Şimdi Ara

Asp mi PHP mi önce öğrenilmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda açılan bu konuyla ilgili diğer konuları okudum ama benim merak ettiğim şey hangisinin üstün olduğu değil orta derecede html bilen ve yeni bir dil öğrenmeye başlıyacak birisi hangisini öğrenmeli yada hangisi önce öğrenilmeli ayrıca bide kaynak önerebilirmisiniz şimdiden teşekkürler

• Php tabiki asp öğrenenlerin %75 i Php Öğrenmede Zorlanıyor.
  • .net bilen adam windows phone a da uygulama yazar windows a da web e de.

ayrica destek ve bilgi daha fazla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konunun basligini gorunce kesin birisi 8 yillik bir mesaji hortlatti diyecektim ki ilk tarihe baktim 2014 de atildigini gordum ve sok oldum. Asp de php de 2014 yilinda konusulacak konu degil ne yazikki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önem verip cevaplayan herkese teşekkürler galiba her ikisinide sırasıyla öğrenicem .net için kaynak önerisi varmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Benim yaşım daha 16 kimse anasının karninda öğrenmiyo bildiklerimin dışında bişey öğrenmek hem kendimi hem okuyanlari geliştirmek için açtım konuyu bilgi vermiyceksen konuyu baltalama lütfen

• .net mvc5 framework 4.5 pdf diye arat guzel kaynaklara erisirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kaynak icin teşekkürler ayrica asp veya php ye alternatif bi dil biliyosaniz onuda öğrenmek isterim

• Asp farkli asp.net farkli aslinda. Javaya da yonelebilirsiniz.

Html,css birazda jquery bilgim var vu yüzden bu alana yöneldim ama java kodlamayida düşünüyorum

• kaygerya ya katılıyorum. asp ve phpyi diğer masaüstü ve web dilleriyle karşılaştırmaya değmez bile bana göre.

asp.net in yanı sıra bundan önce C# ı iyice öğrenmeni tavsiye ederim. elbette javayıda. bir masaüstü yazılım diline hakim olursan web konusundada zorluk çekmezsin. yukarda bi arkadaş asp öğrenenlerin çoğunun phpyi anlayamadığını yazmış. eğer kastettiği asp.net se yanılıyor. he yok sadece asp ise ona bişe diyemicem.

diller arasındaki tek fark syntax farkıdır sadece.
  • C# için microsoft açık akademide eğitim var ordan alabilirim peki bunları hangi sırayla öğrenmeliyim

• Taha Sanay kullanıcısına yanıt
    Açık Akademi gerçekten iyi bir kaynak orasu makul zaten.

tam olarak belli bi sıralama gerekmez. şimdi ben senin hangi alanda ilerleyeceğini bilemem. eğer masaüstü ise c# veya vb.net ardından da asp.net i ilerletmen gerek.

açık akademide bunlar var zaten. ek olarak da java öğrenmende fayda olur.
  • Verdiğiz bilgiler için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Taha Sanay

C# için microsoft açık akademide eğitim var ordan alabilirim peki bunları hangi sırayla öğrenmeliyim

C# .net veya java ikisinden sadece birisini ogrenin ama cok iyi ogrenin. Iki uc dil vs bilmeye gerek yok.

Galiba c# öğrenicem

• çok farketmiyor. eğer hiç programlama bilmiyorsan delphi veya visual basic ile genel kuralları öğrenmende fayda var.
    sonrada c tabanlı herhangi bir dili öğrenmeni öneririm. sonrası php falan kolay
  • Aynı soruyu uzun zamandır bende soruyordum uzun zamandır bayağı araştırdım. ortalıkta kum gibi php ci var piyasası belli. asp.net öğrenince c# da biraz öğrenmiş oluyorsun biraz baskıyla c# da öğrenirsin ki önce c# öğrenmeyi tavsiye ediyorlar. .net de döküman azdiyorlar fakat araştırınca ortaya cıkıyor dökümanlar ben bayağı döküman elde ettim.
  • Yardımlariniz ve bilgileriniz icin teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.