Şimdi Ara

Assassin's Creed IV: Black Flag (2013) [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.825
Cevap
18
Favori
142.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KFK

quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

Yine Çin veya Japonya beklentisi verilip Mısır'da geçmesin bir sonraki oyun.

Hikayeyi Eski Mısır'a götürüyorlarmış bi de! :) Mesela, piramitlerin ikisi çoktan yapılmış, üçüncünün inşası devam ediyor. Oynayacağımız karakterin babası Yahudi bi taş ustasıdır. Yani masondur. Örgütlüdürler. Bir gün tesadüf eseri bir kazı sırasında Elma bulunur. Gücünü keşfetmeleri uzun sürmez. Bazısı gücünden yararlanılması gerektiğini bazısı da derinlere bir yere gömülmesi gerektiğini yahut yok edilmesi gerektiğini düşünür. Bu fikir ayrılığından ikiye bölünürler. Bir taraf hırslı ve açgöz, bir taraf kalender ve barışçıdır. Böylece günümüz Tapınakçılar-Haşhaşiler mücadelesini de çok eskiye götürebilirler, masonluğu da işin içine katarak. Aslında bunlar zamanında birbiriyle kardeşmiş de sonradan bölünmüşler ve asırlarca bu kavga süregelmiş. :) Bu kurgu oldukça fantastik gözüküyor ama oyun da oyuncular da bunu rahatlıkla kaldırır.

Dipnot: Normalde Tapınakçılar, Haşhaşilerden etkileniyorlar. Aralarındaki etkileşim oyunun yansıttığı gibi olumsuz değil. Hasan Sabbah'ın daveti üzerina Alamut kalesine gidiyorlar. Haşhaşilerin kurduğu sistemi çok beğenip araklıyorlar. İsmaili felsefeden etkilendikleri için zamanla hristiyan kimliklerini kaybetmeye başlıyorlar ve papayla araları açılıyor. Müslümanlarla yakınlık kurdunuz diye bunları kafir ilan ediyor papa. Sonra bayağı üzerlerine gidiliyor Avrupa'da. En son İngilizler kucak açıyordu galiba. Mecbur açmak zorundaydı çünkü tarikattan düzenli borç alıyordu, yani bir nevi tarikatın kucağındaydı İngiltere. Tarikatın muazzam servetine ve mason locasına sızmalarına değinmiyorum. Artık o kadarını da meraklısı araştırır...

Sen 2 dk neler yazdın usta ya.Bence Ubisoft'a mail at,bütün ekip etkilenir ve sana ekipte yer bile açarlar.

Hemen yardırdım valla :)

Bende son yorumda senin hakkında yardırdım

• hayırlısı olsun 1 i bile bitiremedim oyunun 4 ü çıkacak
  • ac3 gibi yapcaklarsa hic yapmasin bitirsinler seriyi bence cok sıkıldım oynarken.
  • AC 3 e kadar çıkanların hepsini oynadım. yalnız ac 3 ü oynamaya daha vakit bulamadım. (skyrim den dolayı) pek merakta etmiyorum açıkça ama hikayeyi bi kere tattın mı diğer serileride oynamaya mecbur hissediyorum kendimi. ac 3 nasıl oynanır mı ? ac 1 kadar keyifli mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

Uzakdoğu ile alakalı bir fan art:

Assassin's Creed IV: Black Flag (2013) [ANA KONU]

Muhteşem olur

• Belki filmle aynı tarihe denk getirirler.Ne güzel olur filmini izler o gazla gider birazda oyununu oynarız
  • Brezilya ile ilgili Fan Art'lar:

• quote:

Orijinalden alıntı: Japon.Türk.San

AC 3 e kadar çıkanların hepsini oynadım. yalnız ac 3 ü oynamaya daha vakit bulamadım. (skyrim den dolayı) pek merakta etmiyorum açıkça ama hikayeyi bi kere tattın mı diğer serileride oynamaya mecbur hissediyorum kendimi. ac 3 nasıl oynanır mı ? ac 1 kadar keyifli mi ?

malesef.

ya karakter güçsüz, ya combat sistemi berbat.hikayeden hiçbirşey anlamadım ben.oyun saçma bir şekilde bitiyor zaten.belki de önceki oyunların şekil bitişine alıştığımız içindir bence çevre ve ruh olarak ac1'den daha iyi bir seri oyunu yok..revelations bile iyiydi de ac3 cidden berbat bence.
  • Ban animus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bz9ai

quote:

AC 3 e kadar çıkanların hepsini oynadım. yalnız ac 3 ü oynamaya daha vakit bulamadım. (skyrim den dolayı) pek merakta etmiyorum açıkça ama hikayeyi bi kere tattın mı diğer serileride oynamaya mecbur hissediyorum kendimi. ac 3 nasıl oynanır mı ? ac 1 kadar keyifli mi ?

malesef.

ya karakter güçsüz, ya combat sistemi berbat.hikayeden hiçbirşey anlamadım ben.oyun saçma bir şekilde bitiyor zaten.belki de önceki oyunların şekil bitişine alıştığımız içindir bence çevre ve ruh olarak ac1'den daha iyi bir seri oyunu yok..revelations bile iyiydi de ac3 cidden berbat bence.

banada bi değişik geldi son oyun hatta oynarken sanki AC değilde başka bi oyun oynuyomuşum hissi verdi.Belkide Ezioya çok alıştık 3 oyundur şimdi farklı karakter olunca onun etkiside olabilir.Ezioyu özledim ama onun yerini hiçbir karakter dolduramaz bence.

• quote:

quote:

malesef.

oynamaya pek başlamak istemiyordum. şimdi hiç almam oyunu. eyv. hocam.

• Brezilya'da geçecekse bence korsan temasına yoğunlaşmalılar, aynı zamanda gemi savaşlarını da tekrar dahil edebilirler.Hatta arttırırlarsa da süper olur, 3 deki bölümler damağımızda kaldı.
  • O değil oyunun sistem özellikleri biraz fazla benm pc çalştırmicak gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Romulus]

banada bi değişik geldi son oyun hatta oynarken sanki AC değilde başka bi oyun oynuyomuşum hissi verdi.Belkide Ezioya çok alıştık 3 oyundur şimdi farklı karakter olunca onun etkiside olabilir.Ezioyu özledim ama onun yerini hiçbir karakter dolduramaz bence.

altair varken ezio mu malesef altair'i kısa kestiler, ezio kadar sevdirmediler.altair ile alakalı bir oyun daha yapsalardı daha iyi olurdu.altair'e dair birsürü soru işareti kaldı.hadi altair işlemiyorsun, darim'i işlesene..revelations'ta adada kaldığımız diğer subject ile darim tıpatıp aynı idi.burayı niye atlıyorsun..

bir de ac wiki var ama ingilizce sağlam olmadığı için..

aynen alışma meselesi de olabilir fakat altair ile direkt assassin olarak geldik.ezio ile ailemizi kestiler öyle böyle derken assassin olduk.yahu connor'a gelen assassin daveti nedir öyle..şeffaf aoe'den karıyın teki geliyor gel assassin ol şunu yap bunu yap assassin logosunu takip et diyor.şaka maka haşhaşileri rezil ettiler iyice.zamanın hükümdarlarına kafa tutmuş, nizamülmülk'e suikast düzenlemiş haşhaşiler; aoe ile kızılderili adam alınan saadet zincirine dönüştü.

quote:

oynamaya pek başlamak istemiyordum. şimdi hiç almam oyunu. eyv. hocam.

hocam en azından seriyi oynamış olmak adına diğer yollardan oyna derim.ama sıkıcı gerçekten orası ayrı

• quote:

Orijinalden alıntı: [Romulus]

Connor ile bi oyunda daha oynamak isterdim ama olmayacak anlaşılan fan art taki samuray kıyafetli assassinde hiç fena durmuyor güzel olur aslında o tarz bi oyun olsa

evet connor 1-2 oyunda daha olsaydı çok daha iyi olurdu. altair ve ezionun yanında daha önemsiz kaldı şuanda connor.
  • quote:

altair varken ezio mu malesef altair'i kısa kestiler, ezio kadar sevdirmediler.altair ile alakalı bir oyun daha yapsalardı daha iyi olurdu.altair'e dair birsürü soru işareti kaldı.hadi altair işlemiyorsun, darim'i işlesene..revelations'ta adada kaldığımız diğer subject ile darim tıpatıp aynı idi.burayı niye atlıyorsun..

Ben de oyunun Orta Doğu'dan erken ayrıldığını düşünüyorum.

Fakat Selahaddin Eyyubi, Kudüs'ü alınca, şövalyeler Akka'ya taşınmak durumunda kaldı. Orayı da bir zaman sonra Memlükler'e kaptırdılar. Sonra Kıbrıs'a geçmek durumunda kaldılar. Zaman içinde oradan da Avrupa'ya geçtiler. Oyunun da Avrupa'ya kayması, Tapınakçılar'ın zamanla merkezlerini Avrupa'ya kaydırmak zorunda kalmasıyla alakalı olabilir. Bu açıdan bakınca oyun, tarihi gerçeklere bağlı kalmış gözüküyor. Diğer taraftan gerçekte Tapınakçılarla Haşhaşiler birbirine düşman değil. Bu da oyunun, tarihi gerçeklerle kurguyu iç içe geçirmiş olduğunu gösteriyor. Öyleyse oyun, araya tarihi gerçekleri de serpiştirerek güzel bir kurguyla Orta Doğu'da devam edebilir...

Brezilya maalesef itici. İspanya-Portekiz ikilisinde geçse o kadar tepki vermezdim ama o kıtaya (Amerika kıtasından bahsediyorum. Kuzey-Güney farketmez.) hiç geçmeyecektiler. Connor ne abi? İngiliz baba, kızılderili anne tutup çocuğa İRLANDA mitolojisinden bir isim mi koyuyorlar? Karakterin ismi dahi ''bence'' itici.

In Irish mythology Connor was an early king of Ulster. (İrlanda mitolojisinde Connor, bir erken dönem Ulster* kralıdır..)

*Ulster: Şu anki Kuzey İrlanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KFK -- 21 Aralık 2012; 3:49:51 >

• quote:

quote:

Ben de oyunun Orta Doğu'dan erken ayrıldığını düşünüyorum.

Fakat Selahaddin Eyyubi, Kudüs'ü alınca, şövalyeler Akka'ya taşınmak durumunda kaldı. Orayı da bir zaman sonra Memlükler'e kaptırdılar. Sonra Kıbrıs'a geçmek durumunda kaldılar. Zaman içinde oradan da Avrupa'ya geçtiler. Oyunun da Avrupa'ya kayması, Tapınakçılar'ın zamanla merkezlerini Avrupa'ya kaydırmak zorunda kalmasıyla alakalı olabilir. Bu açıdan bakınca oyun, tarihi gerçeklere bağlı kalmış gözüküyor. Diğer taraftan gerçekte Tapınakçılarla Haşhaşiler birbirine düşman değil. Bu da oyunun, tarihi gerçeklerle kurguyu iç içe geçirmiş olduğunu gösteriyor. Öyleyse oyun, araya tarihi gerçekleri de serpiştirerek güzel bir kurguyla Orta Doğu'da devam edebilir...

Brezilya maalesef itici. İspanya-Portekiz ikilisinde geçse o kadar tepki vermezdim ama o kıtaya (Amerika kıtasından bahsediyorum. Kuzey-Güney farketmez.) hiç geçmeyecektiler. Connor ne abi? İngiliz baba, kızılderili anne tutup çocuğa İRLANDA mitolojisinden bir isim mi koyuyorlar? Karakterin ismi dahi ''bence'' itici.

In Irish mythology Connor was an early king of Ulster. (İrlanda mitolojisinde Connor, bir erken dönem Ulster* kralıdır..)

sonuna kadar katılıyorum

artık altair'li bir oyundan ümit kesmemiz gerek çünkü memory'lerde gördüğümüz üzere maria öldü, altair öldü.

bir sonraki oyunda ana karakter darim olmazsa çok büyük hata etmiş olurlar.altair öldü darim kaçtı gitti ama kaçtıktan sonra ne yaptı?

zaten daha ileriki yıllara gideceklerini pek sanmıyorum çünkü modern stealth olarak kendi firmalarının splinter cell serisi var.hitman gibi baba bir modern stealth serisini unutmak çok büyük ayıp olur ayrıca

• Daha AC 3'ü oynayamadım
  • Bu bölüme bir süre girmedim neler neler olmuş

Serinin bütün oyunlarını oynayan birisi olarak AC3'ün en kötü oyun olduğunu düşünüyorum Connor'ı sevemedim malesef. Aslında Connor'ı biraz daha ele almak için yeni oyun yapabilirler ve bence de iyi olabilir biraz daha olgun Connor görmek iyi olur. Her AC'de olduğu gibi bu oyunu da dört gözle bekliyorum aslında Yeni bir ana karakter de heyecanlandırıyor aslında

Bu arada ortalardan

• quote:

Connor ne abi? İngiliz baba, kızılderili anne tutup çocuğa İRLANDA mitolojisinden bir isim mi koyuyorlar? Karakterin ismi dahi ''bence'' itici.

Kızılderili annenin İrlanda kökenli isim koyduğu falan yok. Nereden çıkardın bunu anlamadımda zaten. AC3'ü oynamadın sanırım. Connor'ın doğum adı Ratohnhaketon'dur. Sonradan Achilles tarafından (ailesi Britanya kökenli assassin) Connor ismi veriliyor, yerli halkı dışında daha iyi tanınabilsin diye. Connor'da Achilles'in ölmüş oğlu.

Birde Brezilya konusu hakkında birşey söyleyeceğim. Nasıl olur bilemiyorum hiç. Ne desem yalan olur. Ama çoğu zaman adamların bundan milyon dolarlar kazandığını unutuyor gibi millet. Oyun kısmını geçtim küresel bir ürün bu. Böyle bir yaklaşımıda var. Ayrılan bütçeye göre satıp gelir sağlamak zorunda. İlgi çekici bir yer olmasa seçmezler zaten. Adamlar insanlar kültür öğrensin diye yapmıyor oyunu. Para kazanmak için yapıyorlar.

Oyundan son haberlerde, Ubisoft'un sadece oyun motoru için 18 milyon dolar bütçe ayırdığı yönünde. Bu başka bir proje içinde olabilir fakat Ubisoft'un en çok para harcadığı serisi AC olduğundan. Gelecek ay içinde başlarsa yapımına 2015 gibi çıkabilirmiş. Tabi durum AC3 gibi olabilir. Yani AC4 hazırlanırken ve yeni nesil için çıkarken ara oyun yapabilirler 2013-2014 döneminde. Hatta şuan konusunda yazdığımız oyunda ara oyun olabilir.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.