Şimdi Ara

Asp.net Update Panel TextChanged Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar özeten ne yapmak istediğimi anlatıyım örneğin youtube ve google'ın arama kutusunu hepiniz kullanmışsınızdır yazı yazmaya başlar başlamaz bir kutu içerisinde ilgili sonuçları göstermeye başlıyor... bende bu tarzda arama sistemini kendi sitem için yapmayı planladım ve çok iyide gelişme kat ettim fakat tek problemim textbox kutusuna yazı yazmaya başlayınca autopostback seçeneği true olmasına rağmen direk postback olmuyor ya enter'a basmak gerekiyo yada sayfada başka bir noktaya tıklamak gerekiyor... ben istiyorum ki textbox kutusuna yazı yazdıkca postback olsun ilgili kodları aşağıda sizinle paylaşıyorum bu işi nasıl yapabiliriz yardımlarınızı bekliyorum.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

<asp:ScriptManager ID="ScriptManager1" runat="server"></asp:ScriptManager>

<asp:UpdatePanel ID="UpdatePanel1" runat="server">
    <ContentTemplate>
    <asp:TextBox ID="txtAra" CssClass="HMenIT" placeholder="oyun, program, video, müzik, film... ara" runat="server" OnTextChanged="txtAra_TextChanged" AutoPostBack="true" ></asp:TextBox>

<asp:Panel ID="pnlArama" CssClass="aramaKutu hide" runat="server">
    <ul>
    <li><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=96464744&url=#" data-href="#">Test1</a></li>
    <li><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=96464744&url=#" data-href="#">Test2</a></li>
    <li><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=96464744&url=#" data-href="#">Test3</a></li>
    <li><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=96464744&url=#" data-href="#">Test4</a></li>
    <li><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=96464744&url=#" data-href="#">Test5</a></li>
    </ul>
    </asp:Panel>
    </ContentTemplate>
    </asp:UpdatePanel>

• Kodlarını textbox un textchanged event ' inde yazabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cllyldrm

Kodlarını textbox un textchanged event ' inde yazabilirsin.

yukarıdaki kodda zaten dikkat ederseniz textchaged kullanıyorum forum başlığında'da belirttim...
    problemim textchaged event'ı textbox'da yazı yazılmaya başlayınca değil enter yapınca veya forumda her hangi bir noktaya tıklayınca çalışıyor benim yapmak istediğim her textbox kutusuna bir yazı yazınca çalışması... aslında onkeydown kodu tam benim istediğim şekilde çalışıyor fakat asp.net'te bunu kullanamıyorum
  • xxllxx00 X kullanıcısına yanıt
    Updatepanel yerine Kendiniz ajax fonksiyonu yazmalısınız. Server side ta çalışan Text_Changed event'ı text değiştikten sonra tetiklenir değişim esnasında değil. Google da asp.net ajax webmethods diye aratırsanız sanırım uygun sonuç bulabilirsiniz.
  • jquery autocomplete kütüphanesine bak. ilaç orada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Php header yardım!
    11 yıl önce açıldı
    PHP POST Kaydetme sorunu?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.