKLEME AS. ELV. DEĞİLDİR''''AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜ ASKERLİKTEN MUAF TUTULMUŞTUR.'' yazar.Endişelenmeyin evraklarınızın Ankarada onaylanması 6aya kadar sürebilir.Daha sonradaki ''ONAY kısmı '' kalkacaktır.Çok aksi bir durum olmadığı halde Ankara evraklarınızı onaylar.Eğer onaylamaz ise sizden tekrar bazı testleri isteyecektir.Ama çok nadir olan bir durum.Doktorun yorumunun yanlış olduğunu düşünürlerse böyle olur.

.E Devletten aldığınız kağıt ile iş başvurusu yapabilirsiniz vb şeyler için sıkıntı yaşamazsınız.

Not:Arkadaşlar bu bilgilendirme hastalığı olan arkadaşların yaşayacakları süreç ile alakalı yardımcı olmak maksadı ile yazılmıştır.
    Lütfen çok ''KIL'' ''TÜY'' hastalığı olan eften püften sebeplerle askerlikten kaçmak isteyen arkadaşlar boşuna uğraşmasın muafiyet alamazlar.
    Devleti kandırmaya çalışmayalım.

Hastalığınızın durumuna göre Sağlık Kurulu yada Doktorunuz ''ASKERLİĞE ELVERİŞLİDİR''Spor yapamaz nöbet tutamaz vb bir kararda verebilir bilginiz olsun.

Doktor olmadığım için hastalığınızı yorumlayamam bununla alakalı soru gelirse yardımcı olamam.
    Başka soruları olan arkadaşlar varsa seve seve yanıt vermeye çalışırım.

Sağlıklı günler diliyorum hepinize...

• Bügün ben sağlık kuruluna gittim doktor benim şikayetlerim dışında kafasında kurduğu şikayetleri yapıştırmış rapora bende uyku problemi var bende uykusuz olduğum için hiç raporu okumadım dedim heralde söylediklerimi yazmıştır diye ama yarım yamalak cümle hatalı bir rapor var elimde buna nasıl itiraz edebilirim babam okudunda bunu yazan doktor değil internetten mi çıkardın dedi bana adam bile inanmadı bana bunu doktorun yazdına

- 23 yaşında kendisiyle yapılan görüşmede yaklaşık 3 aydır olan bulantı kusma huzursuzluk keyifsilik gibi şikayetleri varmış olanzapin 5 mg kullanıyormuş 2 hafta önce fluoksetin 20 mg ve hyosin n-butil bromür+medazepam eklenmiş hali hazırda tedaviye devam ediyor tedaviden kısmı fayda görmüş tedaviyle kontrol altına alınmış madde: 16/A/F.2 anksiyete bozukluğu tanımlanmamış askerliğe elverişlidir. - ( raporda yazılanların aynısıdır bu kısım )

1. bulantım kusmam olsa dahiliye giderim psikiyatride ne işim var benim bu rahatsızlığımın sebebini daha önce gördüğüm tedavide bipolar bozukluk denildi iyi yönlerim kötü yönlerimde oldu gün içinde bunları söylememe rağmen bunu yazdı sağlık kuruluna gittimde doktor hiç bakmadan kaşe mühür yaptı hiç sormadı habersiz fotorafımı bile çekmiş
    askerden kaçma gibi bir derdim yok sadece askerdeyken tedavimi aksatmak istemiyorum ve kendimden emin olupdada gitmiyorum korkarak ve hüzünlenerek gidiyorum , bu sene 12.sınıfım aksam lisesinde ve ünv sınavına kpss giremicem yeni yasadan dolayı ve ataklarım artı bu konuda..

• omgec041 O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.Doktor sizi A Maddesine uygun görmüş ve direk elverişli verip geçmiş anladığım kadarıyla.
    Doktordan aldığınız rapor ile askeriyeye gideceksiniz.
    Orada hakkımda verilen sağlık raporuna itiraz ediyorum diyerek başka hastaneye sevk isteyeceksiniz.Daha sonra aynı işlemler tekrar başlayacak.
  • Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Rica ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutcuodunguneri

Rica ederim.
    1 sorum daha olucak aile hekiminemi gidicem yoksa başka hastaneye direk gidebiliyormuyum
  • Faydalı bir yazı olmuş. Çift taraflı bel fıtığım ve bir de panik atak sıkıntım var. Önümüzdeki Ağustos ayı için başvurmayı düşünüyorum bakalım bana ne diyecekler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İtiraz sürecinde askeriye hastaneye sevk eder

• XanthiN kullanıcısına yanıt
    Şimdiden başvur bence işlemler çok uzun sürüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutcuodunguneri

İtiraz sürecinde askeriye hastaneye sevk eder
    Askeri hastaneler kapandı diye duymuştum , zaten bulunduğum ilçede yok diye biliyorum
    Askeri hastane değil
    Askeriye,hastaneye sevk ederiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.