ASP.NET VB üzerinde bir proje hazırlıyorum. Projemi geliştirirken OOP ilkelerine uyarak kullanmak üzere çeşitli Class lar oluşturdum. Bunları oluştururken MS Press yayınlarından faydalandım.
Genel itibariyle yapı şu şekilde :
Class Deneme Private _degisken As String Public Property Degisken() As String Get Return _degisken End Get Set(ByVal Value As String) _degisken = Value End Set End Property End Class ---- Tekli yapıda çalışma esnasında problem yok...
Dim Nesne as new Deneme Nesne.Degisken=1234
gibi bir tanımlama ile değeri değişkene atabiliyorum. Geri de alabiliyorum.
Fakat problem aynı sayfaya birden fazla kişinin bağlanmasıyla çıkıyor. Örneğin a kişisi sayfaya bağlanıyor. Onun için bir instance oluşturuluyor. a kişisi değeri değiştiriyor ve kullanıyor. Sonra b kişisi sayfaya bağlanıyor. Onun için de bir instance oluşuyor. (Aslında oluşmuyor) Sonra o da Degisken içeriğini değiştiriyor. ve sürpriz !! a kişisindeki değer de değişiyor.
Şu durumda farklı oturumlar için aynı nesnenin değişik kopyaları üretilmesi gerekmez mi. Ya da hata nerede.
Saygılar
ilginc.. bu dedigin olay sadece static variable'larda olur. ki onlarda da new'lenmez, direk class.variable = x olarak cagrilir.
Bana da saçma geldi zaten. Framework den şüphelendim. Başka makinelerde de denedim. Ama çözüm olmadı. İki ayrı makineden açılan iki sayfa gidip aynı nesnenin özelliklerini kullanmaya çalışıyor. Kendilerine birer nesne oluşturmuyorlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme