Şimdi Ara

ASRock B550M-HDV + 5600G Mavi Ekran / Windows Yükleyememe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ben ofis için 3 adet kasa topladım. İlk kasanın parçalarını birleşirdim birkaç windows ve mavi ekran hatası sonrası Windows kuruldu bir şekilde hatta 2 gündür stabildi. Bellek tanılama yapayım dedim Windows'un kendi aracıyla, sorun bulamamıştı reset atınca ilk loading ekranında takılı kaldı hep. Belki bunda sorun vardır dedim ikinci kasaya geçtim bunda hiç kuramadım Windows'u hep bir hata hep mavi ekran geliyor. Evimdeki masaüstünün RAM'leri ile denedim olmadı, SSD klonlama yaptım olmadı, BIOS güncelledim yetmedi format sırasında hata aldığım için kendi masaüstüme taktım m2'yi format attım vs vs ne yaptıysam ya mavi ekran yada format sırasında saçma sapan hatalar aldım. Zaten uzay kurulum yaptım işlemci çok defa sök tak yaptım yine olmadı. Sıkıntı ne çözemedim kafayı yedirtecek bana. Rica ediyorum bana yardımcı olun.

Toplanan sistem:

ASRock B550M-HDV

Ryzen 5 5600G

G.Skill DDR4 16GB 3200MHz CL16 F4-3200C16S-16GVK

Samsung 970 Evo Plus 500GB

Masaüstümdeki RAM: G.Skill 16GBx2 3200MHz CL16 F4-3200C16D-32GVK

Aldığım hataların bazıları;

Mavi Ekran Hataları: inaccessibe_boot_device / whea_uncorrectable_error

Windows format sırasında yeniden başlatma ekranında gelen hatalar: "Windows çevrimdışı yerel ayar bilgisini ayarlayamadı 0x80FF0000" / "Windows Bilgisayarı Bir Sonraki Kurulum Aşamasında Önyüklemeye Hazırlayamadı"

Not: Windows 10/11 ISO'larını hem Microsoft aracıyla hemde farklı sitelerden indirip Rufus ile farklı USB belleklere yazdırdım. Sonuç değişmedi.

Not2: RAM'lerin GSkill sitesinde QVL listesinde aldığım anakart mevcut. Şu an Memtest yapıyorum 2. aşamada 0 Error.

• öncellikle anakarta cmos reset yap. sonra yeni aldığın sistemden evo 970 çıkartıp başka bir m2 ssd le dene . evo 970 le deneme. ssd sorunu olabilir

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Hocam 3 adet yeni ssd aldım 2'sinde de bu sorunlar var. Bende m2 SSD sorunlu mu diye düşünüp kendi masaüstüme taktım sorunsuz formatı attı.

• erkamacar kullanıcısına yanıt

yeni sistemde evo olmayan bir m2 ssd ya da sata3 ssd le sistemi kurmayı dene. açılırsa bios update yap. sonra evo970 yla kurmayı dene...

BIOS update en son sürümde hocam 3.40, XPG S40G Spectrix ile denedim, sorunlar halen devam ediyor.

• erkamacar kullanıcısına yanıt

fast boot disable yap dene

Yok çare olmadı hocam anakart uyumsuz olabilir mi işlemci ile?

• Ayar hatası olabilir. kullanım kılavuzunu iyi inceleyin. m2 pci-e veriyolunu kullandığı için çakışıyor olabilir. bios güncellemesini mutlaka yapın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.