Şimdi Ara

Asp.net ufak bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba asp.net c# yazarak basit bir uygulama geliştiriyorum fakat çok basit bir şeyi yapamadım. Dropdownlist veya listbox a access veri tabanından veriyi çekiyorum. gelen veriden birtanesi seçip butona tıkladığım zaman seçileni yazdırmasını istiyorum aslında yapıyorum fakat en baştaki değerden başka bir şey yazmıyor neyi seçersem seçeyim en başta bulunan veriyi seçiyor.

Yardımlarınızı bekliyorum

• Acaba yüklerken value'ya hep aynı değermi geldi.? benden bi yükleme örneği koyayım belki işine yarar.

YÜKLEME
    public SqlDataReader dr2;
    dr2 = cmd2.ExecuteReader();

int ii = 0;

while (dr2.Read())
    {
    myDdl.Items.Add(dr2.GetString(1));
    // value yada değer yüklüyorum.
    myDdl.Items[ii].Value = dr2.GetString(0);
    ii += 1;
    }

KULLANMA
    string myAd = myDdl.SelectedValue;

Sayfa çalışırken kaynak koduna bakabilirsin. Mouse sağ klik ile. Kaynak kodda dropdownlist value değerleri hep aynımı görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budamıBudha -- 5 Şubat 2016; 13:53:43 >
  • budamıBudha B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler.

Value değerleri normal resim ekliyorum bakabilirsin. Response.Write(DropDownList1.SelectedItem.Value) şeklinde yazdırıyorum. Nedenini hayla bulamadım.

Asp.net ufak bir sorun
    Şu resmide ekleyeyimde yanlış anlaşılma olmasın
     Asp.net ufak bir sorun
  • Hakkaten ilginç. Tek tek karakterlere baktım 3 browserda denedim, hiç bir sorun yok. Karakter hatası bile göremedim.?

<asp:DropDownList ID="DropDownList1" runat="server">
    <asp:ListItem Selected="True">seçiniz</asp:ListItem>
    <asp:ListItem>deneme1</asp:ListItem>
    <asp:ListItem>deneme2</asp:ListItem>
    <asp:ListItem>deneme3</asp:ListItem>
    </asp:DropDownList>

string myStr1 = DropDownList1.SelectedItem.Value;
    string myStr2 = DropDownList1.SelectedValue;
    Response.Write(DropDownList1.SelectedItem.Value);

Sorun surda olabilir mi? Tarayıcıda kodu incelediğimde seçiniz seçili halde geliyor selected="selected" bundan dolayı olabilir mi acaba? veya bunu nasıl kapatabilirim daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım

• if(!pagepostback)
    {
    drop'u doldur
    }
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok ondan değil. aspx sayfada "true", Html koda çevirince seçilen seçenek "selected" olarak gözüküyor. O normal.

Belki tüm aspx sayfa kodunu ve .cs kodunda ilgili methodun tamamını koysan bi daha bakalım.

Parola_18 in cevabını sen anladınmı, ben anlamadım doğrusu. .? detay kod vermeli.
  • Parola_18 in demek istediği sayfa postback olmamışsa Dropdownlisti doldur diyor.Birde öyle deneyeyim mantıklı aslında sonucu yazarım.

Teşekkürler
  • Hocam Allah senden razı olsun if(!IsPostBack) in bu şekilde kullanabileceğimi bilmiyordum. Sonunda düzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: __mhmet__

Hocam Allah senden razı olsun if(!IsPostBack) in bu şekilde kullanabileceğimi bilmiyordum. Sonunda düzeldi.

cümlemizden klasik herzamnki bir mesele

• parola_18 bana bi yardım etsen ya :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.