Şimdi Ara

ASP ve PHP seçimim hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben bilgisayar programcılığı mezunuyum. Öncelikle orta derece C# biliyorum ve temel asp de temel css yazımı msater page oluşturma vs.

Okulda hiç php görmedik dreamweaver hiç kullanmadım . Kendimi web alanında geliştirmek istiyorum C# nedeniyle visual studio programına hakimim .

Hangisine yönelmeliyim hangisiyle daha iyi işler yapabilirim temel bilgim varken asp.net e yöneliyim diye araştırırken yorumcuların hep php demesi açıkçası kafamı

karıştırdı. Sizlerden yardım istiyorum hangisini seçmeliyim ?

Hedeflerim üyelik sistemli , admin panelli , içerisinde küçük algoritmalar ile çalışıcak arama sayfaları olan siteler yazmak . buna ek e-ticaret siteleri ya da kurumsal olarak

tüm bayilerin giriş yapabildiği içinde veriler tutan ve yetkilere göre bunu gösteren vs vs siteler projeler şeklinde.

PHP ilede bunları başarabilir miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: konan17

Merhaba arkadaşlar ben bilgisayar programcılığı mezunuyum. Öncelikle orta derece C# biliyorum ve temel asp de temel css yazımı msater page oluşturma vs.

Okulda hiç php görmedik dreamweaver hiç kullanmadım . Kendimi web alanında geliştirmek istiyorum C# nedeniyle visual studio programına hakimim .

Hangisine yönelmeliyim hangisiyle daha iyi işler yapabilirim temel bilgim varken asp.net e yöneliyim diye araştırırken yorumcuların hep php demesi açıkçası kafamı

Hedeflerim üyelik sistemli , admin panelli , içerisinde küçük algoritmalar ile çalışıcak arama sayfaları olan siteler yazmak . buna ek e-ticaret siteleri ya da kurumsal olarak

tüm bayilerin giriş yapabildiği içinde veriler tutan ve yetkilere göre bunu gösteren vs vs siteler projeler şeklinde.

bnce php ile bunları yaparsın bende sana sunu sorucam usta bende php ile ilerdikten sonra asp.net mvc hakkında bilgi almak istıyorum sizce ne yapmalıyım php ile calıstıktan sonra asp.net mvc bana + ları neler olur

• Php hakkında bilgi sahibi değilim + larını bilemem ama duyduklarımı sana aktarabilirim asp.net mvc daha çok büyük projelerde kullanılıyor , asp.net e gelen bir eklenti gibi düşünebilirsin microsoftun dışarıdan temmin ettiği bir eklenti . asp.net e göre + ları aynı kodları tekrarlamak zorunda kalmıyorsun , büyük iş parçacıkları bölünerek algoritmalaşıyor ve buda doğru orantılı olarak performans kazandırıyor . Normal bir asp.net projesine göre yazılım kısmınında daha kısa sürede bittiğini duymuştum.
    Bende bu işe kendimi tamamen vericem fakat ASP.net mi PHP mi çok kararsızım gerçeekten.
  • konan17 K kullanıcısına yanıt
    usta asp.net bilgini bilmem ama bence sunu yapabilirsin php başlarsın biraz ilerlersin + wordpress koyarsın ilersin

mesela forumda bir arkadaş hava durumunu çekmek istiyor asp.net yardım bulamadı galiba uzun ve zahmetli asp.net te bot yapımı (tahmini söyluyorum)

ama ben nette 30 dk bot yapımını izledim haberınden tutta resmıne kadar cekiyor bir çokkez yaptım yardım ettım kendımce yardım isteyen arkadaşlardan bence php , kaynak bol o yüzden zaten geçmişinde var kolay yol alırsın gibime geliyor
  • İkisinin de kendisine göre + ve - leri mevcut. Sen dil fanatiklerine bakma. Birisi C# şöyle böyle der biri php için bunu söyler php'yi kötüleyen php'yi, c# kötüleyen c#'ı genelde hiç kullanmamıştır. Genel olarak kararsız ve sıfırdan başlayacaksanız ben php öneriyorum insanlara. Fakat siz C# temeliniz olduğunu söylüyorsunuz o zaman tavsiyem asp.net olur size. Söylediklerinizi zaten iki dilde de yapabilirsiniz.

Diğer arkadaşa gelirsek;

Php öğrenip asp.net mvc öğrenmenin alakası nedir? Asp.net kullanan birisinin tercih etmesini önerirm ama php kullanan birisi neden asp.net mvc öğrenmek ister?
    Yinede asp.net kullanan birisinin mvc mimarisini kullanmasındaki avantajlarından bahsedeyim sizin için.

*Büyük projeler yapıyorsanız karmaşıklık oluşacaktır.Fakat mvc mimarisi bölümlere ayırarak çalıştığından dolayı karmaşıklık olmayacaktır.
    *Asp.net te viewstate malum gereksiz veri tutmasıyla meşhurdur bu da şişmelere neden olur ama mvc view state kullanmıyor bu nedenle şişme olmaz.
    * Kurumlardaki parça parça geliştirme için çok uygundur, view ve controller bölümleri ayrı ayrı geliştirilebilir
    * varsayılan olarak url routing tanımlıdır. Bu da web sektöründe özellikle arama motorları için önem arz eder.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ama dediğim gibi php kullanan arkadaşların asp.net mvc öğrenmesi en azından önerilen bir şey değildir

• oneri icın saol kendime gore bır dusuncem ve planım var o yuzden asp.net mvc ogrenmek istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C# biliyorsan Asp ye devam et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence PHP açık kaynak kod olduğu için eticaret sitelerinin güvenliği konusunda zorlanabilirsin ama normal dinamik sitelerde sıkıntı olmuyor. ASP.Net konusuna bence özellikle eticaret kısmında gayet güvenli. Piyasada genelde orta ve küçük ölçekli firmalar PHP terich ediyor.Lisans sorunu olmadığı için ama sen bilirsin tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: konan17

Merhaba arkadaşlar ben bilgisayar programcılığı mezunuyum. Öncelikle orta derece C# biliyorum ve temel asp de temel css yazımı msater page oluşturma vs.

Kesinlikle PHP..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.