Şimdi Ara

Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
13
Favori
22.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Paister P kullanıcısına yanıt

Hocam naptınız geldi mi cihaz nasıl yorumlarınız merak ettim?

• Curimo kullanıcısına yanıt
    Evet geldi 1 hafta oldu hala deniyorum şimdilik çok beğendim sorularınız olursa bir tüketici gözüyle cevaplarım. Şimdilik gözüme çarpan ölü piksel leke vs. hiç bir sıkıntı yok gelen panel kusursuz olabilir. Scanlines gibi problemlerden korkuyordum her renkte baktım ve monitörün dibine girdim ama yine göremedim. Parlaklık bakımından başta garip ve soluk geldi ama daha sonra çok güzel ve parlak gelmeye başladı muhtemelen ips panelden va panele ilk defa geçtiğim için olabilir özellikle karanlık oda da days gone oynarken siyahlar asla ışık sızdırmıyor. Local dimming gerçekten olağanüstü. Oyunlarda koyu renk olan menü de mouse imlecinin etrafında ve siyah yükleme ekranlarının dışında hiç blooming görmedim. Gördüysem de farkedememişimdir çünkü sadece yıldızların etrafında dikkatli bakarsan az bir şey görülüyor ve rahatsız etmiyor. Şahsen bu panelin bile parlaklığı yeri geldiğinde az geldiği için iyi ki oled almamışım. Oledlerin hiç parlak olmayan true black hdr 400 ekranlarından çok daha parlak ve siyahlar olede gerçekten çok yakın. Eğer hatasız panel bulabilirseniz uzun yıllar götürür diye düşünüyorum. G8 almadığım için biraz pişmanım ama 25 bin verdiğim panelde scanlines olsaydı çok üzülürdüm o yüzden doğru karar aldığımı düşünüyorum. Ayrıca panele yakından bakınca anti glare kaplamayı görebiliyorum bu kaplama g8 modelinde daha agresif olduğundan görüntüyü görüntüyü daha da bozacağını düşünüyorum ama denemediğim için yorum yapmak istemem.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Aynı kabusu ben de yaşıyorum. Adam gibi içime sinen bir monitör yok.

Çıka çıka MSI Summit MS321UP 32" IPS'e kadar çıktım. 16500 TL'ye IPS monitör alıyoruz. O fiyata dediğiniz gibi OLED televizyonlar var.

Aklım almıyor bu monitörü bu kadar pahalı yapan ne diye.

Asusun girşimsi 4K Pro art'o PA279CV 12000 TL

Giriş seviyesi VP2756 -4K 13000 TL

Ben bu monitör işinden çıkamadım. En sonra gidip Matewiew GT 34 alacağım. Evet süper renkleri olan, olağanüstü bir panel mi tartışılır ama 21:9 34" görece yüksek çözünürlüklü ve 9500 TL'ye bulunabilen bir ürün.

Şuan AOC 24G2U kullanıyorum. Davinci Resolvei yazılım, yayıncılık, yazılım işleri için ikinci bir monitör arıyorum. 1080P monitörde çeşitli senaryolarda yazı okumak zor olduğu ve uzun vadeli bir ürün almak istediğimden ötürü 4K monitörlere bakıyordum. 21:9 monitörler konusunda ne kadar doğru bir tercih diye tereddüt ettim.

15000 civarlarına çıkasam yok. 10 bin TL altında tavsiyeniz var mı veya bana bu durumda ne tavsiye edersiniz?

Kafamda 6000 - 7000 TL civarlına 4K 27-32 IPS monitör alma fikri de düştü ancak doğru ürüne bir türlü karar veremedim.

• Merhaba,

Bu ay başında ilk önce LG UltraFine Ergo 32UN88A-W aldım ama 32 inch çok büyük geldiği ve yüksek oranda IPS glow sorunu olduğu için iade ettim. Ardından Dell U2720Q'da karar kıldım ve bu ürünü aldım ama onda da IPS glow ve ışık sorunu olduğu için iade etmek zorunda kaldım fakat bu sefer bu monitör'ü LG'e oranla daha çok sevdim. İkinci bir şans vererek hafta başında tekrardan aynı üründen sipariş verdim ama bu sefer ekranın her yerinde IPS glow sorunu olduğu için tekrardan iade ettim. Her iki monitör de 13-14K civarında. Daha yükseğine çıkılırsa OLED TV alınır, denildiği gibi ki o da benim için çok büyük olur.

Öneriniz varsa rica edeceğim. Oyun oynamam, sadece günlük işler ve film izlemek için kullanıyorum. Monitörümde ışık süzmesi olacaksa çok daha düşük bir fiyata monitör almayı tercih ederim.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 28 Eylül 2022; 17:23:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.itopya.com
    Alienware 34" AW3423DW 175Hz 0.1ms HDMI DP USB 3.2 HDR Quantum Dot OLED G-Sync QHD Curved Gaming Monitör | ITOPYA
    https://www.itopya.com/alienware-34-aw3423dw-175hz-01ms-hdmi-dp-usb-32-hdr-quantum-dot-oled-g-sync-qhd-curved-gaming-mon_u20124#bYorum

27,489 TL'den stoklara giriş yapmış. Aw3423dwf'yi bekleyelim desek kur muhabbeti derken o da gelene kadar 27k ya dayanacak muhtemelen.

• Paister P kullanıcısına yanıt

hocam Dell aw4323dw'nin de parlaklık seviyesi 1000cd/m2 samsung g8 sg32bg85'inde parlaklık seviyesi 1000cd/m2 olarak geçiyor. oled'in parlaklığı neden daha kotu o kısmı anlamadım. bilgim olmadığı için soruyorum. ben de araştırma sürecindeyim

• Oled parlaklık konusunda QD- OLED ile bu belli oranda iyileştirilmiş, bundan biraz daha düşük parlaklık w-oledde var deniliyor.

• zamandayolculuketmişadam Z kullanıcısına yanıt
    Hardware unboxed isimli youtube kanalı hepsinin parlaklığını karşılaştırmış, en düşük oledlerde en yüksek neo g7 ve g8de. Ama g8 önermiyorum çok sorunlu bir cihaz bence g7 alın zaten 240 hz counter strike ve valorant gibi oyunlar hariç 4090 bile alsanız AAA oyunlarda kullanamazsınız. Call of duty yeni oyununda bile 3090 ti 80 fps civarında alıyor. Yeni kartlarla bu rakam 150yi geçmez zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 28 Eylül 2022; 18:32:1 >
  • zamandayolculuketmişadam Z kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=gw7f6d7iFgI&feature=youtu.be

• digital trends
    Cooler Master launching pair of quantum dot gaming monitors | Digital Trends
    https://www.digitaltrends.com/computing/cooler-master-launches-pair-of-quantum-dot-gaming-monitors/

• youtube
    The Next Playground: Reframed- MSI Product Launch Event 2022 will bring you a series of next-gen products, including desktops, monitors, All in One PCs, moth...
    https://m.youtube.com/watch?t=1257&v=q3N87gxQl3Y&feature=youtu.be

• arda505 kullanıcısına yanıt

Yine HDMI 2.1 koymamışlar gel de buradan yak. Bunun farkı G-sync modülü yok, bu yüzden fan ve sorunları da olmayacaktır. Ama G-sync uyumu konusu nasıldır merak içerisindeyim. Yani bunu bari 38 inç yapsalardı ya da 32 4K QD-OLED ne zaman gelir acaba...

Deveye sormuşlar, boynun neden eğri diye. Deve demiş, nerem doğru ki... :)

Yıllarca izlenimim sonucunda vardığım kanı, tüm bunları insanları gıcık etmek için yapıyorlar, evet evet sinirden gıcık etmek için. :D

Fantastik ürünler elbet olmalı lakin öncelik standartların geliştirilmesi olmalıydı. Bunlar tam tersini, önce fantastik ürünü yapıyorlar. Sonra tutarsa alt kademeye kadar bazen indiriyorlar bazen indirmiyorlar.

Halen düzgün, 27 inç 1152 mini ledli 2k monitör yok. Oled olarak 2k, 27 inç yaptılar lakin 60hz. 175hzlik oled yaptılar ama 2k-4k arasında bir yerde ve 34 inç yaptılar.

Halen biride çıkıp şunu diyip yapamıyor: en çok kişiye hitap eden monitör boyutu nedir? 27 inç.

mevcut sistemlerde en çok şikayet alan sorunlar nedir? ıps glow, va yavaşlığı ve black smering, blb vs çözümü nedir oled. oledin eksiği nedir? ışık şiddeti düşük kalıyor. çözümü nedir qd oledler. o zaman biz 27 inç qd oled yapalım, standart ideal hız olan 165hz yapıp düz kasada verelim bakalım nasıl olur, diyemiyorlar. :) Bu hamle geldiği an o çekere batırılmış bozanmış tüm ıps, va top modelelr çöp olacaktır. piyasaya egemen olacaktır. Olay basit:

24 inç full hd, qd-oled 240hz

27 inç 2k, qd-oled 165 hz

32 inç 4k, qd-oled 165hz

3 klasmanda kaliteli malzemeli çıkarılan bu ürünler piyasanın altından girer üstünden çıkar. port olarak sadece dp 1.4 ile hdmı 2.1 koyup usbler vs iptal edecekler. hoparlör olmayacak. düz ekran olacak. bu gibi şekillerle fiyatı düşürecekler. en başta bunu neden yapmıyorlar, yapmadı diye yıllarca kendime sordum.olay ucuz olmasını sağlamak değil, zaten halihazırdakiler yeterince pahallı. olay sadece ucuza maal edip pahallıya satmak. kar oranını düşürmemek, sürümden kazanmak değilde tekli satıştan malı götürmek. görünün o ki buda kolay kolay bozulmayacak.:) o yüzden her şeyi dengeli bir ürün çıkartmıyorlar. kim bilir farklı amaçlar için farklı monitörler alsın diye umutlanıyorlarda olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 29 Eylül 2022; 15:14:36 >

hocam aslında 34 inch monitörlerde içerik tüketimi çok daha keyifli. filmler zaten 21:9 oluyor. 16:9 monitörlerdeki üstte ve altta siyah bar oluşma durumu olmuyor. FPS oyunlari hariç bütün oyunlarda özellikle simülasyon oyunlarında tüketim çok daha keyifli oluyor. üstelik çok geniş bir çalışma alanımız oluyor. ekranı ikiye bölüp kullanmak, tek monitörü iki monitöre olarak kullanabilmek büyük avantaj. şu an elimde bir adet 27" bir adet 34" var işlerimin yüzde 85'ini 34 olanla görüyorum. 32" kullanmayı denedim fakat bana çok hitap etmedi. zaten çok karemsi bir yapisi var bence. masada bir garip duruyor. tabii bunları tamami şahsi fikrim.

• abrahaman kullanıcısına yanıt

Ben de tam tersini düşünüyorum. Bir süre 34 inç kullandım. YouTube halen daha desteklemiyor 21:9 formatını ve yanlarda bar ile izliyorsunuz. Halen daha hatrı sayılır sayıda oyun da desteklemiyor. Destekleyenlerde de menüler 16:9 oluyor falan saçma sapan şeylerle karşılaşabiliyorsunuz. Atıyorum Word dosyası açıyorsunuz tüm içerik ekranın ortasında 24 inç bir monitör kullanır gibi oluyor ve görülebilir alan çok dar oluyor, o fazladan yükseklik ihtiyacını hissediyorsunuz orada mesela. 21:9 bence en iyi 38 inç ekranlarda. 34 bana göre çok küçük düşey piksel sayısı bakımından.

• 19600tl

1060 dolar, böyle bir fiyat hiçbir yerde yok. kur muhabbetiyle modülsuz versiyonu bile bu fiyata bulamayabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.