arkadaşlar bir eğitim setinden asp.net çalışıyorum. sqlserver 2008 de hazrladığım veritabanına sqldatasource kontrolü ile bağlantı yaparken kod yazarak bağlantı yapamıyorm. sizce sorun ne olabilir. yazdığım kodlar şöyle : SqlConnection baglanti = new SqlConnection("Data Source=localhost;Initial Catalog=deneme; Integrated Security=true;"); baglanti.Open(); Response.Write("sql veri tabanınına baglanildi"); baglanti.Close(); baglanti.Dispose();
ayrıca sormak istediğim bir diğer şey sqldatasource kontrolü ile yapılan bağlantıyı command nesneleri ile beraber nasıl kullanabilirim. örneğin
sqlcommand cmdekle = new sqlcommad("sql cümlecikleri",buraya ne yazılması gerekir?);
bağlantı açıldıktan sonra yani baglanti.Open(); işleminden sonra oraya
sqlcommand cmdekle = new sqlcommad("sql cümlecikleri",baglanti);
yazman gerekir
Integrated Security=SSPI; olarak dene bir de yazdığın connectionstring windows authentication ile bağlanma türü. olmazsa birdehttp://www.connectionstrings.com/sql-server-2008 en alttakini dene.
quote:
Orijinalden alıntı: TrueBlack
bağlantı açıldıktan sonra yani baglanti.Open(); işleminden sonra oraya
sqlcommand cmdekle = new sqlcommad("sql cümlecikleri",baglanti);
yazman gerekir
kardeş cevabın için teşekkür ederim fakar demek istediğim ben veritabanı bağlantısını sqldatasource kontrolü ile yaptıktan sonra baglanti yenine ne yazacağım sqldatasourcenin ismini yazacağım yoksa başka bişeymi orasını anlamadım