< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 30 Eylül 2022; 11:33:20 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın (12. sayfa)
-
-
ben de merak ediyorum. eve geçince sipariş ediyorum. en kötü 14 günlük cayma hakkını kullanırız. onu kaldirmadilar galiba. Amazon olsaydı düşünmeden sipariş ederdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrahaman -- 30 Eylül 2022; 11:35:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eyvah eyvah cidden kaçmaz fiyat bence de, valla monitör almak isteyen değerlendirsin derim.
-
-
O kadar indirim yaptık kargoyu da ödeyiverin mi dediler ne dediler
Hayırlı olsun, umarım memnun kalırsınız, lütfen bize yorumlarınızı aktarın merakla bekliyor olacağız.
-
tabii hocam. aylardır bu konuda beraber isyan içindeyiz. izlenimlerimi kesinlikle paylaşırim :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
27" ya da 32", 240 hz ya da üstü bir monitör arıyordum. Acaba ben de mi Alienware'ın AW3423DW modeline yönelsem?
Nvidia 3090 kullanıyorum.
-
hocam şu an en azından türkiye'de aw3423dw'ye rakip olabilecek 27" bir monitör yok diye biliyorum ama 32" olarak Samsung Odyssey Neo G8 ve Samsung Odyssey Neo G7'ler var. Yer yer samsung modelleri yer yer dell'in üstün olduğu noktalar var. rtings'te de zaten 3 monitörün detaylı incelemesi var. dell'e alternatif olarak alabilecğeniz montiörler şu an bunlar fakat itopya'daki geçici indirim nedeniyle arada g7 ile 5200 tl, g8 ile de 6300 tl civari bir fark oluştu. fiyat farkı burada önemli olan birinci husus.bir diğer önemli husus da 16:9 ile 21:9 arasında seçim yapmak çünkü bu tüm senaryoyu değiştiriyor 21:9 bir monitör kullanmak istemeyen bir insan aradaki farka bakmadan samsung'lara yönelecektir zaten.
ek olarak dell 3440*1440 çözünürlüğe sahip olduğu için ekran kartınızı 4k bir monitöre göre daha az yoracaktır. tabii burada da bir diğer açıdan bakarsak çözünürlükten feragat ediyorsunuz. en güçlü gpu'ya sahip olup çözünürlükten feragat etmek ne kadar makul bir seçim olduğu kişiye göre değişir ama bunun getireceği bir diğer artı da gpu'dan alacağınız yüksek performansın ömrü biraz daha uzayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrahaman -- 30 Eylül 2022; 16:6:1 >
-
Beni tanımıyor olmanıza rağmen aklımdaki sorulara cevap sunduğunuz için teşekkürler.
4K monitör kullanmıyorum, 1440p'deyim, Dell'in kendi klasmanında güzel bir modelini, S2721DGFA modelini kullanıyorum. 165 hz. Monitörden genel olarak memnunum, yani öyle monitörden çok da anlayan biri sayılmam ve bana yeterli geliyor. Benim için önemli olan ekran yenileme hızıydı, 240 hz ve üzeri isteme sebebim multi FPS oyunlar. 1440p'de oynadığım oyunlarda 300-550 FPS alıyorum, 1080p'de görüntü çamur gibi geliyor, 4K'yı da multi FPS oyunlar sebebiyle gereksiz görüyorum. 1080p'nin sağladığı 300/360/390 hz değerlerindense 1440p'de 240-280 hz daha cazip geliyor. Konulu oyunlar oynasam ya da günlük kullanımım fazla olsa 4K'ya geçerdim.
Demem o ki, üzerine konuştuğumuz monitörün çözünürlüğü benim için dört dörtlük. 27" üzeri bir monitör daha önce hiç kullanmadım. Aslında Samsung Odyssey G7 32" 240 hz düşünüyordum.
Hazırcılık olarak yorumlanabilir, elimden geldiğince konuyu takip ediyorum ama ya aklımdan çıkmış ya da görmedim. Yukarıda belirttiğim kullanım alışkanlığına ilişkin verdiğim bilgiler ışığında, siz(ler)ce bu monitör benim için isabetli olur mu? Monitörün fiyatı benim için yüksek değil. Ancak kullanmayacağım bir özelliğe ya da ürüne de para vermek istemiyorum, elimden geldiğince bilinçli tüketici olmaya çalışıyorum.
Teşekkürler.
-
hocam samsung için ekstra şunu da ekleyeyim: 240 hz olan monitörde kronik problemler olduğu söyleniyor. bu da aklınızda bulunsun.
hocam ben fps oyuncusu değilim. o yüzden siz daha iyi bilirsiniz 27" ve üzeri monitörlerde ekrana hakimiyet oranı düştüğü için monitörün büyüklüğü her türlü bir dezavantaj getiriyor ama bu işe aşırı profesyonel taraftan değil de eğlence/basit hobi olarak bakıyorsanız 32"'te 34"'te iş görebilir fakat fps oyunları için 32" mi 34" mi denirse açıkçası bu ikisi arasında ben 34"'ten yana seçimimi kullanırım çünkü 34" ile beraber ekran sağdan soldan uzuyor ve bu size sağdan soldan daha fazla bir bakış açısı sunuyor. yani rakibinize göre daha fazla alan görmüş oluyorsunuz. hatta bu yüzden bazı rekabetçi fps oyunlarının 21 9 desteği olmayabiliyor. tabii bu bir avantaj ama ekran boyutu 27" monitöre nazaran baya bir büyüdüğü için ekrana hakimiyet kurmak daha zorlu bir hale geliyor bu da bir dezavantajı ki bu dezavantaj getirdiği avantajın yanında daha büyük bir problem ki hiçbir profesyonel oyuncu bu tür monitörleri tercih etmiyor. hatta birçoğu 24" kullanıyor diye biliyorum ki zaten ekrana yapışarak oynadıkları için büyük bir monitöre de hakimiyet kurabilmek adına uzakta oturmanız gerektiğinden dolayı bu da bir diğer tercih etmeme sebepleridir muhtemelen.
ben kısa bir süre -3 ay kadar- 32" monitör kullandım fakat 32" kullanmak yerine 27" kullanırım daha iyi dedim. yani ekran büyüyor ama bir garip büyüyor. ultrawide bir monitörde bu denge daha iyi bence. ekran sağdan ve soldan uzadığı ve yukarıdan ve aşağıdan bir yükselme olmadığı için 80-85 cm bir masada (ki 32 veya 34" bir monitör düşünüyorsanız masanızın eni en az 80cm olmalı bence) 34" ultrawide bir monitöre hakimiyet kurmak 32" bir monitöre hakimiyet kurmaya göre daha kolay. tabii bunlar kendi şahsi deneyimlerim. herkesin alışkanlıkları, beklentileri farklı. o yüzden sadece deneyimlerimi aktarabiliyorum. bu konuda kesin olarak bir hüküm vermek mümkün değil.
yani 34"'in yanında getirdiği problemlerden biri mesela youtube'deki videoların çoğu 16 9 çekildiği için siz 21 9 bir monitörde videoları sağdan soldan siyah bar çıkmış şekilde izlersiniz ama mesela filmler 21 9 çekildiği için 16 9 monitörlerde film izlerken yukarıda ve aşağıda çıkan siyah barlar olmayacak filmi tam ekran izleyeceksiniz. bir diğer husus 21 9 monitörler 16 9 monitörlere göre, görece daha marjinal oldukları için bazı oyunlarda uyum problemleri hala var. güncel oyunlarda bu sorunlar büyük oranda çözüme kavuştu gibi ama tabii 16 9 montörler demirbaş oldukları için onlarda olmayan bazı sorunlarla karşılaşmak mümkün.
sözün özü bir şeylerden feragat ediyorsunuz karşılığında farklı şeyler alıyorsunuz. siz yukarıda yazdıklarıma göre kendi kullanım senaryonuza uygun monitörü tercih edersiniz.
rica ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrahaman -- 30 Eylül 2022; 17:9:12 >
-
27" boyutunda olduktan sonra 2160p veya 1440p olmuş fark etmiyor. 32" 1440p biraz sorunlu gözükebilir.
Elimde lg gn950b (4k) , g9 neo (2k), samsung chg90(1080) ve XG270QC (2k) var oyun açıp yan yana bile koysam öyle netlikte uzakta duran çizgilerde vs adam gibi bir fark göremiyorum. (görüntü hepsinde 4k render ediliyor kopyalanıyor)
Fark ettirecek tek nokta hdr kapasitesi, vrr aralığı, local dimming zone sayısı vs bence. Renkler filanda "belki" oled hariç ips olmuş va olmuş hiç farketmiyor bile yan yana koyup uzun uzun bakarak karşılaştırma yapmadıktan sonra.
Haliyle 27" için en azından bunlara bakmak gerekiyor. Çözünürlük değil.
Özellikle vrr aralığından hiç bahsedilmez ve rtings'de bile adam gibi bir test yok bununla ilgili. Ayrıca cru ile kaç hz'e kadar aralık genişletilebiliyor? Bunlara bakan hiç yok.
Ben şahsen nvidia pendulum demo kullanıyorum. Hepinize öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 30 Eylül 2022; 18:33:39 >
-
Multi FPS harici diğer kullanımlarda monitör farkını çok hissedebilen hassas gözlere sahip değilim. Multimedya amaçlı kullanım ve hikâyeli oyunlarda monitörün çok başarılı olduğunu düşünsem de benim için monitöre vereceğim para, multi FPS oyunlarda bana sağlayacağı avantaj/olanak için olmalı.
Evet 24" rekabetçi oynayan ya da bu işi yapıp da para kazanan oyuncular için daha uygun. Hatta 1080p ve 360 hz ya da üstü bir monitör bu kullanım için daha isabetli olur. Ancak benim için her şeyden ödün verip de geçmeye değer bir monitör türü değil, çünkü yalnızca elde edebileceğim artıları almak istiyorum ve kullanımımın yalnızca %60 kadarını multi FPS oluşturuyor.
Şu aşamada beklentilerime uymadığı için bu monitörü almayı erteliyorum. Yarın bir gün bu monitörü bu fiyattan bulabilir miyim, bilemiyorum hatta sanmıyorum. Ancak belki multi FPS'lerden elimi eteğimi çekersem yine bu monitör ile ilgilenmek istiyorum. Zaten yaşım sebebiyle refleksler nanay :)
-
Monitörün büyüklüğü multifps oyunlarda dezavantaj oluyor mu gerçekten merak ediyorum. Tabi bu 49 inç gibi boyutlarda zaten açık, lakin 32-34 inçlerde acaba ön yargı mı kuruyoruz yoksa gerçekten dezavantaj mı asıl soru bu. Çoğumuz zaten multifps olarak amatör veya orta düzeyde oynuyoruz. şimdi bir csgo oyuncusu gidipte bu monitöre para vermez, ona hitap etmiyor. Yine sadece pubg oynayan, battfield, callof duty vs oynayanda vermez. Bu tip oyuncular genelde online ağırlı ve hız ve reflekse yönelik oynyuorlardır. Bu ürün bizim burada dikkatimizi çektiyse, ozaman biz bu klasmanda pek değiliz gibime geliyor. :) Bende pubg oynuyorum. 19-24-27 monitörde oynadım. Başlarda biraz adapte sorunu yaşadım ama sonradan hiçbir problem görmedim. Hatta ekran büyüyünce uzaktaki adamları görmem, savaş alanına hakim olmam dahada arttı bir şekilde. İşte 32-34 inç hiç kullanmamdım, acaba bunda nasıldır onu merak ediyorum. Yukarıda bir arkadaş 34 inçte yanlardan savaş alanının görüş kısmı artıyor demiş, doğrudur aynı açıdan baktığımızda yanlardan daha küçük monitöre oranla gördüğümüz nesne sayısı arıyor.bir fotoda bunun örneğini görmüştüm.buda bizde avantaj olarak dönecektir mantıken. şöyle 34de multi fps oyuncusu gelsede bizi aydınlatsa.
-
Ben ranked'ta rekabeti önemsiyorsam, top rank'lere oynuyorsam ve sadece multi FPS oyunları oynuyorsam 24" 1080p 360 hz alır geçerdim. Görüntünün güzel olması önemli değil, ekranın büyük olması önemli değil, renklerin doğru olması önemli değil. Tek önemli olan rakibi erken fark edip, mouse'u rakibin üzerine erken getirip öldürmek.
Benim kullanımım için 27" ideal. 32" ya da 34" kullanmadım, 27" ekrana hâkim olabiliyorum. Daha büyük ekranlar için uzaktan bakmak gerek. Hiçbir multi FPS oyununda 27" üstü monitör kullanan profesyonel oyuncu görmedim. %90'ından fazlası da 24" kullanıyordur.
Edit: Bu arada söz konusu monitör 27500 lira olmuş. Alana hayırlı uğurlu olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 30 Eylül 2022; 23:42:13 > -
Yani tarzla alakalı bu monitörler, o yüzden en iyisi odur veya budur denilemiyor. Senin beklentini en iyi hangisi karşılıyorsa senin için en iyisi odur.Misal bende %60 hikayeli oyunları severim, %40da rakebetçi oyun oynarım. Şahsi düşüncem, aşırı kazanma güdüsüne sahip değilsen bu tarz monitörler daha avantajlı olarak bakıyorum. Sana görsel şölen sunarken, rekabette fena değiller. Bunlarla rekabetçi oyun oynamaz değil, sadece en iyiye oynanmaz. Gecikmeleri güzel, hzi yüksek.
Bir witcher3, Farcry, Metro vs o atmosfer çok güzel olur valla. Bunu besleyecek bir sistem şart tabi.
Aynen, fiyatı normale çekmişler. Büyük ihtimal belli sayıda ürün için indirim yapmışlar. Normal çıkış fiyatı 1300 dolar, 1486 dolardan satıyorlar.O ürünler için tahmini zararına satmadığını varsayarsak, en kötü 1060 kendilerine getirtmişlerdir. artık bugün kaç tane sattılarsa reklam niyetine saymışlardır. :)) 240 dolar+186 dolar=426 dolar kar. 126 bir şekilde gider desen 300 dolar ürün başı en az kar bırakır. oda güncel kurdan 5500tl. iyi para valla.
-
kaçırmışız mis gibi indirimi ya. ben de bu monitörü uzun zamandır takip ediyordum. günümüz yoğun geçti, pek bakamadık. muhteşem fırsat elden gitmiş.
-
hocam sanırsam bugün 10 adet satıldı çünkü ben aldıktan sonra kampanya stoğu 9 olarak göründü. sonrasına bakmadım ama demek ki 9'u da bitince indirim bitti. hatta monitör stoklara ilk girdiği zaman baktığımda 15 tane vardı 27klık fiyattan biri alınca 14 kalmıştı şu an 4 tane kalmış görünüyor. kuvvetle muhtemel bugün içinde 10 adet satış yapılmış. bu da insanların düzgün fiyatlı oled'lere ne kadar iştahlı oldüğunu gösteriyor. şu monitör 12-13k bandına gelse, peynir ekmekten daha fazla satılacak demek. ben bu kadar yoğun talep göreceğini düşünmüyordum çünkü türkiyede dh dışında hiçbir yerde bahsinin geçtiğini de görmedim.
-
Tabiî öyle. Hikâyeli oyunlar oynayanın TN panelle, yok yüksek yenileme hızıyla, tepki süresiyle işi olmaz. Yani olur da, o kadar değil. Multi FPS oynamıyor olsam saniyesinde beklemez konuştuğumuz monitörü alırdım. Multi FPS'de de kötü değil, ama burada kullanıcının amacı devreye giriyor. Eğlencesine, arkadaşlarla falan takılacaksa bu monitörle yine üst seviyelere gelebilir. Ancak yukarıdaki mesajımda saydığım monitör tarzında bir monitörle çok daha rahat gelir.
-
Oled monitör hocam bunlar, oled bir çoğumuz evde tv olarak bile sahip değil. Sadece tekno mağazalarda görüyoruz. Ipsin glowundan, va panelin ghosting/black smeringinden ve ışık sızmalarından kurtulmuş bir panel. O yüzden ilgilisi için cazip ürün oluyor. Defalarca diyorum, buun 27 inç boyutunda yapılıp maliyeti düşürülüp fiyatı 10-15k çekseler varya satış patlaması yaşarlar. :)
Ha eksisi yok mu, var. Oled yanığı problemi. Onda da 3 yıl garanti veriyor firma. Yinede daha dikkatli kullanırsan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Ürün gelince şöyle bir konu açıp bol resim falan atarsanız çok güzel olur valla. Bu fotolar sanki gidip yakında görmüş gibi insanı heyecanlandırıyor
-
27" olanını 17 bine kadar satsalar, yine IPS'i ve dâhî diğer panel türlerini bitirir düşüncesindeyim.
Bunlarda yüksek hz'li monitör çıkmaz mı, şöyle 200-240-280 hz gibi? Belki şu anki montiörü kullanmaya devam edip, onu beklemeliyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X