Şimdi Ara

Assassin's Creed III (2012) [ANA KONU] (176. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.398
Cevap
19
Favori
162.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mottcalem

Arkadaşlar yine anlamadığım noktalar var, yardımcı olursanız sevinirim :)

edit: soru sordum ama spoiler çalışmıyor

DİKKATTT SPOILERRRRRR

Haytham'ı öldürdük. Neden Connor babasını öldürdü? Gerçi ilk Haytham bize saldırdı. İnsan oğluna hiç saldırır mı? :)

Haytham'ı öldürdükten sonra Charles Lee ile konuştuk. Onada saldırdık. Ama noldu ne bitti anlamadım, saat geç olmuştu uykulu uykulu oynadım oyunu akşam. Baya birşey kaçırdım sanırım. Şu an haritada hiç görev yok. Ana görevler bitti mi yoksa?

DİKKATTT SPOILERRRRRR

Spoiler pek bir işe yaramamış :):)

• Oyun yan görevleri hariç yüzde kaçta bitiyor?
  • Beyler asker olduğum için hemen cevaplarsanız sevinirim bu yeni çıkacak DLC nin adı kral washington da bir şey merak ettim george washington kral mı olmaya çalışıyor?Ve gerçek tarihde bunun gibi bir girişimi olmuş mu?
  • Valla ne diyeyim, Assassin's Creed serisine ait olduğu için bitereceğim elbette ama şunu itiraf etmeliyim ki araya Far Cry 3 alacak kadar sarmadı yahu beni oyun bu sefer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Valla ne diyeyim, Assassin's Creed serisine ait olduğu için bitereceğim elbette ama şunu itiraf etmeliyim ki araya Far Cry 3 alacak kadar sarmadı yahu beni oyun bu sefer.

Ne yalan söyleyeyim Far Cry 3 ü önce oynasam arada AC3 ü unutabilirdim. AC3 ü de çok beğendim aslında ama Far Cry 3 gibi esir edemedi beni. Birinden beklentim az, ötekinden çok olduğu için böyle gelişti herhalde. Far Cry 2den sonra çağ atlamış oyun resmen.
  • yan görevler hariç 35 -40 arası biter, ana senaryo.
    Sonrasında baya fazlaca, bir yan görev listesi var,
    %100 yapmak baya bi zor.
    Ben dün itibariyle, tüm görevler, tüm challenge'lar, tüm lokasyonyonlar, tum tuy, chest, almanak, trinket vs ne varsa toplayıp, bitirerek, kısacası oyunda oynanabilir herseyi bitirmiş olmama ragmen %85 lere anca geldim. bir gorev icindeki optional ları yapmadağım ve her bir görevi %100 yapmadığım için %100 olmuyor, ama hepsini kasıpta %100 yapıcam diye kasmayabilirim bu sefer.
    Ama alısıldık AC serilerinden çok daha fazla yan gorev var haberiniz ola.
  • Beyler bu gemicilerin yanındaki kitaptan bazı gemi parçaları alınıyor onlar ne işe yarıyor?
  • Soruya ilişkin spoiler'lı açıklama;;

Durumu şöyle açıklamak lazım; aslında Haytem bir Templar'mış. Nasıl oluyorda, Altair'in, Ezio'nun, soyundan gelen bir adam templar oluyor diye sormayın, orası biraz karışık, adamda hidden blade var, assassin teknikleriyle donanmış ama templar. Benim anladığım, haytem'i templar'ların arasına ajan diye sokup, sonra kimlik kayması ve bilinç kayması yaşayarak templar olup, asimile olduğu yönünde. Her neyse, günün sonunda, Haytem bir templar, ve bizim eleman Connor'da assassin, birbirlerini bu yüzden öldürüyorlar.

Charles Lee ve Haytem her ikisi de assassin ve başta grand temple'ın yerini öğrenmek için köyü yakıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Ne yalan söyleyeyim Far Cry 3 ü önce oynasam arada AC3 ü unutabilirdim. AC3 ü de çok beğendim aslında ama Far Cry 3 gibi esir edemedi beni. Birinden beklentim az, ötekinden çok olduğu için böyle gelişti herhalde. Far Cry 2den sonra çağ atlamış oyun resmen.

İşte benim de demek istediğim tam bu. Esir etmesini bekliyordum ama edemedi. O daha önceki hissi yaşatamadı yani. Yine de laf etmiyorum elbette oyuna yeri ayrı ama yani Ubisoft Montreal Far Cry 3 demiş bu sene, en çok ona girişmiş yani.
  • quote:

quote:

İşte benim de demek istediğim tam bu. Esir etmesini bekliyordum ama edemedi. O daha önceki hissi yaşatamadı yani. Yine de laf etmiyorum elbette oyuna yeri ayrı ama yani Ubisoft Montreal Far Cry 3 demiş bu sene, en çok ona girişmiş yani.

Bütün suç Caner'in koca burnunda bence

Haytham ile ilgili Armutyus isimli arkadaşımız 2-3 sefer güzel bir açıklama yaptı;

Zamanında haytham daha çocukken evleri basılıyor ve haythamın annesini öldüreceklerken. Haytham elemana kılıcı indiriyor. Fakat babasını kurtaramıyor ve kız kardeşi de kaçırılıyor. Bunun üzerine aileye yakın olan Reginald Birch denen adam hem aileye koruyuculuk yapma kararı alıyor hem de haythamı egitiyor, Birch bir templar üyesi ve haythama da kendi fikirlerini anlatıyor. Fakat haytham'ın babasının kendilerinden olmadığını da ekliyor. haytham templar mantığını ve fikirlerini benimsiyor. Ve ardından kardeşinin avrupada olduğu söylentisi üzerine ingiltereden ayrılıp avrupayı gezmeye başlıyor hem kardeşini arıyor hem templar düzeni içinde yükseliyor ve en son şu madalyon işiyle(ki oyunumuzda bu görevle başlıyor) yolu amerikaya düşüyor. Kardeşini bulmuş mu bulmamış mı onu bilmiyorum henüz. Yani haytham hayatında hiç suikastçı olmadı. Dediğinin aksine Haytham charles lee'yi templar yapıyor. Bir sürü nutuk çekiyor hatta oyunda. İşte "bu işe girersen bir daha çıkamazsın, hayatın pahasına fikirlerimizi korursun" falan filan en sonda da "may the father of understanding guide us" deyip charles lee'yi aralarına alıyorlar. Haytham oyun başladığında zaten grand templar yani yüksek seviye bir templar.

haytham asla suikastçı olmadı, babası bir suikastçıydı ama kendisi değil. Babası öldükten sonra onu eğiten biri var "reginald birch" onun sayesinde templar oluyor. O çalınan kolyenin aslında o tapınakta işe yaramasını bekliyorlar ama tabi umdukları olmuyor. Connor'a babalık yapamamasının sebebi de annesi. Annesi bir zaman sonra haythamın templar olduğunu anlıyor ve ayrılıyorlar. Connorın annesi de bir suikastçı(daha doğrusu suikastçılarla dost) ve o da Achillesten eğitim alıyor. Connor templarlarla birleşebileceklerini düşünse de babasının fikirlerini değiştiremiyor. Ve babasının onu öldürmeye çalışınca bir kavga-dövüş derken connor onu öldürüyor.

• quote:

quote:

quote:

Bütün suç Caner'in koca burnunda bence

Evet, işte aradığım cevap buydu. Bütün suç onda

• Valla ne diyim şu Haytham'ı Connor'dan çok daha sevdim ... Connor'dan daha karizmatik , esprili bir karakter. Connor ise soğuk , duygusuz bir karakter gibi geldi bana

Bu arada yeni DLC Trailer ;
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mottcalem

Arkadaşlar yine anlamadığım noktalar var, yardımcı olursanız sevinirim :)

edit: soru sordum ama spoiler çalışmıyor

DİKKATTT SPOILERRRRRR

Haytham'ı öldürdük. Neden Connor babasını öldürdü? Gerçi ilk Haytham bize saldırdı. İnsan oğluna hiç saldırır mı? :)

Haytham'ı öldürdükten sonra Charles Lee ile konuştuk. Onada saldırdık. Ama noldu ne bitti anlamadım, saat geç olmuştu uykulu uykulu oynadım oyunu akşam. Baya birşey kaçırdım sanırım. Şu an haritada hiç görev yok. Ana görevler bitti mi yoksa?

DİKKATTT SPOILERRRRRR

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2310

Arkadaşlar sizden hikaye anlamda yardım istiyeceğim cevap vercek gizli verebilir mi spoiler içine.
    Arkadaşlar bu connarın köyünün yakıldığı yerdeğim anlamadığım birşey var.Bu başta yönettiğimiz adamın adını unuttum o adam connar'ın babası değil mi.Bu baştaki yönettiğimiz adamın arkadaşları köyü yakıyor çünkü bunu aydınlatablir misiniz. Çelişki var çünkü ?

quote:

Orijinalden alıntı: asimtod

Soruya ilişkin spoiler'lı açıklama;;

Durumu şöyle açıklamak lazım; aslında Haytem bir Templar'mış. Nasıl oluyorda, Altair'in, Ezio'nun, soyundan gelen bir adam templar oluyor diye sormayın, orası biraz karışık, adamda hidden blade var, assassin teknikleriyle donanmış ama templar. Benim anladığım, haytem'i templar'ların arasına ajan diye sokup, sonra kimlik kayması ve bilinç kayması yaşayarak templar olup, asimile olduğu yönünde. Her neyse, günün sonunda, Haytem bir templar, ve bizim eleman Connor'da assassin, birbirlerini bu yüzden öldürüyorlar.

Charles Lee ve Haytem her ikisi de assassin ve başta grand temple'ın yerini öğrenmek için köyü yakıyorlar.

Arkadaşlar yazdıklarım spoiler içerir fakat hikayeyi daha iyi anlamak isteyenler için okumanızı tavsiye ederim;

Şimdi Haytham bir templar ve evet Assassin soyundan gelen biri nasıl Templar oluyor diye düşünebilirsiniz fakat olay şöyle oluyor: Haytham'ın babası bir suikastçı Edward Kenway. Fakat tabi ki Haytham bilmiyor bunu, sadece böyle söylentilerle yaşıyor ve babasının gizli bir hayatı olduğunu düşünüyor ayrıca babası gibi olmak istiyor ileride yani onu örnek alıyor. Haytham'ın bir de üvey kardeşi var Jenny. Haytham'ın babasının arkadaşı olan Reginald Birch adında eleman bu Jenny ile evlenmek için aileyle iyice yakınlaşıyor. Gel zaman git zaman derken bir gün Haytham eve geldiğinde evin birileri(hırsızlar yazıyor ansiklopedide ama tam anlam veremedim) tarafından basıldığını görüyor, annesini tam boğazı kesilecekken kurtarıyor fakat babasına yetişemiyor ayrıca Jenny de bu evi basanlar tarafından kaçırılıyor. Reginald Birch ve Haytham çaresiz durumda kalıyor ve kurtaramıyorlar Jenny'yi.

Bu olaylar sonrasında annesi doğal olarak bir psikolojik travmaya giriyor. Haytham ortada kalıyor ve Reginald Birch bu aileyi korumaya ve Haytham'ı eğitmeye karar veriyor. Zamanla Haytham'a kendisinin bir Templar olduğunu söylüyor ve Edward'ın(yani Haytham'ın babasının) kendilerinden olmadığını da ekliyor. Haytham günler geçtikçe Templar fikirlerinin ve öğretilerinin babasınınkilerden çok farklı olduğunu farkediyor ama daha mantıklı buluyor. Ve kendisi de Templar olmaya karar veriyor. Daha sonra Reginald Birch ile birlikte Londra'dan ayrılıp(buraya kadar olan her şey Londra'da geçmişti) tüm avrupadaki templar merkezlerini geziyorlar, görevler yapıyorlar. Ve Haytham hızlı bir şekilde yükseliyor. Ardından oyunumuzun başladığı yer olan görevde tanıdık bir Assassin olan birine(kim olduğunu yazmıyor ansiklopedide) suikast düzenleyip "Amulet"(madalyon)i alıp Amerika'ya gidiyor.

Bu Madalyon'un "Grand Temple"ı açacağını düşünen Templarların hayalini gerçekleştirmek üzere Amerika'ya gidiyor. Ve orada tanıştığı kadınla yakın ilişkilerde bulunuyor fakat amacı o tapınağı bulmak. Sonra madalyonu deniyor Haytham fakat hiçbir şey olmadığını görüyor. Çünkü oraya madalyon değil Apple lazım. Kaniehti:io(connor'un annesi) bir süre sonra Haytham'ın Templar olduğunu anlıyor ve ondan ayrılıyor. Kanieht:io ayrıca Achilles'ten eğitim almış ve suikastçılarla dost olan bir kadın. Yani Haytham neden çekip gidiyor sorusunun cevabı da bu.

Daha sonra Haytham Amerika'da Achilles ile beraber yükselen Assassin gücünü yıkmak için müthiş bir çaba sarf ediyor. Ve sonuçta da kazanıyor. Hatta bir saldırı da bilinen tek kurtulan Assassin Achilles oluyor. Fakat onun kurtulması da şu şekilde oluyor: Achilles Haytam'a esir düşüyor. Haytham buna tüm bildiklerini anlatması halinde serbest kalacağını ve eşiyle çocuğuna bir şey yapmayacağını söylüyor. Achilles de ailesini korumak uğruna tüm düzenin yıkılmasına izin veriyor. Haytham sözünde duruyor durmasına ama bir süre sonra tifodan hem çocuğu(Connor Davenport) hem de karısı(Abigail Davenport) ölüyor. Bu olanlar üzerine hem Assassin Order hem de ailesini kaybeden Achilles kendini suçluyor ve tüm her şeyden uzaklaşıp o villasında tek başına yaşıyor. Ta ki Ratonhaketon onu bulana kadar. Bu genç ve hırslı çocuk ona tekrar amacını hatırlatıyor. Ve oğlunun anısına ismini Connor diye değiştiriyor. Yani Achilles'in neden kendini oraya kapattığı ve her şeyden uzaklaşması da böyle.

Tabi daha öncesinde köyün yakılması olayı var. Charles Lee bu işin başını çekiyor ve Haytham'ın sağ kolu olduğu için Connor doğal olarak emri Haytham'ın yani babasının verdiğini düşünüyor. Fakat emri Washington vermiş. Hatta "Broken Trust" adlı bölümde öğreniyoruz bunu ve Connor hem babasına hem de Washington'a resti çekip gidiyor. Yani köyün yakılması olayı da böyle.

Connor babasıyla yaptığı görevler esnasında ikisi de birbirini etkilemeye çalışıyor. Ve sonrasında Achilles'e "neden birleşmeyi düşünmüyoruz, birleşirsek çok daha güzel olabilir her şey" tarzında sorular soruyor fakat Achilles "onların fikirlerini değiştiremezsin, hepsini öldürmek zorundasın" diyor. Tabi daha ayrıntılı konuşmalar ama ben kısaca geçtim. Velhasılı sonunda Connor ne kadar üzülse de Achilles'in dediklerinin arkasından gidiyor. Ve sonrasında Achilles'in haklı olduğunu anlıyor. Tüm olanlara rağmen babasının hala Charles Lee'yi savunması ve fikirlerinin değişmemesi ve ona saldırması üzerine babasını öldürmek zorunda kalıyor. Yani baba-oğul olarak düşünmeye pek gerek yok Haytham azılı bir templar olarak çıkıyor Connor'ın karşısına.

Sonuç olarak şöyle;

*Haytham asla Assassin olmadı, şartlara bağlı olarak Templar olmayı seçti.
    *Connor'ın köyünün yakılması yıkılması emrini Haytham değil Washington verdi.
    *Achilles'in dünyadan bihaber yaşamasının ve Assassin Order'ın bu kadar zayıf olmasının sebebi Haytham.
    *Kanient:io Haytham'ın templar olduğunu farkedince Haytham Connor'ı ve eşini terketti.

Başka kafanıza takılan bir şey varsa soruları alabilirim. Pm veya buradan fark etmez

Not: Tüm bilgiler UBISOFT'A ait ASSASSIN'S CREED ENCYcLOPEDIA dandır. Yani kesindir, kendi yorumlarım değildir.

• bu oyunda zorluk derecesini nerden ayarlıyacağız optionsda göremedim seçeneği
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamebos

Yeni oyun brezilya da geçiyormuş hepimize hayırlı olsun(berbat bir seçim bence). Ayrıca ac revelations 'un türkçe yamasida çıktı oyunçeviriden Allah razı olsun.

Hocam meraktan soruyorum. Revelation dahil diğer önceki oyunlarının da çevirileri var mı yama olarak? Bir de bu çevirilerek adam gibi mi yapılıyor.

1)Mesela çeviri oyun içindeki tüm altyazı ve menüleri mi çeviriyor yani tüm diyaloglar da çevriliyor mu yoksa sadece menüyü çevirip bırakıyorlar mı?

2)Türkçe karakterler kullanılıyor mu yoksa sadece İngiliz alfabesiyle mi yetiniliyor?ğ yerine g, İ yerine I, ı yerine i, ş yerine s, ç yerine c gibi.

Eğer adam gibi bir çeviri yapılıyorsa iyi yoksa şu yukarıdaki şeyleri yapıp çeviri yaptım diyorlarsa hiç uğraşmayalım.

Ayrıca şu DLC ne zaman gelir sizce beyler :)

@mehmet2310 AC serisinin hiçbir oyununda zorluk derecesi diye bir seçenek yok diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Aralık 2012; 15:26:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Yeni oyun brezilya da geçiyormuş hepimize hayırlı olsun(berbat bir seçim bence). Ayrıca ac revelations 'un türkçe yamasida çıktı oyunçeviriden Allah razı olsun.

Hocam meraktan soruyorum. Revelation dahil diğer önceki oyunlarının da çevirileri var mı yama olarak? Bir de bu çevirilerek adam gibi mi yapılıyor.

1)Mesela çeviri oyun içindeki tüm altyazı ve menüleri mi çeviriyor yani tüm diyaloglar da çevriliyor mu yoksa sadece menüyü çevirip bırakıyorlar mı?

2)Türkçe karakterler kullanılıyor mu yoksa sadece İngiliz alfabesiyle mi yetiniliyor?ğ yerine g, İ yerine I, ı yerine i, ş yerine s, ç yerine c gibi.

Eğer adam gibi bir çeviri yapılıyorsa iyi yoksa şu yukarıdaki şeyleri yapıp çeviri yaptım diyorlarsa hiç uğraşmayalım.

@mehmet2310 AC serisinin hiçbir oyununda zorluk derecesi diye bir seçenek yok diye hatırlıyorum.

Sanırım oyun çeviri ekibiyle hiç tanışmamışsin.öncelikle ilk oyunçeviri.com a gir ve nekadar kaliteli bir şekilde onlarca oyunun çevrildiğini ve çevrilmeye devam edildiğini gör. Kaliteli olduğunu sana şöyle söyleyeyim.witcher 2 oyununun tükçe yaması hazırlandı. Ve yapımcı ile iletişime geçildi.ve yama oyuna yapımcı desteği ile çıktı. Ac konusuna dönersek.ilk ve son oyun hariç 3 oyunun yaması çıktı. Ilk oyunun alt yazı desteği yok.son oyunun ise yama hazırlıkları başladı. Çeviriler ise oyunun tamamı %100 şeklinde çevriliyor.sadece video içindeki yazılar olmuyor yani bi duvar da asılı poster yazısı gibi diyeyim. Türkçe karakter desteği var. Son olarak seriyi oynamamışlar.baştan türkçe olarak oynasınlar. Ve buradan yine oyun çeviri ekibinden bir isteğimi söyleyeyim. Ac 1in alt yazı desteği yok ama lütfen witcher 1e yaptığınız gibi hikayeyi anlatan bir video yapın.(bu konuda tekjeton'un ac ile alakalı videosunu seyredebilirsiniz.ama bu yeterli değil.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Sanırım oyun çeviri ekibiyle hiç tanışmamışsin.öncelikle ilk oyunçeviri.com a gir ve nekadar kaliteli bir şekilde onlarca oyunun çevrildiğini ve çevrilmeye devam edildiğini gör. Kaliteli olduğunu sana şöyle söyleyeyim.witcher 2 oyununun tükçe yaması hazırlandı. Ve yapımcı ile iletişime geçildi.ve yama oyuna yapımcı desteği ile çıktı. Ac konusuna dönersek.ilk ve son oyun hariç 3 oyunun yaması çıktı. Ilk oyunun alt yazı desteği yok.son oyunun ise yama hazırlıkları başladı. Çeviriler ise oyunun tamamı %100 şeklinde çevriliyor.sadece video içindeki yazılar olmuyor yani bi duvar da asılı poster yazısı gibi diyeyim. Türkçe karakter desteği var. Son olarak seriyi oynamamışlar.baştan türkçe olarak oynasınlar. Ve buradan yine oyun çeviri ekibinden bir isteğimi söyleyeyim. Ac 1in alt yazı desteği yok ama lütfen witcher 1e yaptığınız gibi hikayeyi anlatan bir video yapın.(bu konuda tekjeton'un ac ile alakalı videosunu seyredebilirsiniz.ama bu yeterli değil.)

Bunu öğrendiğim çok iyi oldu bu çeviri işlerinin mazisi nedir bilmiyorum ama şimdi sizden öğreniyorum. Keşke daha önceden haberim olsaymış. Yamalı şekilde filmlerini esgeçmeden oynardım bütün ara videolardaki altyazıları okuyarak. Vallahi çok iyi her kim adam gibi hazırladıysa hazırlıyorsa helal olsun.

Acaba 2004-2005'lerdeki oyunların yani daha eski oyunların da yamalarını bulmak mümkün mü?

• oyun bitti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyranny of King Washington diye bir DLC çıkacak sanırım. Umarım oynanış saati uzun olur da tadına vararak oynarız.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bunu öğrendiğim çok iyi oldu bu çeviri işlerinin mazisi nedir bilmiyorum ama şimdi sizden öğreniyorum. Keşke daha önceden haberim olsaymış. Yamalı şekilde filmlerini esgeçmeden oynardım bütün ara videolardaki altyazıları okuyarak. Vallahi çok iyi her kim adam gibi hazırladıysa hazırlıyorsa helal olsun.

Acaba 2004-2005'lerdeki oyunların yani daha eski oyunların da yamalarını bulmak mümkün mü?

http://www.oyunceviri.com/ Buradan sitelerine
    http://www.oyunceviri.com/forum/threads/169-T%C3%BCrk%C3%A7e-Yama-Listesi-(Alfabetik-S%C4%B1ral%C4%B1) Buradan'da çevirdikleri oyunların listesine ulaşabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.