Şimdi Ara

Asrock z170 Fata1ty Gaming K6 İşlemciye Güç Gitmeme Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart: Asrock Z170 fata1ty Gaming K6
    İşlemci: Intel i7 6700k
    Ram: Gskill Ripjaws 2400 mhz ddr4
    E.Kartı: Asus Rog Strix Rx480 8 gb OC
    Psu: High Power 750w 85+ Bronze
    Cpu Cooler: Cooler Master Seidon 240v
    Hdd: WD carvier Blue 1 tb 7200rpm
    SSD: Hilevel 240 gb sata3 ssd
    Kasa: Zalman Z11 Neo

Geçen hafta ofisim için toplamaya başladığım pc için kasa almıştım. O kasa biraz daha hafif gelince biraz daha ledler falan derken hoşuma gidince evdeki üstte özellikleri yazan bilgisayarımı ona aktarayım dedim. Biraz şüphem vardı sıvı soğutmam takılabilir mi diye önce bilgisayarda ki sıvı soğutmayı söktüm denememi ilk önce onu montajlayarak yapmaya çalıştım fakat kapaklar kapanmadı. Mecbur aktarma işlemim yarıda kesildi. Eski kasama geri sıvı soğutmayı montajlamaya başladım.

Cooler Master Seidon 240v Montajı ciddi şekilde arıza olan bir sıvı soğutma vidaları oturttum Yavaş yavaş sıkarken vidalardan biri fırladı ve sıktığım tornavida anakarta işlemcinin dışındaki sağ üst köşesinde mosfetlerin civarına çarptı. İlk başta dikkatli bir şekilde baktım fakat herhangi bir sorun göremedim montaja devam ettim. Sıra çalıştırmaya gelince, anakart debug ledlerde 00 hatasını vermeye başladı işlemcide sorun var demek. Aynı sırada dikkatimi çeken bir diğer sorunsa sıvı soğutma pompa ve fanlarıda dahil 5 tane pwm yuvasına yapılan bağlantılardan 2 tanesi çalışıyordu O sırada ekran kartı yoktu.

Psu bozuldu diyecek arkadaşlar için. High Power 750w 80+ Bronze güç kaynağım yaptığım kontrollerden her kanalından güç akışında sıkıntı yoktu.
    Uzay montaj ile de denediğimde işlemci hatası vermeye devam ediyor.

Şuan yeni bir anakart aldım ama bu anakartıda tamir ettirip ya yedekte tutacağım yada bir başka bilgisayar daha kurarsam ona temel olmasını istiyorum Bunu kim nerede nasıl yapar. Zira akortek bilişim yeni anakart önerince servisine yollayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaykac -- 24 Mart 2019; 23:0:52 >

• Güncel ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.