Şimdi Ara

Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU} (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
13
Favori
10.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne gibi beklentiye girip oynuyorsun bilemiyorum. 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

Ubisoft'un Assassin's Creed IV Black Flag hariç hiçbir oyununu sevemedim. Hepsi birbirinin aynısı, bir yenilik yok gibi. Grafik cilalanmış, harita ve hikaye değişmiş, aynı oyunu bize sunuyorlar gibi geliyor. Oyun değilde bir önceki oyunların ek paketi gibi.

• Foxx Mulder kullanıcısına yanıt
    Öncelikle blogu kaldırdığın için teşekkür ederim böyle bir hamle beklemiyordum :)
    Beklenti konusuna gelince nasıl ki örneğin witcher 2 3 gta 4 5 arasındaki farkı görebiliyorsak assassins creddede böyle fark görmek isterim
    Oyuncu oynarken o yeniliği hissedebilmeli aynı grafik aynı animasyon sadece mekanlar ve hikaye değişiyor
    Onlarda bile çok emek sarfetmiyorlar zaten önceki oyunlardan hazır assetler var
    Oyunsuzlukta checkpoint simulator olarak oynanır onun harici bu firmanın yüzüne bakılmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan1840 kullanıcısına yanıt
    Valhallaya kadar güzel gittiler hatta odyseyde adamlar yükselişe geçti sonra pandemi uzaktan çalışma işten çıkarmalar derken firma tepetaklak oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan1840 kullanıcısına yanıt

AC3 ün hikayesinin işlenişi çok güzeldir bir templar olan Haytham Kenway in hiçbirşeyin farkında olmayan oğlunun çocukluğundan başlar. Suikastçiler onun için büyük bir gizemdir ve bu gizemi çözerken bizde eşlik ederiz AC4 deki gemi olayı eski bir gemiyi tamir edip geliştirerek AC3 den başlar zaten aynı mekaniklere sahip hatta AC3 bittikten sonra o gemi savaşlarının verdiği tat damakda kalır ve AC4 e başlarsınız otomatikmen.

• Oyun için pek beklentim yok. Hatta Hexe kod isimli yan oyunu daha çok bekliyorum bile diyebilirim. Güzel bir Türkçe yaması çıktığında veya bütün içerikleri yayımlandığında oynamayı düşünüyorum oyunu. Valhalla'da mesela artık eskisi gibi sabırlı olmadığımı farkettim. Ek paketlerin hepsi öylece kaldı. Oysa Origins ve Odyssey'de fullemiştim komple her şeylerini. Bence serinin artık yeni bir şeyleri denemesi gerek. Rogue gibi madalyonun diğer yüzünden bir hikaye. Veya Haytham Kenway gibi Anti-Protagonist bir karakter. O yüzden Codname Hexe'den ümitliyim.

• Ubisoft Hexe'nin tamamen farklı ve yeni olacağını yani oyunun next gen hissettireceğini söylemişti. Aslında Shadows mitolojik üçlemeye benzer (Origins, Oddysey, Valhalla) son oyun olacak.

• Steam Sayfası açıldı.

store.steampowered.com
    Assassin’s Creed Shadows on Steam
    https://store.steampowered.com/agecheck/app/3159330/
  • Odyssey çıtayı öyle bir yükseltti ki ondan sonra gelen hiçbir zaman ac oyununu beğenmez oldum. Uzakdogu temasını da hiç sevmem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Odyssey'i bir AC oyunu olarak beğenenler, seriyi ilk oyundan beri takip edenler mi yoksa, Origins ile dahil olanlar mı?

• warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Serinin tüm oyunlarını oynadım. Odyssey favorilerimden biridir.

• Odyssey güzeldi ama çok uzundu Valhalla ile ipin ucu kaçırıldı bana göre uzunluk bakımından en iyisi Origins idi. Bana kalsa Mirage gibi oyun yaparım tabi orası ayrı.

• The Frost kullanıcısına yanıt
    Oyun olarak eğlenceli ve güzel olabilir. Ama bana göre asla bir orjinal AC oyunu değil. İsmi sadece Odyssey olmalıydı. Bu görüşüm sadece Odyssey için değil aslında. Orjinal hikayeye AC3 ile noktayı koydular.

• Oyundan bir sürü detay geldi. Bunlardan ilki yeni gözlem mekaniği. Önceki oyunlarda gördüğümüz üzere düşmanları işaretleyebilir, hazineleri görebilir ve yeni senkronizasyon noktalarında bunu görebilirsiniz. Her iki karakterde kullanabiliyor.

-------------

Eagle Vision geri döndü. Sadece Naoe kullanabiliyor. Duvarların içinden düşmanları görüp işaretleyebilirsiniz. Standart düşmanlar kırmızı ile, yeni bir tür olan ispiyoncu hizmetçiler ise turuncu olarak gözükecek.

----------------

Çömelmek kapalı alanlarda veya ev içlerinde büyük önem arz edecek. Burada bülbül zeminleri adı verilen zeminler yer alacak, sebebi ise yapılan en ufak adımın bile sesinin duyulmasının istenmesi. Nesnelere çarpmak da gürültü yapmanıza sebep olacak.

----------------

Artık oyunda sürünme de mevcut. Her iki karakterde bunu kullanabiliyor. Her yüzeyde görünürlüğünüz daha da azalacak ve bazı yerlerin açıklıklarına bu özellikle girebileceksiniz. Naoe ise sürünürken öne, yana veya arkaya doğru yuvarlanıp suikast yapabilecek.

--------------------

Duman bombaları, Naoe'nin kritik araçlarından biri olacak. Düşük seviyeli düşmanlardan kaçmanıza veya onlara suikast düzenlemenize yardımcı olacak bu bombalar. Samuraylar ise duman bombalarından etkilenmiyorlar.

--------------------

Çalılardan gizlice öldürme kaldırıldı. Eğer bir düşmanı çalılarda öldürmek istiyorsanız önce onu oraya çekmeniz gerekecek. İsterseniz öldürebilir veya bayıltabilirsiniz. Bayıltma seçeneceğinin eklenmesi pasifist oynayanlar için çok iyi bir haber.

-------------------------

Oyunda kaleler gibi büyük mekanlara sızarken her bölge bir tür kendi arenasına sahip olacak. Bir yerde düşmanlar üzerinize gelse de kalenin tamamı üzerinize gelmeyecek.

----------------------

Oyunda eğer fark edilirseniz bu düşmanların şüphelenmesine ve sizi aramasına sebep olacak. Sizi çiftler halinde arayacaklar ve daha fazla hile sadece şüphelerini arttırmalarını sağlayacak. Ayrıca saklanma yerlerinde fark edilirseniz suikast şansınız da düşecek.

--------------------

Oyuna yeni düşman tipi olarak Samuraylar eklendi. Bunlar duman bombalarından etkilenmeyecekler, suikastlere dirençli olacaklar, sizi ararken çalıları kesebilecekler ve bir kez şüphelendikleri takdirde her yemleme taktiğinizde daha da şüphelenmeye başlayacaklar.

---------------

Oyunda suikastlerden etkilenmeyecek düşmanlarda olacak. Bazıları hikayeye göre olacak, bazıları da Hidden Blade geliştirme durumunuza göre. Her halükarda menü den garantili suikaste izin veren ayar da olacak. Bunu açarsanız düşman kim olursa olsun suikast yaparsanız tek yiyecek. Bunu daha önce Valhalla ve Mirage da gördük. Bazı düşmanların yanına gittiğinizde ise suikast imlecinin rengine göre suikast yapma durumunuzu anlayacaksınız. Beyaz ise direk öldürme, sarı ise hasar verme, kırmızı ise başarısız suikast olacak.

--------------------

Yasuke her ne kadar açık savaş için yaratılmış olsa da ok ile gizli de gidebilecek.

• Origins, odyssey ve valhalla 3lüsünü aşırı beğenerek saatlerce tüm ek görevlerle birlikte oynadım en keyif aldığım ac oyunları oldu. Mirage bi tık demo gibiydi ondan pek bir şey anladığımı söyleyemem olay örgüsü vs kopuktu. shadow da bana biraz tsushima hissi uyandıracak gibi geliyor.

ilk ac oyunu çıktığında henüz steam falan bilmezken limon pazarından kaptığım gibi kurdum oyunu fakat ati x550'min shader model'i yeterli gelmediğinden yalnızca kurmakla kaldım... sonra nereden bulduysam nvidia 7600 mü 7200 mü ne satan bi' internet kafe bulup kasayı kucaklayıp götürdüm de yeni ve kazık yediğim kartımla anca oynayabildim. bir yandan ağzım açık kalıyor diğer yandan dibim düşüyorken Allah'ım bu oyundan yine yapmaları lazım diye de dua ediyordum, ki cömertçe kabul edildi :)

sonrasında 2. oyunu ve revelations'ı ps'te, kalan diğerlerini de nerede denk gelirsem orada oynayıp bitirdim. yüzlerce saat ac oyunlarında dolaştım keyifle. bu kadar gevezeliği de şunun için yaptım,

evet, bırakın beğenmeyi odyssey nazarımda en iyi ac oyunudur. sonra da 2. oyun (ama zamanında oynandıysa), black flag, origins diye devam eder... valhalla da en sevmediğim oldu bu arada. keşke hiç oynamasaydım.

• EceliYakın kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah. İlk oyun çıktığında benim de benzer tecrübelerim olmuştu. Sistemim eskiydi, sadece ekran kartı yükselterek oynayabileceğimi düşünmüştüm. Sapphire HD2600 Pro kart almıştım bilgisayarcıya sipariş verdirterek. Sizin sistem yine PCI' mış, benim sistem AGP' ydi. Düşünün :). Tabi oyun güçlü bir işlemci istediğinden bu upgrade pek işe yaramamıştı. Pentium 4 işlemci fena çuvallamıştı.

Origins' e 100 küsür saat, Odyssey'e 200 küsür saat vermiş biri olarak bu oyunları bir AC oyunu olarak görmüyorum şahsen. Oyun eğlenceli, güzel evet ama hikaye bir AC oyunu olduğunu hiç göstemiyor. Valhalla' yı daha oynamadım. Oyunları oynama sırasındaki arayı uzun tutuyorum ki, yine en az 200 saat verilecek bir oyuna başlamadan biraz unutayım :)

o açıdan haklısınız hocam. ben odyssey'i bir ac oyunu olarak sevmedim düşününce. bu kadar sevmemde kah oyunun iyi olması kah benim yunan mitolojisine olan sempati ve merakım bir miktar sübjektif bir katkı yapmış olabilir. yine de odyssey, adı geçtikçe bir sürü güzel anı canlandıran, hiç unutmayacağım bir oyun olacak.

valhalla da geçenlerde başka bir konuda sorulmuştu da orada şöyle bir şey yazmıştım, kopyalayayım müsaadenizle:

"130 saatte origins'i, 350 saatte odyssey'i her bir santimetrekaresini emcükleyerek bitirmiş biri olarak valhalla hakkındaki "eğlencesiz, kötü" yorumlarını umursamadım ve pişman oldum.

"ne kadar kötü olabilir ki" diye giriştiğim oyuna 120 civarı saat gömdüm lakin cidden eğlenmedim. sırf başladığım şeyi bitirme obsesyonum yüzünden sonunu gördüm (dlc'ler olmadan) ama hatırladıkça bile kötü bir tat geliyor ağzıma.

odyssey'den baya sonra, ac açlığı çeker bir halde oynarken bile heyecanlandırmadı. ne odyssey'deki acaba buradan ne çıkacak merakı, ne yeni item bulma hevesi (valhalla'da önceki oyunlardaki item bolluğu yok, rezil bir sistemi var) olmadı hiç.

özetle, aradığınız cesaretlendirmeyi, bir ac-sever olarak, ben veremiyorum. haklı sebeplerim olduğuna da ikna olmuşsunuzdur diye düşünüyorum."

• oyun haberleri - merlininkazani.com
    AC Shadows Geliştiricilerinin Yarısı Oyun Yapmayı Bilmiyor
    https://www.merlininkazani.com/ac-shadows-gelistiricilerinin-yarisi-oyun-yapmayi-bilmiyor-haber-126735

• Bu ubi steam charts ve steamdb nin kapatılmasını istemiş.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.