Şimdi Ara

ASRock,775i65GV,Anakart,bios,güncelleme-SORUN ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartım 2005 çıkışlı bios güncellemesi yapmak istiyorum. Fakat bir türlü yapamadım bana bu konuda yol gösterecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
    sitesinden indirdiğim işlem yazısına göre;
    Updating BIOS Procedures
    1. Create a bootable system floppy disk and prepare a blank floppy disk.
    2. Download the BIOS package (WinZip format with .zip file extension), unzip and save it to the blank floppy disk and you should see ASRUBIOS.EXE, ASRFLASH.BIN, UCODE.DAT, BIOS file, and README.TXT.
    3. Boot from the disk you created in step 1 then switch to the floppy disk you created in step 2.
    4. At the "A:\" prompt, type ASRUBIOS, hit space bar once, and type BIOS file name then press <Enter>. For example:
    A:\ASRUBIOS 75i65GV1.80 <Enter> then you will see a message "Please wait for loading BIOS ROM".
    5. After about 1 minute, you will see the message "Flash ROM Update Completed - Pass", then you have finished upgrading the BIOS.
    6. After finishing upgrading the BIOS, please remove the floppy disk.
    Restart your system and press <F2> to enter the BIOS setup utility during boot up.
    7. In Exit menu, please select "Load Default Settings" and press <Enter> to continue.
    8. Select "Exit Saving Changes" and press <Enter> to exit the BIOS setup utility.
    9. Now, system is booting up with new BIOS.
    Burada iki tane disketmi hazırlamam gerekiyor ve nasıl yapacağım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELO185 -- 16 Ekim 2011; 20:51:10 >

• Bios update neden yapmak istiyorsunuz? Şu andaki mevcut bir problem mi var? Problem yoksa sistem düzgün çalışıyorsa hiç uğraşmayın.

1- Bios Update yaparken sisteminiz UPS e bağlı olsun (Kesintisiz Güç kaynağı) elektrik kesintisi durumunda düzeltmeniz çok zor olabilir.

2- Floppy ile yapılan uygulama Dos ortamında yapılan Update işlemidir. Bu işlem için bilgisayarınızda dahili bir floppy sürücü olmalı.
    Sürücüye yerleştirilen disket formatlanır ve sistem disketi haline getirilir bu diskete indirilen bios dosyası ve bios update yapacak olan exe dosyası da yüklenir.
    sistem bios ayarlarından disketten açılacak şekilde ayarlanır ve disket takılı iken yeniden başlatılır.
    Dos ekranı çıktığında kullanım kılavuzunda belirtildiği gibi komut satırından flash update yükleyici dosya çalıştırılır ve yükleme esnasında size mevcut bios u yedeklemek isteyip istemediğiniz sorulur !!! MUTLAKA YEDEKLEYİN !!! yüklemeyi başlatıp kısa bir süre sonra işlem tamamlanır. ÖNEMLİ !!!! EKRANDA BAŞARILI BİR ŞEKİLDE UPDATE yapıldığına dair mesaj geldiğini kontrol edin. Hata mesajı ile karşılaşırsanız sistemden gücü kesmeyin yeniden başlatmayın.

Bir problemle karşılaşırsanız buradan yazın.
    Kolay gelsin.

• Sürücüye yerleştirilen disket formatlanır ve sistem disketi haline getirilir bu diskete indirilen bios dosyası ve bios update yapacak olan exe dosyası da yüklenir.
    sistem bios ayarlarından disketten açılacak şekilde ayarlanır ve disket takılı iken yeniden başlatılır.

Bu işlemin nasıl yapılacağı konusunda yardıma ihtiyacım var. yeni bios sürümünü indirdim zipten çıkarıp diskete yazdırdım lakin bootable nasıl yapacağım bu konunun cahiliyim.
    saygılar.
  • http://www.youtube.com/watch?v=A9Pr8L0L6r8

Buradan izleyebilirsiniz. Bilgisayarım - disket sürücüsü üzerine gelin sağ tuş format seçeneğini seçin orada MS-DOS başlangıç disketi oluştur seçeneğini de işaretleyin. İşlemi başlatın.
  • İlginize çok teşekkür ederim.
    Tavsiyenize uyarak bios güncelleme yapmıyacağım lakin konuyu öğrenmek de benim için heyecan verici oldu.
    Tekrar teşekkür ederim.
    Hayırlakalın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.