Şimdi Ara

Asp.net Mvc Yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asp.net mvc yazılım dilini öğrenmek istiyorum fakat Türkçe yazılmış kaynakların bu konuda yeterli olduğunu göremedim.. birkaç tane görmedim değil fakat onlar da biraz uçuk anlatmış. örnek verecek olursak asp net mvc diye google aramalarında microsoftun sitesinin hemen altında bi siteye ulaştımwww.aspmvcnet.com fakat bu sitedeki anlatılanlardan yararlanabilmek için öncelikle biraz bilmek gerekiyor. Türkiye genelinde adamlar kitap çıkarmış asp net mvc ile e ticaret diye... bloglarında birçok makaleler, örnekler, hata açıklamaları ve çözümler gibi bilgiler içeriyor. bu seviyeye ulaşmak adına tavsiye edebileceğiniz bir kitap, internet bloğu, videolar vs.. tavsiyelerde bulunabilirmisiniz.

Not : Asp / Asp.NET , PHP / CGI , MsSQL / MySQL , Delphi / C++ /Vb , Java hakkında fazla bilgiye sahip değilim sıfırdan öğrenmek niyetindeyim bu iş için ayırabilecek vaktim var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliavci15 -- 8 Ağustos 2014; 12:22:45 >

• temel olarak MVC nedir onu anlamak şart. Gerisi C# ve google da aramakla çözülecek şeyler. Önemli olan kavramı anlamak.

kolay gelsin.
  • aliavci15 A kullanıcısına yanıt
    eğer C# bilgin varsa mvc yi rahat bir şekilde kavrayabilirsin. bilmen gerekiyo ki seni elinden tutup çekmeyecekler, sen onlara gideceksin.

C# ileri düzey bilgin yoksa önce bunu kavramanı öneririm. pat diye mvc ye geçme. önce C# dilini ileri düzey seviyesinde kavra ondan sonra asp.net de mvc ye geç.

türkçe kaynak olmadıgı zatene bilindik bir durum. yazılımcı olmak istiyosan ingilizceni geliştirmen zorunlu bir durum. başlangıç seviyesinden sonra artık olay ingilizce makalelere, yabancı forumlarda zaman geçirmeye varıyor.

herşeyi türkçe kaynak arayarak çözemezsin. sen orda türkçe kaynak arayıp vakit kaybederken başkaları ingilizce makaleleri anlamaya çalışıp 1 adım öne gidiyor.

--

bu benim görüşüm. senin görüşün ne yönde onu bilemem tabi.
  • bekoc kullanıcısına yanıt
    sağol kardeş
  • Teşekkürler tavsiyelerin için.
  • TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ KAYNAKLAR YADA VİDEOLU ANLATIMLAR VAR MI ???
  • MVC 'nin açılımı model view control müydü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PHP FORUM
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arcrentacar A kullanıcısına yanıt
    Model View Controller (MVC), üç kısımdan oluşan bir yazılım mimarisidir ve Model (Veritabanı), View (Sunum) ve Controller (Veri tabanı ile son kullanıcı ara yüzleri arasında ilişkiyi sağlayan) kısmını bir araya getiren kompakt bir yapıdır. Bu tasarım size büyük projeler için en uygun alt yapıyı sunar. MVC'nin diğer programlama dillerine göre sağladığı en büyük iki avantaj; ASP.Net kadar güvenli ve kontrollü, açık kaynaklı diller gibi olmasıdır. Bu sayede hem projenizi kişiselleştirmede hem de güvenlikte büyük avantaj sağlayacağınız kesindir.

kaynak :http://www.antalyawebtasarim.com/tr/m/egitim/aspnet-mvc-ile-e-ticaret-ve-icerik-yonetimi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliavci15 -- 9 Ağustos 2014; 18:29:02 >

• Bildiğiniz MVC ile hazırlanmış e-ticaret sitesi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oturkmen

Bildiğiniz MVC ile hazırlanmış e-ticaret sitesi var mı?

Diğer konuya da yazmıştım, nopCommerce.

Bunun yanında yazılım işi ile ilgilenecekseniz, türkçe kaynak aramayı unutun. İngilizce bilmeyebilirsiniz, ama yine de ingilizce makalelerden okuyup anlamaya çalışın. Mesleki İngilizce diye bir olay var, en azından bir yandan da onu kavramış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnrsr

quote:

Bunun yanında yazılım işi ile ilgilenecekseniz, türkçe kaynak aramayı unutun. İngilizce bilmeyebilirsiniz, ama yine de ingilizce makalelerden okuyup anlamaya çalışın. Mesleki İngilizce diye bir olay var, en azından bir yandan da onu kavramış olursunuz.

14 yıldır yazılım yapıyorum. Ama MVC yeni teknoloji. Henüz araştırmaya fırsatım olmadı. İngilizce biliyorum zaten. Okumaktansa yazılmış siteleri veya kodları incelemek benim için daha hızlı olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tnrsr

quote:

14 yıldır yazılım yapıyorum. Ama MVC yeni teknoloji. Henüz araştırmaya fırsatım olmadı. İngilizce biliyorum zaten. Okumaktansa yazılmış siteleri veya kodları incelemek benim için daha hızlı olur.

Açıkçası nopCommerce örneğini sizin için, yorumun devamını ise bu başlığı açan arkadaşa hitaben yazmak istemiştim. Küçük bir karışıklık olmuş :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.