slm arkadaslar bir script kurum ama ona alfabetik siralama yaptirmak istiyorum olmuyor forumlardaa aradim ama genellikle su kodlar var ama buda benim scripte calismiyor yardime debilecek arkadaslar vrmi?
kodlar bunlar ama olmuyor siralama yapmiyor
<% For b = 65 To 90 Step 1 Response.Write "<a href='?Harf=" & Chr(b) &"'>" & Chr(b) &"</a> " Next Response.Write "<br>"
For s = 97 To 122 Step 1 Response.Write "<a href='?Harf=" & Chr(s) &"'>" & Chr(s) &"</a> " Next %>
veri tabanından mı çekiyorsun verileri?
60 90 arası ascii koadlarında küçük harflere karşılık gelir ... 97 -122 arasıda buyuk harflere eğer veri tabanaında çekiyosan iş kolay aslında desc ve asc fonksiyonları ile sql sorgusu girerek yapabilirsin ben bir diziyi alfabetik siralamak isitosan ilk harfına bakıcan ona göe diziye atıcan ama mühtemelen kurdugun scriptte veritabaından alıyodur sanatçı ismine göre alfabetik siralamak isitosan select * from sanatcilar order by isim desc i sql sorgusuna gircen
evet abi verileri db den aliyorum ama abi kodlari tam yazabilirmisin sana zahmet
düşündüğüm gibi deilmiş:( şöle yap,vt de ilkharf die alan aç,ona göre sıralat:)
ama iste daha tam kodlama yapamiyorum kodlari yazabilirmisin abi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme