Şimdi Ara

Asp CheckBox Kullanımında Takıldım . . .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ASP teknik servis portalı kodluyorum.Çokda Profyonel değilim zaten ilk uygulamam olacak bu.En Azından Uygulama Geliştirerek öğrenmek istedim.
    ASP de Access ile Checkbox olarak Aksesuar Kısmında Batarya Şarj Aleti cddvd ... Gibi Alanlarım var hepsini yazmadım uzun olmasın diye
    Tablo yapımda evet hayır yapısında ancak bir türlü tabloma checkboxdaki tik işareti işaretli oldugu zaman yada bosken yazdırma yapamadım.
    Checkbox ile db veri gönderme nasıl oluyor Kısa bir Örnek Kod Gönderebilirmisiniz. . . .

• bygold007 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba Database yapın yanlış çoka çok bir ilişki ile çözmen gerekirdi yani stoksabit tablon olacak bütün stoklar orada olacak
    sevis tablonda servislerin olacak ilişki için bir tablo daha oluşturacaksın ondada servisID ile stokID tutacaksın istersen satış fiyatını falanda tutarsın.

Eğer bu şekilde devam etmek istersen
    Tablondaki değerler bit olarak ayarlanmışsa sayfa post olduğunda kayıt yaparken checked propertylerini gönderebilirsin.
    yani

insert into Servisler
    (BataryaVarmi,ŞarjAletiVarmi)
    values
    (@BataryaVarmi,@ŞarjAletiVarmi)

cmd.Parameters.AddWithValue("@BataryaVarmi",cbxBataryaVarmi.Checked)//Bu kısım ya true ya da false
    //değer içerir işaretlenmişse vardır ve true olur database ine 1 olarak kaydedilir değilse false olur databse e 0
    //olarak geçer tabi bunun için database te bu alanların kesinlikle bit olması gerekir.

Ama dediğim gibi yöntem çok yanlıştır yarın birgün yeni satılacak birşey çıktı diyelimki tuştakımı senin database e onuda eklemen gerekir.

• converttoint32 kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız İçin Teşekkür Ederim.Ancak Bu Satış Scripti Değil teknik Servis Scripti Yani Teslim Alınan Bilgisayar Ait
    Arıza Kayıt Formunda Bilgisayarla Birlikde Hangi Aksesuarlar Alındı.Onları İşaretyip DB Yazdırmak İstiyordum.
    Hala Yardımlarınızı Bekliyorum.
    Yada Söyle Düşünelim. . . .
    Teknik Servis Portalını bi kenara bırakalım şimdlik.ASP ve ACCESS kullanarak Checkbox ın Value (yani işaretli veya işaretli değil) Bunu Nasıl DB ye Yazdırabilirim.
    Kucuk bir Script veya yardımcı kod yazabilirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygold007 -- 11 Kasım 2013; 18:07:41 >
  • bygold007 B kullanıcısına yanıt
    Anladım yukarıda söylediğim 2 yöntemde teknik servis için geçerlidir sen bu şekilde bu yazılımı sadece bilgisayarcıya satabilirsin yazılımı oluştururken bu tarz durumların girişlerini mümkün olduğunca kullanıcıya bırakman gerekiyor.

Soruna gelince database yapına bağlı eğer o kolonu bit olarak tanımlamışsan

CheckBox1.Checked; ataması yapman yeterli ama metin olarak tanımlamışsan şu şekilde bir yapı oluşturman gerekiyor.

string dovmuSamet;
    if(CheckBox1.Checked)
    dovmuSamet = "VAR";
    else
    dovmuSamet ="YOK";

ondan sonra o kolona dovmuSamet değişkeni istediğin kolona yazdırabilirsin.

Database'in ss sini çekip koyarsan müsait olduğumda kod olarak açıklamalı bir şekilde nasıl yapılacağını anlatabilirim.

Tasarım görünümünde koyman gerekiyor.
  • iki INSERT kod yaz. Eğer seçiliyse INSERT içerisinde yer alan alan adlarına CHECKBOX aslanınıda ekle, seçili değilse kayıt eklenecek alanlar arasına CHECKBOX ALANINI YAZMA.
  • Konu Çok Uzadı ki hala yardımcı olabilecek bir kod yazılmadı ve problemimi yusufpb sayesinde çözdüm.Kendisine Teşekkür Ediyorum.
    'Formdan Veriler Alınır.

<input type="checkbox" name="ürün" value="ürün adı">Ürün Adı<br>
    diye form oluşturacaksın

'Db Kayıt Edilecek Kısma Post Edilir ve Veriler İşlenir.

ürün= Request.Form("ürün")
    If ürün = "1" Then
    rs("aksesuar")=true
    End If

'ile de kayıt işlemi tamamlanır.

Belki Başkasınada lazım olur.Bende ASP yi Bıraktım artık PHP 5 ve MySQL e Geçmeyi başardım geçde olsa. . .
    Yazdırma Kodlaması yusufpb ye açıklamalar bana aittir.
    Tekrar Teşekkür Ederim.Yusufpb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygold007 -- 17 Kasım 2013; 21:51:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.