Arkadaşlar asp ve access ile hazırladığım sayfada bir Ürünler fiyat tablosu var. Ürün Fiyatları sütununda tahminen 100 adet ürüne ait fiyat var.
Yapmak istediğim konu bu ürünlere zam geldiğinde ürünlerin fiyatı toplu şekilde değişsin.
Bunu yapabilmek için bir başka tablo açıp içine bir rakam yazdım ve yüzdelik zammı oluşturmayı başardım.
Burada şu sorunla karşılaşıyorum. Fiyatlar tablosunun fiyat sütunundaki fiyatları hiç değiştirmeden sadece zam tablosundaki zam oranını değiştirdim ve sayfaya bu oranın değişmiş halini aşağıdaki kodlarla yazdırdım.
<% a = (fiyat.Fields.Item("fiyat").Value) b = (resim.Fields.Item("zam").Value) Toplam = CDbl(a) + CDbl(b) Response.Write Toplam %>
Aradan zaman geçince ve yeni bir zam gelince bu yaptığımın hata olduğunu anladım. çünkü fiyat tablomdaki fiyatlar sabit ti ve sadece zam tablosundaki değeri değiştiriyordum. hal böyle olunca yeni zam şu anki fiyata değil ilk fiyat tablosundaki fiyata uygulanıyor ve rakamlar şaşıyordu.
bu tarz bir toplu şekilde zam yapabilme sayfasını nasıl yapabilirim bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim
sqp'de update'i araştırdın mı ?
aşağıdaki gibi bir örneği döngü içinde kullanabilirsin.
UPDATE fiyatlar SET fiyat=150, kdv=18,... WHERE urunID=112233