Şimdi Ara

Asp.Net MVC 4 Başlangıç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kariyer eğitim den MVC 4 SETİNİ aldım ama çok pişman oldum hoca çok kotu anlatıyor hiçbirşey anlamadım rica etsem elinde olan başka bir eğitim seti olan paylasabilirmi yada başlangıç için tavsiyelerde bulunabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Csharp -- 30 Ekim 2016; 3:12:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mvc yi dogru dürüst kimse bilmiyor egitimi almadan önce biraz çalışman lazımdı öle bilinen bir set yok türkiyede mvc yi dogru dürüst bilen yok zaten yakında çöp oluyor aspnet core yerini alıyor
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Mvc nin böyle ilerde kaybolacağını felan sanmıyorum ama dediginiz gibi Türkiyede pek bilen yok bence bu bi eksiklik Mvc çok avantajli bisey bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Bright_Future

Mvc nin böyle ilerde kaybolacağını felan sanmıyorum ama dediginiz gibi Türkiyede pek bilen yok bence bu bi eksiklik Mvc çok avantajli bisey bence

aspnet core çıktı şu an dahada geliştiriyorlar mvc yapısının üstüne gelecek mvc geberdi sayılır zaten bu yapı çok zor ve bana göre gereksiz aamerikayı yeniden keşfetmek gibi boşyere enerji tüketmek mvc ye mahsus hiç bir webforma göre avantajıda yok en iyisi webform
    Webforms a update vermeyi geçen kestiler diye biliyorum. ASP.NET Core sunumunda da WebApi ve MVC yi aynı yer de kullanabileceğinden söz ediyordu. Ayrıca multiplatform çalışacağındanda... MVC nin gebermesinin ne alakası var anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: realmzu

Webforms a update vermeyi geçen kestiler diye biliyorum. ASP.NET Core sunumunda da WebApi ve MVC yi aynı yer de kullanabileceğinden söz ediyordu. Ayrıca multiplatform çalışacağındanda... MVC nin gebermesinin ne alakası var anlamadım?

webform a destek kesilmedi aksine açık kaynak oldu geliştiriliyor mvc de gelen yenilikler webformada eklendi örng global asakla url ruting çoklu resim yükleyebilme vs... mvc tabiki olacak ama aspnet core mvc gelişmeden çıkıyor hali ile degeri düşecek geberdi dediysek yok olmadı tabii
    Webforms ile ilgili bir bilgi göremedim. Belki gözümden kaçmıştır.
    https://docs.asp.net/en/latest/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşın dediği gibi olsun maalesef yanlış biliyor ama kabul etmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: realmzu

Webforms ile ilgili bir bilgi göremedim. Belki gözümden kaçmıştır.
    https://docs.asp.net/en/latest/

neyi görmek istiyorsun anlamadım ?
    Anlatıma bakarsan. MVC'nin gebermesi değil daha da şahlanması üzerine çalışma yapacakları anlaşılıyor. Şunu da eklemek istiyorum ki; MVC için "hiç bir webforma göre avantajıda yok en iyisi webform" demişsin. Bunu yeni gördüm. Doğrusu hiç MVC ile kodlama yaptın mı merak ettim?

Deep Dive into ASP.NET Core

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmzu -- 28 Ekim 2016; 23:06:36 >

• realmzu R kullanıcısına yanıt
    anlatıma bakarsan adam ürününü övecek tabi şu an aspnet core üretiyor onu övüyor en nihayetinde webfom un yerine veya rakip olrak çıkmadı mvc her 2 sinide microsoft destekliyor güncelliyor... ülkemizde yanlış algı webform btti mvc var sanılması webform dökümantasyonu çok yapılacaklar daha geniş mvc çıktıgındaki avantajları webfom a geldi
  • Asp.net core mvc nin bir rakipi değil ki yerini alması ile ilgili bir olasılık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bersgurs -- 29 Ekim 2016; 20:35:13 >
  • Hocam Asp.net core de arkadaşın da dediği gibi Webapi ve mvc aynı yerde kullanılabilecek yani bunun mvc nin bitmesiyle bi alakası yok aksine daha da gelişiyor. Su anda zaten mvc de c# ve mvc kodları beraber kullanılabiliyor bunun ustune webapi de gelirse mvc daha da gelişecek yani asp.net core rakip felan değil

• Merhaba

Arkadaşım mvc ölmüş diyenler burada, yol köprü yapmayı medeniyet sanan tipler. Bunu 2000 yıl önce roma yapıyordu. yani bir ingilizin, romalıların onların ülkesini feth edip yol köprü yaptığına , ingilizlerin buna "heeyööö biz köprü yaptık. ingiliz milli köprüsü" diye sevinmesi gibi. aynını bugün amerika yapıyor ki neyse bu ekonomik konu bunu geçicem.

Öncelikle MVC 4 biraz geride kalmış ama mvc 5 ile ahış şahım farkı yok. mvc6 da ise artık web form ile kullanımı olmayacak. Bu yüzden mvc6 asp.net vNext ve sonrasında ASPNET Core olarak isimlendirildi.

MVC yapısı var ve MVC ile geliştirilen razor engine var aspnet core içinde. bunlar göz önünde iken nasıl bir kafa yapısı "mvc" öldü diyebilir ? evet windows app ve sürükle bırak ile web sayfası geliştiren adama karmaşık gelebilir MVC.

ama bildiğin php gibi script yapıya bürünüyor asp.net mvc ile.

bu arada kursa ne kadar harcadın bilemiyorum ama Coder Akademi var. Tavsiye edebilrim. Fakat fiyatlar biraz pahalı gelebilir. Lakin bildiğin en son mvc6 üzerine eğitim seti veriyorlardı. eğitimler skype üzerinden konferans şeklinde yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniquebison -- 29 Ekim 2016; 18:24:29 >

• uniquebison U kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolun arkadaşa güzel cevap vermissiniz dediklerinize de aynen katılıyorum

• quote:

Hocam sağolun arkadaşa güzel cevap vermissiniz dediklerinize de aynen katılıyorum

bu arada ne tür anlatım tarzı var... mvc 6 üzerine yapılan bir webcast. fikir konusunda umarım yardımcı olur.

• uniquebison U kullanıcısına yanıt
    Hocam aldığım mvc setini soruyorsanız söyle soylim adamin pc si çok yavaş bu baya sorun çıkarıyor kodlar yazıyor neden yazdığıni ne ise yaradığını söylemiyor yani anlatım çok kötü

• quote:

Hocam aldığım mvc setini soruyorsanız söyle soylim adamin pc si çok yavaş bu baya sorun çıkarıyor kodlar yazıyor neden yazdığıni ne ise yaradığını söylemiyor yani anlatım çok kötü

Açıkçası MVC çok zor değil. Ayrıca artık web form mu kaldı ? Hangi yeni proje web form la yapılıyor ki ? Benim gördüğüm bir Eba var o da bug dolu combobox tan item seçiyorsun sayfa yenileniyor falan saçma sapan sistem.

Bu arada web form kötü demek değil bu. Classic asp ile de hala kodlama yapılıyor veya vb6 ile. Bilmek avantaj fakat üzerine yoğunlaşmak saçmalık. Mvc varken özellikel razor engine tadına bakınca web form ile uğraşmaz zaten kimse. Web form biliyorum en kralı yaklaşımından vazgrçilmeli. Öğrenince web formdan koşarak uzaklaşırsınız zaten.

Mvc 4 öğrenmek için ideal bir kitap al Kodlab ın kitabı mesela bir de set ile değil de youtube dan mvc başlangıç videolarına bak, bir zaman sonra youtube videoları kendini tekrar edecek o zaman aldığjn sete devam edersin.

Şimdi o set sana hiçbir şey katmaz çünkü karşılaştığın şeyi araştırmakla vakit kaybedersin. Temelini öğren, bir iki basit sayfa yapsan anlarsın zaten temelini. Daha sonra da set e devam edersin. Böylece karşına bir şey çıktığında nasıl ve ne araman gerektiğini öğrenirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 29 Ekim 2016; 20:31:36 >

• Hocam öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Şöyle soylim dediklerinize katılıyorum su anda mvc ustunde yoğunlaşmak çok mantıklı web form artık bi işe yaramıyor. Eğitim seti konusuna gelirsek su anda Açık akademi den MVC dinlemeye başladım su anda başlangıç için iyi mantığı yavas yavaş anlamaya başladım kitap konusunda biraz tereddütlerim var yani bende kodlabin asp kitabı vardı. Pek verim alamadım siz mvc kitabını aldınız mı yada size tavsiye edildimi ona göre bakayım olmazsa onu da alırım

• Bence kitapla falan uğraşma. Hem zaman alır hemde belki de hiç kullanmayacağın şeyi de öğretmeye çalışır. Bu da MVC yi öğrenmeyi gözünde büyütürsün. Youtube da baya kaynak var. Şöyle biraz baktım. Aşağıda paylaştığım proje ile başlayabilirsin. Bu şekilde öğrenmeye başlarsan daha hızlı öğrenirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=TDGdIeGexmk&index=1&list=PLjI4XZvh1FJJqRRNYfVmXG7Lw1Ovjm0UQ
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.