Arkadaşlar arkadaşımda Asrock P4VM800 anaartı var.IDE harddisk taktığımızda tıkır tıkır okuyor fakat sata taktığımızda harddiski tanımıyo bile.Harddisk biosta görünmüo.4 tane farklı sata harddisk taktım sata1 sata2 ikisini de denedm okumuyo.Ondan sonra biosa bi girim dedim anakartın bios sürümü 1.10 yazıodu..Sitesinden bios güncellemerine baktım ve 1.10dan 1.60a kadar bütün versiyonları tek tek yükleyip birdaha denedim..Önceden CPUyu overclock edemiyorduk.1.60la CPUnun frekansları oynanabilir hale geldi birçok yeni özellik geldi.Fakat sata harddisk taktığımda inatla okumamaya devam ediyor.Denemediğim yol kalmadı biosdan non-raid yaptım harddiske jumper taktım yok yok anakart harddiski okumuyo..Bana Anakartın sata girişlerinde sorun var gibi geldi Çünkü takıyoruz pcyi açıyoruz biosa giriyoruz harddisk orda bile gözükmüyor.Acaba sorun ne olabilir doğru bi teşhis mi koymuşuz anakarta??? Yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler
kullandığın anakarttan başkasındada vardı buraya yazmıştı sorunu nasıl çözdü bilmiyom güncel bios yüklü kalsın zten hard diskin markası nedir? bende asus p4v8x-x anakart var sadece seagate hard disk çalıştırıyor diğer hard diskleri biosta bile görmüyor samsung ve western digital denedim görmüyor hard diski seagate ise jumper ile çalıştırıyor sende de böyle bişi olbilr
Sata2 Harddisklerde "Sata1 (150mb/s)" olarak kullanabilmek için Jumper Switch bulunur. Anakartınız Sata2 desteklemiyor. Sata1 Modu için : 150Mb/saniye ve veriyolu hızı 1.5Ghz Sata2 Modu için : 300Mb/saniye ve veriyolu hızı 3.0Ghz SATA diske işletim sistemi kurmadan önce bir sürücü disketi oluşturmak gerekmektedir. Sürücü disketi, anakart CD’si içindeki “\Drivers\SATA” dizinindeki dosyaların boş bir bir disket içine kopyalanması ile hazırlanabilir.. Daha sonra Windows kurulumu başlangıcında “Üçüncü parti bir SCSI ya da RAID sürücüsü yüklemek isterseniz F6’ya basın…” ibaresi belirdiğinde F6’ya basarak (birkaç kez basmak gerekebilir) SCSI RAID tanıtma menüsünün gelmesi sağlanır. Menü geldiğinde “S” tuşuna basarak ek aygıt belirtme aşamasına gelinir. Bu aşamada hazırlanmış olan disket yerleştirilip “Enter” ile devam edilir. İde kullandığınız HDD'nize anakartınızın Sata driverlerini yükleyin, bu şekilde açtığınızda Sata HDD'yi 2. olarak görüp açabilir, bazı anakartlarda SATA HDD'ler biosta görünmüyor. Driver problemide değilse sorun anakartta bir problem vardır diye düşünülebilir. Bu durumdada PCI bir kartla Sata HDD'nizi kullanabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: nihat35nihat
bazı anakartlarda SATA HDD'ler biosta görünmüyor. Driver problemide değilse sorun anakartta bir problem vardır diye düşünülebilir. Bu durumdada PCI bir kartla Sata HDD'nizi kullanabilirsiniz.
nasıl olacak o durum benim yaşadığım sorun asus p4v8x-x anakart var sadece seagate hard disk çalıştırıyor diğer hard diskleri biosta bile görmüyor samsung ve western digital denedim görmedi jumper ayarları yoktu çünkü hepsi 160gb idi seagate 160 sorun hızlı kullanıyorum ek sorum traktör gibi tıkırdaması
quote:
Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16 nasıl olacak o durum benim yaşadığım sorun asus p4v8x-x anakart var sadece seagate hard disk çalıştırıyor diğer hard diskleri biosta bile görmüyor samsung ve western digital denedim görmedi jumper ayarları yoktu çünkü hepsi 160gb idi, seagate 160 sorun hızlı kullanıyorum ek sorum traktör gibi tıkırdaması
Benim elimden birçok makine gelip geçiyor, evet Sata HDD'ler daha fazla ses çıkarıyor. Eski Sata1 HDD'ler gerçekten çok ses yapıyor. Sata2 Harddisklerde "Sata1 (150mb/s)" olarak kullanabilmek için Jumper Switch bulunur, bazı modellerde bu kontrol kartının üzerinde oluyor veya yeri oluyor fakat işe yaramıyor gibi gözüküyür. Eski anakartlara yeni Sata HDD'leri tanıtmakta birçok sorun oluyor, uğraşıp başaramadıklarımda olmadı değil bu arada...
COZUM; bios a girip sata nın karsısındakı "NO RAID ve SATA" dan NO RAID secılmelı. bu sekılde sata dıskını goseterebılır ve gorebılırsın. önce bıos u defult ayarlına getır ve reset at bu dedıgımı dene.
quote:
Orjinalden alıntı: DoGGy_
Arkadaşlar arkadaşımda Asrock P4VM800 anaartı var.IDE harddisk taktığımızda tıkır tıkır okuyor fakat sata taktığımızda harddiski tanımıyo bile.Harddisk biosta görünmüo.4 tane farklı sata harddisk taktım sata1 sata2 ikisini de denedm okumuyo.Ondan sonra biosa bi girim dedim anakartın bios sürümü 1.10 yazıodu..Sitesinden bios güncellemerine baktım ve 1.10dan 1.60a kadar bütün versiyonları tek tek yükleyip birdaha denedim..Önceden CPUyu overclock edemiyorduk.1.60la CPUnun frekansları oynanabilir hale geldi birçok yeni özellik geldi.Fakat sata harddisk taktığımda inatla okumamaya devam ediyor.Denemediğim yol kalmadı biosdan non-raid yaptım harddiske jumper taktım yok yok anakart harddiski okumuyo..Bana Anakartın sata girişlerinde sorun var gibi geldi Çünkü takıyoruz pcyi açıyoruz biosa giriyoruz harddisk orda bile gözükmüyor.Acaba sorun ne olabilir doğru bi teşhis mi koymuşuz anakarta??? Yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: passenger2019
COZUM; bios a girip sata nın karsısındakı "NO RAID ve SATA" dan NO RAID secılmelı. bu sekılde sata dıskını goseterebılır ve gorebılırsın. önce bıos u defult ayarlına getır ve reset at bu dedıgımı dene.
+1
evet katılıyorum. ben de de aynı anakart vardı ordan biliyorum. raidleri kapatmalısın.
Harddiskin markası Seagate Jumper olayını denedim bios okumuyor fakat hiç windowsu açıp da bakmadım.Sata driverlerini nasl yükleyebiliriz?? bu sata driveri dediğiniz arkın anakart chipseti via..Via hyperion driverlarını kurduk ide harddiske.hyperion driverlerini kurunca IDE SATA MATA herbişeyi yüklüyo galiba.Ondan sonra 2. harddisk olarak Sata harddiski taktık windowsu açtık yine olmadı..kafayı sıyırcam yaa..Jumper takıom biosdan non-raid yapıom yine olmuo..Ama yapacamm kafay koydum başka fikri olan varsa yazarsa sevinirim
sata drıverı yuklemek ıcın sıstemı boot ederken anakrtın cdsını optık surucuye tak. anakart cd lerıde bootable dır. f11 ıle cd den baslat sıstemı, sana sata drıver ı yapmak ısteyıp ıstemedıgını sordugunda evet de ve ardından dısket surucuye dısketı tak. sata drıver ı dıske te kopyalasın. sonra restart et ve xp cd sını tak. ılk kopyalam ekranında f6 ve sonra S de. dısketı ve ıcındekını goster. bu kadar. 2. yol; buradan ındırhttp://www.asrock.com/mb/from.asp?Model=P4VM800&s=478&T=D&ID=267 ve ıcındekılerı bır dıskete kopyala yapıstır. klasorden cıkartıp atmayı unutma.
SATA RAID Driver Installation Guide SATA RAID Driver is for users who plan to install Windows OS on SATA / SATAII HDDs with RAID functions. To use RAID functions, you need to make a SATA RAID Driver floppy diskette before you install the operation system, such as Windows XP. If you do not plan to use RAID functions, it is not necessary to make a SATA RAID Driver floppy diskette. Please follow below steps for the usage of SATA RAID Driver:
Copy the SATA RAID Driver from our website to your SATA HDDs. Unzip it, and copy all the files and folders to an empty diskette. Make sure that the “SATA Operation Mode” option in BIOS setup is set to RAID mode. Install Windows OS to your system. At the beginning of Windows setup, please press F6 and insert the SATA RAID Driver floppy diskette you just made. Then you are allowed to select the required driver to install after your system reading the SATA RAID Driver floppy diskette. After Windows OS installation, use the RAID tool in our support CD to configure RAID arrays under BIOS or Windows environment. For the details of RAID operation procedures, please refer to our user manual in the support CD or quick installation guide for further information.
Tek sorun ne biliyomusnuz.Kasada Dİsket sürücü yok
Arkadaşlar olduuuu herkese çok tşkr ediyorum.Ide harddiski taktık windowsu açtık.Anakartın cdsini taktık ve sata driverlarını yükledik.Yani via hyperion sürücülerini yükledik.Ondan sonra Jumper taktık olmadı fakat jumpera bi bakim dedim bi de baktım jumperin içindeki 2 harddisk iğnesini birbirine temas etmesini sağlayan demir düşmüş yani oraya iletken bişey deilde içi boş olan plastikden başka bişe takmıyomuşuz.Yeni jumper taktık anakartda okudu windowsu da açabildik sonunda.herkese yardımları için teşekkrüler.Siz siz olun jumper takarken adam gbii jumper takın bizim gibi içindeki demiri düşmüş jumper takmayın saygılarımla
o zaman notebook gıbı dusun ve nlite programı ıle xp cd sıne sata drıver entegre et.
bu anakart bend de var. akrabamda da var idi. ona sata disk taktım. bir şeyler yaptım ve anakart görmüş idi..
bios 1.3
şu an sata2 disk taktım ama görmedi 2 değişik hdd yi...
ne yapmam gerek ki.
SATA dvd-wr taktım . tak diye görüyor. ama HDD olunca nedenr görmüyor anakart bunu...
Acil Cevap Bekliyorum..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme