Merhaba, Çok acemice bir soru belki de ama benim anakartım asrock z77 oc, mevcut ssd im kapasite olarak yetersiz kaldığından, daha yüksek kapasiyeli bir ssd ile değiştirmek istiyorum. Bilgisayar konusunda da biraz cahilim :) Kartın sitesinden baktım ama göremedim. Bu karta m.2 ssd takılabilir mi yoksa normal ssdlerden mi almak gerek. Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim. Samsung un modellerinden düşünüyorum. 500 GB veya 1 TB olarak. Tavsiye edeceğiniz bir model var mıdır? Mevcut ssd de kurulu olanları da yeni ssd ye nasıl aktaracağımı bilmiyorum. Samsung un bir programı var diye duydum. Onunla halledebilir miyim kolaylıkla?
Eğer anakartınız Asrock Z77 Extreme6 ise normalde m2 sata takılmaya uygun bir anakart değil fakat m2 sata pci express yuvasına uygun bir adaptör ile takılabiliyor. Bunu yapmadan önce Asrock sitesine girip bios update ypamnız gerekiyor. Şu an beta sürümü mevcut ben anakartımı bios update yaptım m2 sata ve pci adaptörü alıp en kısa zamanda deneyeceğim. Yabancı forumlarda bununla ilgili oldukça fazla bilgi mevcut.İlgili Bios update Asrockhttps://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme6/#BIOS
Bu arada çok pardon sizin anakart modeliniz Z77 OC Formula imiş bununla ilgili bios update ne yazık ki yok.