Türkiye'de fazla kullanılmayan yada tercih görmeyen yazılım dili olarak Asp.net mvc öğrenmek istiyorum. İnternette birçok yazı ve videoya baktım fakat yapıyı anlatan ve nasıl başlayabileceğimizi nasıl öğrenebileceğimizi gösteren bir kaynak yok. Google da yaptığım aramalarda genellikle ingilizce kaynaklara ulaştım. Sanırım Türkiyede Asp.net MVC yazılım diliyle web yazılımcıları pek alakalı değil.
Birkaç tane buldum aslında adamların hakkını yememek lazım. Microsoftun sitesinin altındawww.aspmvcnet.com adresi vardı, Türkçe kaynak olarak. üniversitelerin gösterdiği kaynaklar arasında da yer alıyor fakat adamlar yeni başlayacak yazılımcılar açısından biraz uçuk anlatıyor. makaleler, örnekler, hata açıklamaları ve çözümler hakkında bilgilerin anlatıldığı yazıyor.
Arkadaşlar asp.net mvc öğrenebildiğim kadarıyla php asp karışımı bişeymiş php kadar kolay asp kadar güvenlik seviyesi yüksek web sitesi yazabiliyormuşuz. web yazılımına yeni başlayacak biri olarak asp.net mvc dilini öğrenmek istiyorum. yardımlarınızı ve görüşlerinizi alabilirmiyim.