Şimdi Ara

Asrock Z77 Pro3: BIOS Update ile Brick Olldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 7 içinde hem kulaklıkla hem de 5.1 ses sistemiyle ses çıkışı çok düşüktü. BIOS güncellemesi ve ses driverını güncellememi önerdiler.

Windows için indirdiğim BIOS güncellemsini flashlarken verify bölümünde bilgisayar tamamen dondu ve tekrar açılmıyor. Sadece exe'ye çift tıklamıştım, başka hiçbir onay vermedim flash yapan programa. Garantisi devam ediyor fakat garantiye gitmeden çözüm sunabilecek var mı ?

• Hocam öncelikle konuya çok hakim olmadığımı belirteyim. Fakat aklıma gelen tek yöntem Bios pilini çıkartıp tekrar takmanız olabilir. Dediğim gibi çok hakim değilim aklıma gelen tek şey bu sadece.
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Denedim tabiki fakat BIOS çipine corrupt şekilde veri yazılmış... Ve bunu benden onay almadan yapmış program... Servise gidecek sanırım.
  • Hocam inanın aklıma başka birşey de gelmiyor malesef :/ Sanırım servis yolu göründü. Umarım kısa zamanda halledilir probleminiz.
  • Anakartiniz ney

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ASRock a mail atıp yeni bios chipi rica edebilirsin.Değişimleri çok zor olmuyor ve az da olsa bilgin varsa kendin yapabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeWe

Selam arkadaşlar,

Windows 7 içinde hem kulaklıkla hem de 5.1 ses sistemiyle ses çıkışı çok düşüktü. BIOS güncellemesi ve ses driverını güncellememi önerdiler.

Windows için indirdiğim BIOS güncellemsini flashlarken verify bölümünde bilgisayar tamamen dondu ve tekrar açılmıyor. Sadece exe'ye çift tıklamıştım, başka hiçbir onay vermedim flash yapan programa. Garantisi devam ediyor fakat garantiye gitmeden çözüm sunabilecek var mı ?

şu şekilde sorunu çözenler var.aynısını dene muhtemelen başarılı olacaksın.sonucu buraya yazarsın.

1: Bilgisayarının güç kablosunu çek.açma kapama düğmesine 10 saniye kadar bas.buradaki maksat güç kaynağının içinde kalan enerjiyi boşaltmak

2:Bios pilini sök.yaklaşık 10 dakika kadar bu şekilde kalsın.sonra bios pilini yerine tekrar tak.

3: bir usb flash disk bul.başka bir bilgisayarda fat32 olarak formatla.bu usb diskin içine 1.30 versiyonunun içinden çıkan Z77PRO31.30 adlı dosyayı at.sadece bu dosya olsun.başka birşey olmasın.aşağıda linki var direkt indir.

http://66.226.78.21/downloadsite/bios/1155/Z77%20Pro3(1.30)ROM.zip

4:flash diski usb portlardan birine tak.(usb 2.0 olanlardan birine) ve bilgisayarını aç.Flash diskin ışığının yanıp söndüğünden dosyayı okuduğunu görebilirsin.bilgisayar kendini birkaç defa yeniden başlatacak ve ekrana görüntü gelecek.biostan gerekli ayarları yaptıktan sonra windows ortamında yine son bios sürümüne güncellersin.kolay gelsin....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    G41M combo rev2 BIOS güncelleme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arkadaşın sunduğu çözüm mantıklı bence kesinlikle bunu dene servise vermeden önce...
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

quote:

Selam arkadaşlar,

şu şekilde sorunu çözenler var.aynısını dene muhtemelen başarılı olacaksın.sonucu buraya yazarsın.

1: Bilgisayarının güç kablosunu çek.açma kapama düğmesine 10 saniye kadar bas.buradaki maksat güç kaynağının içinde kalan enerjiyi boşaltmak

2:Bios pilini sök.yaklaşık 10 dakika kadar bu şekilde kalsın.sonra bios pilini yerine tekrar tak.

3: bir usb flash disk bul.başka bir bilgisayarda fat32 olarak formatla.bu usb diskin içine 1.30 versiyonunun içinden çıkan Z77PRO31.30 adlı dosyayı at.sadece bu dosya olsun.başka birşey olmasın.aşağıda linki var direkt indir.

http://66.226.78.21/downloadsite/bios/1155/Z77%20Pro3(1.30)ROM.zip

4:flash diski usb portlardan birine tak.(usb 2.0 olanlardan birine) ve bilgisayarını aç.Flash diskin ışığının yanıp söndüğünden dosyayı okuduğunu görebilirsin.bilgisayar kendini birkaç defa yeniden başlatacak ve ekrana görüntü gelecek.biostan gerekli ayarları yaptıktan sonra windows ortamında yine son bios sürümüne güncellersin.kolay gelsin....

Bunu yabancı bir forumda okuyarak %100 aynı şekilde denedim. Maalesef USB belleğin aktivite ışığı bile yanmıyor. Bugün Çizgi Elektronik'e gönderdim anakartı. Bilgisayar açılmıyor olarak işaretledim arıza formunda.

Ayrıca bu anakartta BIOS çipi lehimli. O yüzden onu sökme riskini hiç riske atmadım. Soft brick ise (yazılımsal) zaten 10 sn de yapılıp tarafıma gönderilir. Yok hard brick olduysa (çipin yanması ya da tekrar yazılamaz hale gelmesi) zaten direkt anakart üretim hatası, çünkü ben eski bir BIOS versiyonunu yenisine güncelleyecektim; yine değişimi servis tarafından yapılmak zorunda.

Cevaplar için teşekkürler.

• Hocam Asusta hatalı bios yazınca Anakart cd siin takıp eski biosu tekrardan yazdırabiliyordum. Asrocktada böyle bir olay var ve soft brick olduysa kurtarabilirdiniz eğer soft brick ise gercekten servise vermek zaman kaybı olmuş.
  • By_KeReMM kullanıcısına yanıt
    Evet gerçekten öyle olmuş olabilir.

Bilgisayar boot olur olmaz sanırım F6 ya basınca çıkan Quick Flash menüsü var. Fakat bahsettiğiniz kurtarma yöntemleri bildiğim kadarıyla bilgisayar bir şekilde boot olursa işe yarıyor. Bende klavyeye bile sinyal gelmiyor, görüntü ya da sesle uyarı da yok.
  • Dual biosun avantajları. Flaşı tekrar yazmadan zor gözüküyor
  • Arkadaşlar Çizgi Elektronik ya da başka firmalara garantiye ürün gönderenlere yardımcı olması için yazayım dedim.

Türkiye'deki teknik servisleri anlamak gerçekten mümkün değil. Geçen hafta perşembe günü sabahı ürün ellerine geçmiş. 10 dk sürmeyecek bir işi var. Mail atarak ve destek formuna yazarak bunu bildiriyorum ama hiçbir cevap yok. Ne e-postalara ne de site üzerinden hiçbir cevap gelmiyor. Ürün 4 iş günüdür hiçbir işlem görmedi. Telefon açtım, o şekilde ilk e-postama cevap atarak "anakartı bize gönderin" dediler. Halbüki anakart 5 gündür (hadi haftasonu girdi araya) onlarda.

Ellerinde iş yoğunluğu olduğunu biliyorum. Fakat kaç gündür daha teknisyenin önüne gelmeyen bir anakartta bir parça değişecek olsa her halde 30 günün 30 unuda kullanacaklar. BIOS 3 dk da flashlanır, 10 dkda da kargoya teslim edilir. Bunun için 30 gün beklenir mi yahu?

• DeWe D kullanıcısına yanıt
    Sen dua et cizgiye isin dusmus baska firma olsa o dedigin basit bios flashlama icin 30 gunun 30unu da kullanir. Hemen halledilip gonderilmesini istiyorsun anliyorum seni ama teknik serviste isler 3dakikada flashla 10 dakikada kargoya ver seklinde yurumuyor malesef.

• Anladığım kadarıyla bazi anakartlarda bulunan çift bios bu gibi durumların onune geçiyor değil mi? Tamamen bilgi edinmek amaçlı sordum

• quote:

Arkadaşlar Çizgi Elektronik ya da başka firmalara garantiye ürün gönderenlere yardımcı olması için yazayım dedim.

Türkiye'deki teknik servisleri anlamak gerçekten mümkün değil. Geçen hafta perşembe günü sabahı ürün ellerine geçmiş. 10 dk sürmeyecek bir işi var. Mail atarak ve destek formuna yazarak bunu bildiriyorum ama hiçbir cevap yok. Ne e-postalara ne de site üzerinden hiçbir cevap gelmiyor. Ürün 4 iş günüdür hiçbir işlem görmedi. Telefon açtım, o şekilde ilk e-postama cevap atarak "anakartı bize gönderin" dediler. Halbüki anakart 5 gündür (hadi haftasonu girdi araya) onlarda.

Ellerinde iş yoğunluğu olduğunu biliyorum. Fakat kaç gündür daha teknisyenin önüne gelmeyen bir anakartta bir parça değişecek olsa her halde 30 günün 30 unuda kullanacaklar. BIOS 3 dk da flashlanır, 10 dkda da kargoya teslim edilir. Bunun için 30 gün beklenir mi yahu?

Yoğunluk durumunu malesef bilemezsiniz . Ben anakartımı gönderdiğimde çizgi elektroniğe 1gün kontrol 1 gün tamir edildi diyip akşam kargoya verdiler . Asrock marka yine aynı belki dolu bi zamanda denk geldiniz çok markaya bakıyorlar. Malesef 20 iş gününe kadar keyiflerine göre tutabilirler ellerinde

• DeWe D kullanıcısına yanıt
    Ben çizgi ile aynı sorunu 2011 yılında yaşadım. Asus marka laptop 40 iş günü ellerinde kaldı.
    Kimse bana çizgiyi övmesin...!
    Zorla da olsa para iadesi aldım. Ürünü tamir edip göndereceklermiş 40 gün sonunda
    tüketici haklarına gidecem diyince işler değiştir para iadesi aldım.
  • @confuest

Evet bu konuda haklısınız. Zaten orada da belirttim Türkiye de servislerde genel bir sıkıntı olduğunu.

Biliyorum ki teknik servislerin işlemleri belli bir iş yoğunluğuna göre yürüyor. Biliyorum ki Türkiye de Çizgi'nin eline su dökemeyecek servisler var. AMA BU MÜŞTERİNİN HAKKINI SAVUNMASINI HAKSIZ ÇIKARMAZ!

Ben burada daha arıza tespiti bile yapılmamış bir karttan, telefon açılamayan (Teknik servise çok acil olmadığı sürece telefon bağlamıyorlar) ve e-postalara da cevap vermeyen bir teknik servisten bahsediyorum. Elmayla armudu karıştırmayalım. Biz bu kişi ve kurumları eleştirmezsek bir gelişim beklemeyelim.

@Xefion

Evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeWe -- 3 Şubat 2014; 14:19:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.