|
Bildirim
|
Benim kimsenin yaptığı çeviriyi baltalamaya çalışmak gibi bir amacım yok, Animus Projesi yaptığı açıklamayla benim çevirimi baltalamaya çalışmış ben de aynı şekilde cevap hakkımı kullanıyorum. Bana veya yaptığım işe bir laf edecekseniz gelecek cevabı da kabulleneceksiniz. Ben bir şey söyleyince de hemen mağdur edebiyatı yapmamalısınız.
Çevirmek istediğiniz bir oyun olursa haber verin metnini atayım, birkaç haftada çevirin ücretli yayınlayın. Herkes memnun olur. Gayet ciddiyim. Nedense bu işten gelir elde etmeye çalışan herkes içindeki nefreti yavaş yavaş bana kusmaya başladı. Bakalım daha neler göreceğiz, ey para göster kendini! Bu arada kendimi kendimden başka kimseye ispatlamama da gerek yok:) |
Burada ilk oyun çeviri projem olan South Park The Fractured But Whole'dan beri kendi halimde takılıyorum, çeviri yapıyorum, paylaşıyorum.
Birileri çıkıp yaptığım çeviriye "acele olmuş o kalitesizdir, bizimki kaliteli olacak." diyince, doğal olarak kendimi savunma gereği duyuyorum ve "yayınlasınlar bakalım şu kaliteli yamalarını görelim" diye yorum yapıyorum. Ama sonra ne oluyor? "Qnoops bize taş atıyor, balta atıyor!" "Öyle yazacağına alsın şu oyunu çevirsin!" "Qnoops'un kendini savunmaya hakkı yok, Qnoops çeviri yapsın, al şu 900K'lık satırı çeviri yap." Diyerek başıma üşüşüyorlar. Hahah. Hayal dünyasında yaşıyor bazı insanlar. =D Daha önce de dediğim gibi; para için milletin anasını babasını kestiği dönemde az bile yapıyorlar bana gerçi =D |
Qnoops çevirmek istiyorsa kendisine Dragon Age Inquisition metnini verebilirim. Yaklaşık 900.000 kelime Metro'yu çevirdiği hızda çevirirse 3-4 ayda çevirir, ücretsiz yayınlar. Derdinin başkalarının yaptığı çevirileri baltalamak değil, gerçekten ortaya bir şey koymak olduğunu ispatlar. Herkes memnun olur.
Gayet ciddiyim. |
animusu daha çok beklersiniz her ay abone olduğunuz sürece o adamlar da süreyi uzaltır bu kadar basit altyazılara başlanmamış daha diğer kısımlar %86 altyazılar %0 abone olmaya devam edin 1 yıl daha belki çıkar.
yıllarca oyun çevirenlere para yatıracağınıza ücretsiz çeviri yapan adamlara bağış da bulunun. |
Qnoops arkadaşımızın çevirileri kadar karakteri'de kaliteli. Ondan dolayı yaptığı işleri herkes beğeniyor.
Sayesinde bir hafta'da Metro ve Call of Cthulhu'yu TR olarak oynayıp bitirdim. İki çeviride muhteşem olmuştu. Ve eminim ki şuan elinde çevirmekte olduğu kaliteli bir yapım vardır. Bakalım bekleyip göreceğiz. |
Keske baskalari cevirse de oynasak. :) Oyle demekle olmuyor ama iste bu kadar buyuk captaki oyunlarin yukunu kimse almiyor. Ceviri yapmayanlar bu isleri cok kolay saniyorlar. Kisa surede cevirir ve cikaririz diyenlere de destegimiz tam. Umarim boyle kisiler cikar. :)
|
Bazı mesajları tiksinerek okuyorum. Qnoops'un malum gruplarla yarıştığı izlenimi kazanan kişilere gülüyorum. Assasins Creed Odessy, öne çıkan oynanmak istenen, birisi bu oyunun Türkçe yamasını yapsa da oynasak denilen bir yapım. Qnoops yapsa yarıştığı izlenimine mi kapılacağız? Diğer grubun yaması ağır ilerliyor hadi onu geçtim babasının malı mı ki başkası bu yamayi yapamaz diyorlar? Sorsan demokrasi olmalı diyen adamlar Qnoops'a laf atıyor. Bakınız biz bu işe gönlünü vermiş insanları çok severiz. Bir işi severek yapan insanları severiz. Siz de sevin
|
adamlar yeni gelecek vampire 2 için kampanya başlatmışlar talipliler ki 1. oyunu o yüzden çeviriye almışlar.
ancak bu oyun yaması yapan gruplar şöyle bir teklifle neden gitmez? hani oyun çeviri dünyasının iyiliğini düşünüyorlar ve misyonları oyunları yerelleştirmek... güya... firmalara mail atılsa her grup beklenen oyun firmasına oyunu ücretsiz ve gönüllü yerelleştirebileceğini ya da çok cüzi miktarda sembolik destek alabileceğini söylese firmalar ne derler? böyle bir durumda bir sonraki oyunda firma kendisi aynı gruba kendisi başvuru yapmaz mı? yani TR'de çok şeyin değişmesi gerek. Evet firmalar Türkçe'ye sıcak bakmıyorlar... Türklere de sıcak bakmıyorlar... Kimse yok korsandan falan demesin. Yerelleştirme ya ırkçılıktan ya da satışların düşük olacağını düşünmelerinden yapılmıyor. Ama bence ırkçılıktan... Bunun işaretleri çok fazla çünkü. Bu durumu düzeltmek için misyon edinmek yerine gelip nasıl para kırarım derdine düşen yama gruplarından kusura bakmayın hiç haz almıyorum. |
Görüyorum ki Açtığım konuda Qnoops korkusu tadı alıyorum acaba Qnoops buna da el atar mı diye tırsmaya başladılar hemen :D
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecan12bjk -- 9 Haziran 2019; 15:10:43 > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecan12bjk -- 9 Haziran 2019; 16:14:22 > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-47 -- 9 Haziran 2019; 20:28:24 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qnoops -- 9 Haziran 2019; 20:41:31 > |